HP notebook-datorer - Använda verktyget HP Power Plan

Verktyget HP Power Plan visar en grafisk vy över det energischema som är valt på notebook-datorn. HP tillhandahåller energischeman för att antingen spara batterikraft eller maximera prestandan. Det finns även ett rekommenderat schema som är optimerat för HP notebook-datorer.
Verktyget HP Power Plan kan användas för att ändra energiinställningar. Verktyget visar även ett meddelande om du har gjort några ändringar via standardkontrollerna för energialternativ i Windows.

Visa aktuell HP Power Plan

För att visa verktyget HP Power Plan gör du på följande sätt:
  1. Klicka på Start, skriv power i sökfältet och välj sedan HP Power Plan i listan.
  2. Exemplet nedan visar att HP:s rekommenderade schema är valt. Detta schema balanserar batteriets livslängd och prestanda genom att tillhandahålla maximal effekt vid aktivitet, men reducerad effekt när datorn befinner sig i viloläge.
  3. Ändra inställningarna genom att välja ett annat energischema och klicka sedan på OK eller Verkställ.

Byt energischema via energiinställningarna i Windows

För att göra ytterligare ändringar av ett energischema använder du energialternativen i Windows 7 eller Windows Vista. Dessa ändringar återspeglas i verktyget HP Power Plan.
  1. Klicka på Start, skriv power i sökfältet och välj sedan Energialternativ i området Kontrollpanelen.
  2. Välj den typ av ändring du vill göra i energischemat.
  3. I den grafiska visningen i verktyget HP Power Plan indikerar ett meddelande att standardenergischemat har ändrats.
  4. För att återställa ett standardenergischema väljer du önskat schema och klickar sedan på OK eller Verkställ.