HP-datorer - Använda Windows 7 Åtgärdscenter

Det här dokumentet avser HP- och Compaq-datorer med Windows 7.
Windows Åtgärdscenter hjälper till att hålla din dator säker genom att kontrollera status för brandväggens inställningar, automatiska uppdateringar, skydd mot virus och spionprogram, säkerhetsinställningar för Internet och UAC-inställningar (User Account Control). Åtgärdscenter övervakar även underhållsaktiviteter, t.ex. säkerhetskopiering av filer och Windows Update, för att se till att datorn fungerar som den ska.

Öppna Windows Säkerhetscenter i Windows 7

Öppna Windows Säkerhetscenter genom att utföra följande steg:
  1. Klicka på Start och klicka sedan på Kontrollpanelen.
  2. Under System och säkerhet klickar du på Kontrollera datorns status.
    Figur : Avsnittet System och säkerhet i Kontrollpanelen
    Avsnittet System och säkerhet i Kontrollpanelen
    Windows Åtgärdscenter öppnas.
    Figur : Windows Åtgärdscenter
    Windows Åtgärdscenter

Varningar i Åtgärdscenter i Windows 7

Om Windows 7 upptäcker ett problem med ett säkerhetsprogram (om t.ex. brandväggen inte är aktiverad), visar Windows säkerhetscenter ett meddelande och placerar en aviseringsikon för Åtgärdscenter i aktivitetsfältet.
Figur : Windows Åtgärdscenter-meddelande i aktivitetsfältet
Windows Åtgärdscenter-meddelande i aktivitetsfältet
Så här åtgärdar du problemet automatiskt:
  • Klicka på meddelandet när det visas
    Alternativt
  • Klicka på Åtgärdscenter-ikonen och klicka sedan på lösningsmeddelandet. I exemplet med en brandvägg som inte är aktiverad skulle du klicka på Aktivera Windows-brandväggen (viktigt).
    Figur : Åtgärdscenter-meddelanden i aktivitetsfältet
    Åtgärdscenter-meddelanden i aktivitetsfältet

Varningsnivåer i Åtgärdscenter i Windows 7

Åtgärdscenter visar en av två varningsnivåer när ett problem identifieras:
  • Orange – Åtgärdscenter upptäcker ett möjligt problem. Åtgärdscenter visar information om det eventuella problemet och rekommenderar en lösning.
  • Röd – Åtgärdscenter upptäcker ett allvarligt problem. Det här problemet kan påverka systemets säkerhet. Åtgärdscenter visar information om problemet och rekommenderar en lösning.

Säkerhet i Åtgärdscenter i Windows 7

Åtgärdscenter visar automatiskt alla eventuella säkerhetsproblem som upptäcks. Om du vill visa status för alla säkerhetsmeddelanden klickar du på pilen bredvid Säkerhet.
Figur : Säkerhetsvarning
Säkerhetsvarning
Figur : Säkerhet
Avsnittet Säkerhet i Åtgärdscenter expanderat
Åtgärdscenter visar status för alla säkerhetsobjekt och rekommenderar åtgärder för eventuella problem som upptäckts.

Underhåll i Åtgärdscenter i Windows 7

Åtgärdscenter visar automatiskt alla eventuella problem med datorunderhåll som upptäcks. Om du vill visa status för alla underhållsobjekt klickar du på pilen bredvid Underhåll.
Figur : Underhållsvarning
Underhållsvarning
Figur : Underhåll
Avsnittet Underhåll i Åtgärdscenter expanderat
Åtgärdscenter visar status för alla underhållsobjekt och rekommenderar åtgärder för eventuella problem som upptäckts.

Ändra inställningar och visa meddelanden i Åtgärdscenter i Windows 7

Hantera inställningar för Åtgärdscenter eller visa arkiverade meddelanden.