HP TouchSmart 300-serien stationära datorer - Ta bort en skiva som fastnat

Detta dokument avser stationära HP-datorer i TouchSmart 300-serien.
Det här dokumentet innehåller information för hur du manuellt tar bort en CD- eller DVD-skiva som fastnat. Skivor måste eventuellt matas ut manuellt om enheten förlorar strömförsörjningen, en skiva sätts in på fel sätt, en skadad eller repad skiva används, om enheten går sönder eller om datorn slutar svara på kommandon.
Genomför följande steg i rätt ordning tills skivan matas ut.
  varning!
Produkten innehåller komponenter som kan ta skada av statisk elektricitet. Minska risken för skador orsakade av statisk elektricitet genom att arbeta på ett golv utan heltäckningsmatta/matta, använda en arbetsyta som motverkar statisk elektricitet (till exempel en skumplastduk som leder bort statisk elektricitet) och bära ett antistatiskt armband som är anslutet till en jordad yta (t.ex. metallramen på en dator).
  1. Starta om datorn.
  2. Om det finns en CD-/DVD-utmatningsknapp på tangentbordet trycker du på den.
  3. I Windows 7, klicka på Start och sedan på Dator.
  4. Högerklicka på ikonen för CD- eller DVD-enheten sedan på Mata ut.
    Figur : Mata ut skiva i Windows 7
    Mata ut skiva i Windows 7
  5. Starta om datorn och tryck på utmatningsknappen på enhetens framsida när första skärmbilden dyker upp (innan Windows startar). Om skivan matas ut med den här metoden men inte i Windows har ett annat program tagit kontrollen över CD-enheten. Försök att stänga av eller konfigurera program som skapar skivor eller övervakar skivenheten.