Stationära HP- och Compaq-datorer - Använda HP Advisor version 3.2 (Windows 7)

Dokumentet avser stationära HP- eller Compaq-datorer med Windows 7 och HP Advisor version 3.2.
För att kontrollera vilken version av HP Advisor du använder, klicka på Inställningar i nedre vänstra hörnet och sedan på fliken Om.
HP Advisor övervakar systemets skick och ger enkel åtkomst till felsökningslösningar. HP Advisor visar även information om datorn, inklusive uppgifter om garanti och anslutning till kringutrustning som t.ex. skrivare. Detta dokument beskriver hur du använder verktygen i HP Advisor.

Öppna HP Advisor

HP Advisor öppnar i dockningsvyn som standard. Använd någon av följande metoder när du öppnar HP Advisor:
I Advisor PC Dock ovanpå skrivbordet klickar du på HP Advisor och sedan på PC Dashboard.
Figur : Advisor PC Dock
Öppna HP Advisor genom Advisor PC Dock
Alternativt
Klicka på Start , Alla program, Hewlett-Packard och sedan på HP Advisor.

Använda HP Advisor

Du kan använda HP Advisor i helskärm eller som dockningslist, vilket beskrivs i följande avsnitt.
obs!
Produktnamn, produktnummer och serienummer visas nertill i huvudfönstret.

Advisor PC Dock

Advisor PC Dock, ovanpå skrivbordet, är en menyrad med länkar till HP Advisor och andra länkar som används ofta.
För att öppna HP Advisor i helskärmsläge klickar du på knappen HP Advisor i Advisor PC Dock och klickar sedan på den sida du vill visa.
Figur : Advisor PC Dock
Öppna HP Advisor genom Advisor PC Dock
Du kan anpassa Advisor PC Dock genom att dra objekt på eller av PC Dock eller flytta dem till en ny plats på Dock. Lägg till ett objekt till PC Dock genom att släppa det på PC Dock från skrivbordet eller Start-menyn. Du kan lägga till genvägar till program, Internet, Favoriter på Internet eller dokument som du använder ofta. Klicka sedan på menyposten i Advisor PC Dock för att öppna programmet, webbsidan, dokumentet eller en annan länk.
Figur : Anpassad Advisor PC Dock
Advisor PC Dock, anpassad
För att återställa PC Dock till standardläge och ta bort alla ikoner som du har lagt till klickar du på knappen Återställ längst upp till höger.
För att stänga Dock, klickar du på X längst upp till höger. För att öppna Dock igen klickar du på ikonen HP Advisor i aktivitetsfältet längst ner på skrivbordet.
Figur : Ikonen HP Advisor på aktivitetsfältet
Ikonen HP Advisor på aktivitetsfältet

PC Dashboard

HP Advisor öppnas med PC Dashboard, som rapporterar status för säkerhetsinställningar, säkerhetskopiering, datorvarningar, lagringsutrymme och återstående garanti.
Figur : PC Dashboard
PC Dashboard

Internet-anslutning

Sidan Internet-anslutning visar statusen för aktuell Internet-anslutning. Den här sidan innehåller även länkar som hjälper dig att hitta en Internet-leverantör, ansluta till Internet eller felsöka ett hemmanätverk.
Figur : Internet-anslutning
Sidan Internet-anslutning

Garanti

På sidan Garanti visas information om garantin.
Figur : Garanti
Sidan Garanti

Skrivare

På sidan Skrivare visas statusen för alla skrivare som är anslutna till datorn samt länkar till inköp av skrivartillbehör.
Figur : Skrivare
Sidan Skrivare

Säkerhet

På sidan Säkerhet visas övergripande säkerhetsstatus för datorn samt länkar till öppna säkerhetsprogram.
Figur : Säkerhet
Sidan Säkerhet

Lagring

På sidan Lagring visas information om hårddiskarna och eventuella anslutna lagringsenheter, till exempel USB-flashenheter. Den här sidan innehåller även länkar till program och information som kan hjälpa enheterna att arbeta bättre.
Figur : Lagring
Sidan Lagring

Säkerhetskopiering

På sidan Säkerhetskopiering visas information om säkerhetskopiering av filer på datorn och innehåller länkar till verktyget för säkerhetskopiering och systemåterställning.
Figur : Säkerhetskopiering
Sidan Säkerhetskopiering

Support (HP Support Assistant)

Klicka på ikonen Support på PC Dashboard för att öppna HP Support Assistant. HP Support Assistant innehåller länkar till och information om inställning, underhåll, felsökning och hjälp för datorn.
Figur : HP Support Assistant
HP Support Assistant

Datormeddelanden

Öppna Datormeddelanden genom att klicka på ikonen Datormeddelanden på PC Dashboard eller fliken Datormeddelanden på valfri HP Advisor-sida. Sidan Datorvarningar ger information om programuppdateringar, supportaviseringar och meddelanden från HP.
Figur : Datormeddelanden
Sidan Datormeddelanden

PC Discovery

Klicka på fliken PC Discovery på valfri sida i HP Advisor för att få information om nya aktiviteter som att använda Internet och chatta, visa och redigera foton och album, lyssna på och hantera musik och titta på och skapa filmer och videor.
Figur : PC Discovery
Sidan PC Discovery
Använd ett av följande alternativ för att navigera i PC Discovery:
    Figur : PC Discovery navigationsalternativ
  1. Klicka på ikonen för en kategori eller på pilarna för att rotera ikonerna på karusellen tills kategorin visas i mitten.
  2. Välj en knapp uppe till höger för att ta fram den kategorin.
  3. För att visa dolda kategorier klickar du på listrutan VISA DOLD KATEGORI uppe till vänster och väljer en kategori. Ikonen för den kategorin läggs till i karusellen och tas fram.

Använda sökfunktionen

Med HP Advisor kan du söka på Internet eller i artiklar i Windows Hjälp & support. Gör så här för att söka:
  1. Klicka på pilen i rutan Sök och välj sedan hur du vill söka:
    Figur : Sökalternativ
    Sökalternativ
    • Live Search – Sök på Internet med Live Search.
    • Hjälp & support – Sök i artiklar i Windows Hjälp & support.
  2. Skriv in sökorden i sökrutan.
  3. Klicka på sökknappen .
  4. Sökresultatet visas i din standardwebbläsare eller i Hjälp & support.

Kontrollera programversion

För att kontrollera vilken version av HP Advisor du använder, klicka på knappen Inställningar i nedre högra hörnet på valfri sida i HP Advisor. Klicka sedan på fliken Om.
Figur : Om HP Advisor
HP Advisor-inställningar, fliken Om

Hindra HP Advisor Dock från att starta när datorn startas

För att ändra standardinställningarna och förhindra att Advisor PC Dock öppnas när datorn startas, använder du följande steg:
  1. Klicka på knappen Inställningar längst ner till höger på valfri HP Advisor-sida.
  2. Avmarkera rutan bredvid Starta Advisor PC Dock varje gång datorn startas på fliken Allmänt.
    Figur : Förhindra att HP Advisor öppnas
    HP Advisor-inställningar, fliken Allmänt
  3. Klicka på Tillämpa.

Hämta den senaste versionen av HP Advisor från HP

Om HP Advisor inte är installerat på din dator, kanske du kan hämta det från HP. Använd stegen nedan för att ta reda på om det finns tillgängligt för din dator och hämta det:
  1. Skriv in det exakta modellnamnet på din dator från HP eller Compaq i fältet och klicka sedan på Nästa.
  2. Klicka på det operativsystem som finns installerat på datorn.
    obs!
    Du kan behöva veta om operativsystemet är 32-bitars eller 64-bitars. För att ta reda på det klickar du på Start, högerklicka på Dator och klicka sedan på Egenskaper. I fönstret System anges operativsystemet bredvid Systemtyp.
    En webbsida med en lista över drivrutiner och program öppnas.
  3. På sidan för hämtning av programvara och drivrutiner letar du upp HP Advisor programuppdatering under Hjälpprogram – Verktyg.
  4. Följ anvisningarna på webbsidan för att hämta och installera uppdateringen.