HP:s och Compaqs datorer - 64-bitarsversioner av Windows 7

Det här dokumentet avser stationära datorer och notebook-datorer från HP och Compaq med 64-bitarsversioner av Windows 7.
HP tillhandahåller 64-bitars maskinvara och Windows 7 i 64-bitarsversioner med många av sina stationära datorer och notebook-datorer. Följande lista visar några av de viktigaste fördelarna med att använda 64-bitarsversioner av Windows 7:
  • Stöd för större minne. Med 32-bitarsversioner av Windows 7 kan vanligtvis 3,3 GB (Gigabyte) minne användas, medan 64-bitarsversioner av Windows 7 kan hantera 8, 16 eller till och med 192 GB maximalt hanterbart minne (beroende på vilken version av Windows 7 som är installerat).
  • Ökad hastighet och prestanda jämfört med 32-bitarsprogram när 64-bitarsprogram används.
  • Möjlighet att uppgradera för stöd av mer komplexa program och 3D-spel som kräver 64-bitarssystem.
  • Förbättrad säkerhet med ett utökat lager maskinvaruskydd.
  obs!
Vissa produktfunktioner i Windows 7 kräver avancerad eller ytterligare maskinvara. Mer information finns på Microsofts webbsidor med systemkrav för Windows 7 (på engelska).
Hitta kompatibilitetsinformation om 64-bitars maskinvara och program
Med hjälp av uppgraderingsguiden Windows 7 Upgrade Advisor kan du få hjälp att fastställa vilka program som är kompatibla med din 64-bitars maskinvara. Om du vill ladda ner och använda verktyget kan du besöka Microsofts webbsida Windows 7 Upgrade Advisor (på engelska).
Om du vill se om en viss maskinvaruenhet eller ett visst program är kompatibelt med Windows 7 32-bitars eller Windows 7 64-bitars går du till Windows 7 Compatibility Center (på engelska).
Om du planerar att köpa ny kringutrustning till din nya HP-dator kan du besöka enhetstillverkarens webbplats eller läsa på enhetens förpackning i butiken. Många enheter levereras med flera drivrutiner.
Information om 64-bitars maskinvara
Webbplatser om 64-bitars maskinvara:
  • Besök Intels webbplats via länken Intel 64-arkitektur (på engelska) för information om Intel 64-bitars maskinvara. På webbplatsen finns länkar för avancerade användare och utvecklare, och den innehåller videodemonstrationer.
  • Besök AMD:s webbplats via länken AMD64 Lösningar (på engelska) för information om AMD:s 64-bitars maskinvara och AMD-specifika drivrutiner.
Windows 7 och minne
Windows 7 finns i många olika versioner: 32-bitarsversioner kräver minst 1 GB minne och 64-bitarsversionen kräver minst 2 GB.
Den största mängden minne beror på vilken version som används och på maskinvarans (moderkortets) begränsningar. Följande tabell visar det maximala hanterbara minnet för de olika versionerna av Windows 7:
Windows 7-version
Maximalt adresserbart minne
Starter - 32-bitarsversion
Ca 2 GB
Home Basic - 64-bitar
8 GB
Home Premium - 64-bitar
16 GB
Professional, Enterprise och Ultimate - 64-bitarsversioner
192 GB
Mer information...
Läs mer om användning av 64-bitarsversioner av Windows 7 från Microsofts webbplats: