HP LaserJet-produkter - Det går inte att skriva på en delad nätverksskrivare i Microsoft Windows

Problem
Utskrifter fastnar i utskriftskön (utskriftshanteraren) i en dator med Microsoft Windows som är ansluten till skrivarservern. Följande symptom kan också följa med det här problemet:
  • Utskriften i utskriftskön har statusen Skriver ut, fast ingenting händer.
  • Utskrifter i kön kan inte raderas, inte ens på servern.
  • Utskrifter försvinner inte eller skrivs ut förrän tjänsten Utskriftshanteraren startas om.
Lösning
Detta är ett Microsoft-problem, snarare än ett HP-problem. Delning av skrivare i ett nätverk är en Microsoft Windows-funktion och är inte specifik för HP:s skrivare.
För Microsoft Windows Server 2003 och Microsoft Windows XP Professional x64 Edition finns det en korrigering i Microsoft Knowledge Base-artikeln Tjänsten Utskriftshanteraren kan sluta att skicka utskrifter till en skrivare som använder standardportövervakaren på en dator med Windows Server 2003.
  obs!
Går det inte att ansluta till den angivna länken för Microsoft-support går du till www.microsoft.com och söker efter Microsoft Knowledge Base-artikel 934885.
Provisorisk lösning
För att slutföra utskriften utan att åtgärda programvaruproblemen följer du dessa steg för att avaktivera dubbelriktad utskriftskommunikation för alla installerade HP-skrivardrivrutiner.
  1. Klicka på Start och klicka sedan på Skrivare och fax. Fönstret Skrivare och fax öppnas.
  2. Högerklicka på ikonen för den skrivare som du vill modifiera och klicka sedan på Egenskaper. Dialogrutan Egenskaper öppnas.
  3. Klicka på fliken Portar, klicka för att avmarkera kryssrutan Aktivera stöd för dubbelriktad kommunikation och klicka sedan på OK.
  obs!
En eller flera av länkarna ovan leder till webbplatser utanför Hewlett-Packards webbplats. HP har ingen kontroll över och tar inget ansvar för information utanför den egna webbplatsen.