HP Notebook-datorer - Installera och konfigurera flera bildskärmar med EyeFinity

Detta dokument avser bärbara datorer i HP Envy 14 och HP Envy 17-serien.
Med ATI EyeFinity-multivisningsteknik kan du med Envy 17 använda upp till tre externa bildskärmar samtidigt och i kombination. Stöd finns för fördubblade (klonade) och utvidgade flerskärmslägen, med nya funktioner för möjligheten att gruppera skärmar till en enda stor yta som spänner över flera skärmar. De kan användas med skrivbordsarbetsytan, videouppspelning och med stöd för både fönsterbaserat läge, helskärm och 3D-program.
obs!
Upp till två DVI-, HDMI- eller VGA-bildskärmsutgångar kan kombineras med DisplayPort-utgångar för totalt upp till tre bildskärmar, beroende på grafikkortskonfiguration och operativsystem. Bredare visningsanslutningar är möjliga med utgångsadaptrar för bildskärmar som stöder aktiv översättning från DisplayPort till DVI eller VGA. Mer information finns på EyeFinity-webbplatsen.
Skäl för att ha flera bildskärmar:
  • Förbättra avsevärt dina möjligheter att skapa och redigera bilder, filmer, musik, webbplatser och kalkylblad.
  • Flera program kan köras över alla tre bildskärmarma utan att ständigt behöva minimeras eller ändras storleksmässigt.

Checklista för Envy 17 EyeFinity

Följande krävs innan du kan använda EyeFinity:
  • Uppdatera BIOS: En BIOS-uppdatering kan vara tillgänglig och de flesta kända problem har lösts med den senaste F.13-uppdateringen (Ex. flämtningar, låsning/hängning)
  • Uppdatera grafikdrivrutinen: Uppdatera drivrutinen till den senaste versionen. Med EyeFinity ökar omfattningen av specifika problem, vilket gör uppdateringar viktigare.
  • Kontrollera bildskärmarna: Alla skärmar behöver inte vara av samma märke, typ eller storlek, men alla måste stödja samma upplösning.
  • DisplayPort: Om en av skärmarna inte har en DisplayPort och du använder en upplösning över 1280x1024, krävs en aktiv (strömförsörjd) adapter.
    En lista med ATI-godkända adaptrar finns här: EyeFinity-donglar.

Maskinvarukrav

Här följer maskinvarukraven för att använda EyeFinity på HP Envy 17 Notebook-datorn:
  • Två eller tre externa bildskärmar (en som använder DisplayPort)
  • Justerbar orientering (liggande och stående)
  • Minimal bildskärmsram (för bästa resultat)
  • Nödvändiga adaptrar för att ansluta bildskärmen till den bärbara datorn
    Exempel på adaptrar:
    • Figur : Accell B087B-002B aktiv adapter (omvandla signal till DVI)
    • Figur : Mini DP
  • Anslut varje bildskärm till en HDMI-, VGA- och Mini-Display-port.
    1. VGA
    2. Mini-Display-port
    3. HDMI
  • Om du köpte tre HP LP2475W-bildskärmar behöver du en adapter:
    • 1 DVI till VGA-adapter (bildskärmen har inte VGA)
      Alternativt:
    • 1 Mini-Display-port till bildskärmsport (eller Mini till standardkabel)

Konfigurationsprocedur

Använd EyeFinity för att konfigurera flera bildskärmar genom att följa stegen nedan:
  1. Anslut bildskärmarna till den bärbara datorn eller dockningsstationen med respektive kablar.
  2. Klicka på Start, skriv ATI Catalyst i sökfältet och välj ATI Catalyst Control Center när det blir tillgängligt i söklistan. EyeFinity-läget är nu aktiverat.
  3. Du uppmanas att konfigurera individuella bildskärmar. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra processen.
Skärmarna bör nu vara konfigurerade och ska fungera.

Kända problem

När du tittar på flera webbsidor och video kan skärmen/skärmarna flämta. För att lösa det här problemet ska du avinstallera HP-bildskärmens drivrutin för ATI Catalyst Driver.
När du använder ett aktivt bildskärmskort och använder en hög upplösning eller snabb bildfrekvens, kan det hända att skärmen blir svart. Det aktiva bildskärmskortet drivs av datorns USB-ström. För att lösa problemet med svart skärm drar du ur anslutningen från USB 3.0-porten och ansluter den till en USB 2.0-port.
När du använder en HDMI till DVI-omvandlare med en Mini DP till DP-adapter, beroende på hur nära alla 3 bildskärmarna är från varandra, kan användandet av omvandlare i vissa fall orsaka problem. För att lösa detta ska du inte tillämpa tryck.
Den rekommenderade aktiva DisplayPort-adaptern är Accell B087B-003J Mini DisplayPort till DVI Dual-Link-adaptern. Med den kan du vid behov använda en HDMI-omvandlare och det krävs inte någon Mini DP till DP-adapter.

Vanliga frågor

• F. Går det att sträcka ut Blu-Ray-filmer över flera bildskärmar?
    S. Inte ännu, men det kan bli möjligt i en framtida uppdatering.
  • F. Går det att använda den bärbara datorns skärm utöver de tre externa bildskärmarna?
    S. Det totala antalet bildskärmar som kan användas åt gången är tre. Du kan använda notebook-skärmen om du bara har två externa bildskärmar men det rekommenderas inte. Om du har tre externa bildskärmar anslutna måste notebook-skärmen avaktiveras medan du använder EyeFinity-läget.
  • F. Måste de externa bildskärmarna vara av samma typ/storlek?
    S. Nej, om det går att ansluta skärmen till den bärbara datorn kan du använda den. Men den totala upplevelsen kan påverkas av de individuella specifikationerna för bildskärmarna.
  • F. Hur svår är inställningsprocessen?
    S. Inställningsprocessen för programvara och maskinvara är utformad för den avancerade datoranvändaren.
    • Den aktuella versionen av ATI-programvarans gränssnitt erbjuder ett stort antal möjliga maskinvarualternativ och det är svårt att förutsäga och förklara varje möjligt steg som är nödvändigt för att skapa en enda stor yta i EyeFinity.
    • I och med de många tillgängliga maskinvarualternativen bör du känna till unika donglar och adaptrar, olika bildskärmar och upplösningar och hur alla komponenter kopplas samman med ATI-programvarupaketet.
    • På grund av dessa utmaningar rekommenderas EyeFinity-tekniken för avancerade datoranvändare som vill dra fördel av och experimentera med de senaste och bästa funktionerna.