HP och Compaq stationära datorer - Bild och text är för stor eller för liten (Windows 7 och Vista)

Detta dokument avser HP:s stationära datorer med Windows 7 och Windows Vista.
Det kan finnas flera orsaker till varför objekten på skärmen visas i fel storlek, inklusive felaktiga skärminställningar och användning av zoomfunktionen i webbläsaren.
Leta upp ditt problem nedan och följ stegen för att korrigera problemet.

Ikoner på skrivbordet har fel storlek

Om skrivbordet har rätt storlek, men ikonerna är för stora eller för små, använder du dessa steg för att ändra storleken på ikonerna.
  1. Minimera alla öppna fönster.
  2. Tryck och håll ned tangenten Ctrl.
  3. Använd hjulet på musen för att bläddra upp eller ner för att minska eller öka storleken på ikonerna på skrivbordet.
  4. När ikonerna har rätt storlek släpper du både mushjulet och Ctrl på tangentbordet.

Text i Internet Explorer har fel storlek

Följ dessa steg för att ändra storleken på text i Internet Explorer.
  1. Öppna Internet Explorer.
  2. Klicka på menyn Sida.
    Figur : Öppna menyn Sida i Internet Explorer
    Öppna menyn Sida i Internet Explorer
  3. Peka på Textstorlek och välj mellan textstorlekarna Störst, Större, Medel, Mindre eller Minst.
    Figur : Menyn Textstorlek
    Menyn Textstorlek

Allting i Internet Explorer är för stort eller för litet

Allting, både text och grafik, är för stort eller för litet i Internet Explorer.
Zoom inställt för liten i Internet Explorer
Zoom inställt för liten i Internet Explorer
Zoom inställt för stor i Internet Explorer
Zoom inställt för stor i Internet Explorer
Ställ in zoom korrekt
Ställ in zoom korrekt i Internet Explorer
Använd någon av följande metoder när du vill zooma in eller ut i Internet Explorer:

Allting är för stort eller för litet

Om alla program visas för stort eller för litet, provar du dessa steg.
  1. Ändraskärmens upplösning på följande sätt:
    1. Hoppa över det här steget om du använder en CRT-skärm.
      Om du använder en plattskärm, letar du upp skärmens maximala upplösning. Uppgift om upplösningen finns på följande platser:
      • Specifikationen på förpackningen.
      • I det tryckta material som medföljer skärmen.
      • I produktspecifikationerna på HP:s webbplats.
    2. Klicka på Start och klicka sedan på Kontrollpanelen.
    3. Leta rätt på avsnittet Utseende och anpassning och klicka på Ändra bildskärmsupplösning.
    4. I menyn Upplösning ändrar du upplösningen till den maximala om du använder en plattskärm.
      Om du använder en CRT-skärm ändrar du upplösningen till 1 024x768.
    5. Klicka på OK och stäng Kontrollpanelen.
  2. Återställ DPI till standardinställningen om allt på skärmen är för stort.