HP Deskjet 3050A (J611) All-in-One series - Hitta nätverkets säkerhetsinställningar

Hitta nätverkets säkerhetsinställningar
Om du vill lägga till din skrivare i ett trådlöst nätverk behöver du följande nätverkssäkerhetsinformation:
  • Nätverksnamn (SSID): Detta är namnet på ditt nätverk.
  • Lösenord för trådlös funktion: Om du använder säkerhetskryptering är detta WEP-nyckeln eller WPA-lösenfrasen.
HP Verktyg för diagnostik av hemmanätverk kan hämta denna information automatiskt. Du når detta verktyg genom att klicka på följande länk:
  obs!
HPs verktyg för nätverksdiagnostik är kanske inte tillgängligt på alla språk.
Innan du börjar ska du kontrollera att det trådlösa nätverket är installerat och fungerar som det ska. (Installera nätverket med hjälp av anvisningarna som medföljde den trådlösa routern.)
  obs!
HP kan inte konfigurera eller ändra nätverkets SSID-nummer, WEP-nyckel eller WPA-lösenfras. Läs den dokumentation som medföljde den trådlösa routern ellr vänd dig till routertillverkaren om du behöver hjälp.
När HP-programvaran är installerad på en trådlös dator, är det möjligt att programvaran kan hämta nätverkssäkerhetsinställningarna automatiskt.
Som ett alternativ till att använda HP Verktyg för diagnostik av hemmanätverk kan du hitta nätverkssäkerhetsinställningarna genom att följa anvisningarna nedan.
Hitta säkerhetsinställningarna för ditt trådlösa nätverk
  1. Leta rätt på routerns IP-adress i den dokumentation som medföljde routern.
      obs!
    Routerns IP-adress är ofta 192.168.0.1. Alla routrar har dock inte denna adress och IP-adressen kan ändras efter det att routern anslutits och tagits i drift. Om IP-adressen inte är 192.168.0.1 (eller 192.168.1.1), se routerns dokumentation.
  2. I en webbläsare (såsom Internet Explorer) skriver du routerns IP-adress i adressfältet och trycker på Enter.
    Skriv t.ex. http://192.168.0.1.
  3. Skriv användarnamnet och lösenordet för routerns sida.
      obs!
    Användarnamnet och lösenordet för routern skapas när routern installeras. Om du inte kommer ihåg att du ändrat användarnamnet och lösenordet, kanske routern fortfarande använder fabriksinställningarna. Gå till routerdokumentationen för att leta rätt på användarnamnet och lösenordet. Om du inte kan nå routerns konfigurationssida ska du kontakta routertillverkaren för att få support.
  4. Anteckna SSID:t på routerns konfigurationssida.
    SSID:t är namnet på infrastrukturnätverket. Du hittar det oftast under Trådlöst på routerns konfigurationssida.
      obs!
    Vi rekommenderar att du aktiverar eller slår på inställningen för SSID-sändning på routern. Titta efter denna inställning och aktivera den om det är lämpligt.
  5. Anteckna WEP-nyckeln eller WPA-nyckeln som i regel finns på fliken Säkerhet på routerns konfigurationssida.
      obs!
    Om fliken Säkerhet inte finns med, se routerns dokumentation. Om mer än en WEP-nyckel anges ska du använda den första i listan. Låt routersidan vara öppen så att du kan hitta övrig routerinformation.
Om du behöver mer hjälp
Hewlett-Packard erbjuder olika supportalternativ där du får hjälp med att använda din skrivare eller lösa problem.
  • HPs supportwebbplats: Här finns support- och felsökningsinformation för din specifika produkt. Detta är den bästa källan för aktuell produktinformation. Om du behöver kontaktuppgifter kan du klicka på Kontakta HP så kan du se vilka alternativ för assisterad support som finns.
    Välj land/region om du blir ombedd att göra det. Välj alternativet för support och felsökning och skriv namn och nummer för din produkt i det fält som visas.
  • HPs supportforum: Kom i kontakt med andra HP-användare som kan ge synpunkter, tips och svar på frågor om din produkt.
  • HP Wireless Printing Center: Lär dig mer om trådlös utskrift, felsök problem med trådlösa anslutningar och installera och konfigurera ditt nätverk.
  • Hjälpprogram för nätverksdiagnostik: Om du har problem med att ansluta skrivaren till nätverket kan du ladda ned HPs hjälpprogram för nätverksdiagnostik som kan göra en automatisk felsökning av problemet.
  obs!
En del supportalternativ kanske inte är tillgänliga för alla produkter, i alla länder/regioner eller på alla språk.