HP:s notebook-datorer - HP CoolSense Technology

Detta dokument gäller HP:s notebook-datorer med HP CoolSense Technology och Windows 10, 8 eller 7.
HP CoolSense Technology är en funktion i vissa notebook-datorer från HP som kombinerar design av maskinvara, programvara och mekanik för att hantera notebook-datorns temperatur på ett dynamiskt sätt och hjälper dig att använda den på ett bekvämt sätt. HP CoolSense Technology använder en rörelsesensor i notebook-datorn för att känna av när datorn används stationärt eller mobilt, och justerar datorns prestanda och fläkthastighet automatiskt så att datorn alltid hålls sval. I programvaran HP CoolSense kan du ange inställningarna för kylning. Använd det här dokumentet för att konfigurera och använda programvaran HP CoolSense.

Installera HP CoolSense version 2.2

Om din notebook-dator från HP levererades med programvaran HP CoolSense, se till att den har uppdaterats till den senaste versionen.
Ladda ned och installera den senaste versionen av HP CoolSense från Nedladdningswebbplatsen för HP CoolSense Technology.
obs!
HP CoolSense kräver en accelerometer och värmekontrollsmaskinvara som bara finns på vissa datorer.

Konfiguration av HP CoolSense

HP CoolSense har utformats för att köra på bärbara datorer med HP CoolSense Technology och Windows 10, Windows 8 eller Windows 7.
obs!
Det här avsnittet använder bilder och anvisningar för den senaste versionen av HP CoolSense. Bilder och anvisningar för tidigare versioner är liknande men kan ändå variera lite.
Följ nedanstående steg för att konfigurera inställningarna för kylning på datorer med HP CoolSense.
  1. I Windows söker du efter och öppnar HP CoolSense.
    HP CoolSense-ikonen visas i aktivitetsfältet.
    Figur : Aktivitetsfält
    Aktivitetsfält med CoolSense-ikon
  2. Klicka på HP CoolSense-ikonen i aktivitetsfältet för att visa konfigurationsrutan.
    Figur : HP CoolSense konfigurationsruta
    Bild på HP CoolSense konfigurationsruta som visas ovanför aktivitetsfältet.
  3. Klicka på (standard) eller Av för att ändra inställningarna. Klicka på Om för en beskrivning av inställningarna i HP CoolSense eller för att visa programmets versionsnummer.
    • - HP CoolSense upptäcker automatiskt om notebook-datorn inte är stationär, och justerar datorprestanda och fläktinställningar för att hålla datorns yttemperatur vid en behaglig nivå. När HP CoolSense är , är ikonen i aktivitetsfältet blå.
    • Av - HP CoolSense justerar inte notebook-datorns prestanda eller fläktinställningar automatiskt utöver standardinställningarna för kylning. Yttemperaturen på notebook-datorn kan bli högre än den skulle vara med HP CoolSense påslagen. När HP CoolSense är Av, är ikonen i aktivitetsfältet svart.
    • Om - Visar en beskrivning på inställningarna för HP CoolSense och versionsnumret.
      Figur : Om HP CoolSense
      Bild på skärmen Om HP CoolSense

Vanliga frågor och svar

Kan jag installera HP CoolSense på min notebook-dator?

Varför slutar HP CoolSense fungera efter en uppdatering av HP Support Assistant?