HP Deskjet 3070 B611 All-in-One series - Byta från en USB-anslutning till en trådlös anslutning

Byta från en USB-anslutning till en trådlös anslutning
Du kan ansluta skrivaren direkt till datorn med en USB-kabel, eller konfigurera den som en trådlös skrivare så att det går att skriva ut på den från vilken dator som helst i nätverket. Om du ursprungligen installerade skrivaren med en USB-kabel kan du när som helst göra om denna anslutning till en trådlös anslutning.
Dessa anvisningar förutsätter att du har följande:
  • Ett fungerande trådlöst 802.11-nätverk: Det måste inkludera en trådlös router eller åtkomstpunkt. Om du ansluter skrivaren till ett trådlöst nätverk som har internetåtkomst, rekommenderar HP att du använder en trådlös router (åtkomstpunkt eller basstation) som använder DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol).
  • En nätverksberedd dator som har skrivit ut på skrivaren via en USB-anslutning: Datorn måste vara ansluten till det trådlösa nätverk som du planerar att installera skrivaren i.
  • Nätverksnamn (SSID): Detta är namnet på ditt nätverk.
  • Lösenord för trådlös funktion: Om du använder säkerhetskryptering är detta WEP-nyckeln eller WPA-lösenfrasen.
Omvandla en USB-skrivaranslutning till en trådlös anslutning
  1. I aktivitetsfältet i Windows klickar du på Start > Program > HP > HP Deskjet 3050A J611 series > Skrivarinställningar och programvara.
  2. På skärmen Skrivaranslutningar och programvara klickar du på Omvandla en USB-ansluten skrivare till trådlös.
  3. Följ instruktionerna på skärmen.
Om du behöver mer hjälp
Hewlett-Packard erbjuder olika supportalternativ där du får hjälp med att använda din skrivare eller lösa problem.
  • HPs supportwebbplats: Här finns support- och felsökningsinformation för din specifika produkt. Detta är den bästa källan för aktuell produktinformation. Om du behöver kontaktuppgifter kan du klicka på Kontakta HP så kan du se vilka alternativ för assisterad support som finns.
    Välj land/region om du blir ombedd att göra det. Välj alternativet för support och felsökning och skriv namn och nummer för din produkt i det fält som visas.
  • HPs supportforum: Kom i kontakt med andra HP-användare som kan ge synpunkter, tips och svar på frågor om din produkt.
  • HP Wireless Printing Center: Lär dig mer om trådlös utskrift, felsök problem med trådlösa anslutningar och installera och konfigurera ditt nätverk.
  • Hjälpprogram för nätverksdiagnostik: Om du har problem med att ansluta skrivaren till nätverket kan du ladda ned HPs hjälpprogram för nätverksdiagnostik som kan göra en automatisk felsökning av problemet.
  obs!
En del supportalternativ kanske inte är tillgänliga för alla produkter, i alla länder/regioner eller på alla språk.