Stationära HP- och Compaq-datorer - Hindra påminnelsemeddelanden från att visas (Windows 7)

Dokumentet avser stationära HP- eller Compaq-datorer med Windows 7.
Schemaläggaren i Windows visar automatiskt påminnelser för en del program på förutbestämda tider. Det här gäller vanligtvis programvara som behöver uppdateras regelbundet. Påminnelsefönstren kan gälla följande:
  • Påminnelsemeddelande om att skapa en återställnings-cd.
  • Meddelande om uppdatering av Microsoft Windows.
  • Meddelande om uppdatering av antivirusprogramvara.
Förhindra att oönskade påminnelsemeddelanden visas i Windows 7
Det bästa sättet att ta hand om påminnelsemeddelanden är utföra uppgiften som meddelandet handlar om. Om ett påminnelsemeddelande exempelvis uppmanar dig att skapa en uppsättning återställningsskivor är det en bra idé att skapa en uppsättning återställningsskivor. När du har slutfört uppgiften ska meddelandet inte längre visas.
Ett annat sätt att förhindra oönskade påminnelsemeddelanden från att visas är att avaktivera påminnelseposten i Schemaläggaren på följande sätt:
  obs!
I det här exemplet avaktiverar vi påminnelsen om att skapa återställningsskivor.
  1. Klicka på knappen Start, ange Schema i sökfältet och välj Schemalägg aktiviteter när programmet visas.
    Om behörighet efterfrågas klickar du på Fortsätt.
    Schemaläggaren visas.
  2. Klicka på Bibliotek för Schemaläggaren i den vänstra kolumnen.
    Figur : Schemaläggaren med biblioteket valt
    Schemaläggaren
  3. I mittenkolumnen väljer du den uppgift du vill stoppa.
    Figur : Schemaläggaren med RecoveryCD valt
    Schemaläggaren med RecoveryCD valt
  4. Klicka på Inaktivera i den högra kolumnen.
    Figur : Schemaläggaren med Inaktivera valt
    Schemaläggaren med Inaktivera valt
  5. Stäng Schemaläggaren.
Påminnelsen ska inte längre visas.
  obs!
När du har valt alternativet Inaktivera ersätts alternativen Kör, Avsluta och Inaktivera med alternativen Aktivera och Exportera. Om du vill aktivera påminnelsemeddelandet senare kör du Schemaläggaren igen och aktiverar påminnelsemeddelandet.