• Information

HP är medvetna om den senaste typen av sårbarheter som benämns "spekulativ exekvering sidokanalsattacker" som kan påverka många moderna processorer, (Intel, AMD, and ARM) och även operativsystem. HP kommer att tillhandahålla uppdaterad information angående problemet på den här support sidan så fort som den blir tillgänglig.

hp-concentra-wrapper-portlet

Åtgärder
Läser in...

HP Pavilion stationär All-in-one-dator i MS200-serien - Ta bort en skiva som fastnat

Detta dokument avser stationära HP Pavilion-datorer i All-in-One MS200-serien.
Det här dokumentet innehåller information för hur du manuellt tar bort en CD- eller DVD-skiva som fastnat. Skivor måste eventuellt matas ut manuellt om enheten förlorar strömförsörjningen, en skiva sätts in på fel sätt, en skadad eller repad skiva används, om enheten går sönder eller om datorn slutar svara på kommandon.
Genomför följande steg i rätt ordning tills skivan matas ut.
  1. Starta om datorn.
  2. Om det finns en CD-/DVD-utmatningsknapp på tangentbordet trycker du på den.
  3. Om skivan fortfarande sitter fast matar du ut den med alternativet Mata ut i Windows 7.
    1. Klicka på Start och sedan på Dator.
    2. Högerklicka på ikonen för CD- eller DVD-enheten sedan på Mata ut.
      Figur : Mata ut skiva i Windows 7
      Mata ut skiva i Windows 7
  4. Om skivan fortfarande sitter fast kontrollerar du huruvida ett annat program tagit kontrollen över CD-enheten.
    1. Starta om datorn och tryck på utmatningsknappen när första skärmbilden dyker upp (innan Windows startar).
      Om skivan matas ut med den här metoden men inte i Windows har ett annat program tagit kontrollen över CD-enheten.
    2. Försök att stänga av eller konfigurera program som skapar skivor eller övervakar skivenheten.
  5. Om skivan fortfarande sitter fast för du in ett uträtat gem i utmatningshålet på skivenhetens framsida.
    1. Räta ut ett stort gem.
      Figur : Uträtat gem
      Uträtat gem
    2. För in den uträtade änden av gemet i frigöringshålet på skivenhetens framsida.
      Figur : Placering av hålet för manuell frigöring
      Placering av hålet för manuell frigöring
        varning!
      Se till att du inte för in gemet i skivaktivitetslampan som även den sitter på enhetens framsida. Det kan skada skivenheten.
    3. När skivfacket öppnas tar du bort skivan och stänger sedan försiktigt skivfacket.
  6. Om skivan fortfarande sitter fast eller om en skiva har splittrats i skivenheten, måste skivenheten kanske bytas ut.