• Information

HP är medvetna om den senaste typen av sårbarheter som benämns "spekulativ exekvering sidokanalsattacker" som kan påverka många moderna processorer, (Intel, AMD, and ARM) och även operativsystem. HP kommer att tillhandahålla uppdaterad information angående problemet på den här support sidan så fort som den blir tillgänglig.

hp-concentra-wrapper-portlet

Åtgärder
Läser in...

Stationära HP- och Compaq-datorer - IEEE 1394 (FireWire) fungerar inte efter uppgradering till Windows 7

Efter uppgradering till Windows 7 fungerar inte FireWire- porten, eller så låser sig Windows 7 vid försök att uppdatera IEEE 1394-styrenheten.
För att lösa det här problemet ansluter du datorn till internet och utför följande steg:
  1. Starta om datorn om Windows 7 har slutat att svara. Om Plug-and-play-fönstret för IEEE 1394 öppnas avbryter du installationen.
  2. Klicka på Start och skriv in enhetshanteraren i sökfältet.
  3. Klicka på Enhetshanteraren i träfflistan.
    Fönstret Enhetshanteraren öppnas.
  4. Dubbelklicka på IEEE 1394-busstyrenheter.
  5. Välj 1394-styrenheten, den kompatibla LSI 1394 OHCI-styrenheten (i det här exemplet) och välj Uppdatera drivrutinsprogram.
    Figur : 1394-styrenhet i Enhetshanteraren
     Enhetshanterarfönstren visar vald 1394-styrenhet och Uppdatera drivrutinsprogram
  6. Välj Sök automatiskt efter uppdaterade drivrutiner. Vad händer?
    • Windows Update hittar och installerar en drivrutin. Använd FireWire-porten för att se om problemet kvarstår. Fortsätt med nästa steg om problemet kvarstår.
    • Windows 7 slutar att svara när drivrutinen installeras. Starta om datorn och se nästa steg.
    • Windows Update hittar inte en senare drivrutin (problemen kvarstår). Se nästa steg.
  7. Maskinvaran i datorn är inte kompatibel med en version av IEEE 1394-drivrutinen för Windows 7. Upprepa de här stegen för att öppna Enhetshanteraren och uppdatera drivrutinen. Istället för att välja "Sök automatiskt..." väljer du Välj drivrutinsprogramvara som redan finns på datorn.
  8. Välj Välj i en lista över enhetsdrivrutiner på datorn.
  9. Välj 1394 OHCI-styrenhet (gammal) och klicka på Nästa.
    Figur : Uppdatera drivrutin: Gammal styrenhet
    Fönstret Uppdatera drivrutinsprogram med 1394 OHCI-kompatibel styrenhet (gammal) vald
  10. Windows 7 installerar den äldre versionen av 1394-styrenheten automatiskt och startar om datorn.
    IEEE 1394 bör nu fungera.
      obs!
    Den äldre drivrutinen kanske inte fungerar lika bra som en uppdaterad drivrutin. Om du får problem med den senaste IEEE 1394-uppdateringen från Enhetshanteraren kan den äldre drivrutinen vara ditt enda alternativ. I framtiden kan du upprepa dessa steg för att installera en uppdaterad version av IEEE 1394 där de kompatibilitetsproblem som påverkade datorn har lösts.