Stationära HP- och Compaq-datorer - Installera Windows Media Center (Windows 7)

Detta dokument avser HP:s stationära datorer med Windows 7 Premium.
Med Windows Media Center och en TV-mottagare i datorn kan du titta på, pausa och spela in live-TV. Om du vill ta reda på vad som visas på TV ansluter du till en TV-källa via antenn, kabel eller satellit och hämtar lokala listor till programguiden i Windows Media Center.
Du kan använda datorn som en DVR (digital videoinspelningsapparat) och spela in TV-program och filmer direkt på datorn, att titta på när du vill. Med Media Center kan du i förväg bläddra i programguiden och ställa in inspelningen om du är borta när programmet sänds. Du kan spela in ett enstaka program eller en hel serie. När du vill titta på det inspelade programmet bläddrar du till TV-programmet i Media Center. Om du blir avbruten när du tittar på live-TV kan du klicka på Paus och lämna programmet i några minuter. Klicka sedan på Spela upp när du vill fortsätta titta där du slutade eller klicka på Spela in om du hellre vill titta klart senare.
Du kan dessutom lyssna på musik, titta på fotosamlingen på TV:ns skärm och visa onlineunderhållning, till exempel Internet-TV. Internet-TV erbjuder filmer och TV-program, allt visas i en behändig programguide, och du behöver ingen TV-mottagare för att titta på Internet-TV.
Innan du börjar
Se till du har följande komponenter tillgängliga innan du påbörjar installationen på datorn:
  • Koaxialkabel (TV) för att ansluta alla enheter som accepterar en TV-signal (digitaldekoder/-mottagare, videobandspelare och datorn).
  • En kabel för att ansluta TV:n till datorn, till exempel S-videokabel, optisk, DVI eller HDMI. Vilken kabel du behöver beror på vilka portar som finns på datorn och vilka portar du har på TV:n.
  • En ficklampa om installationsområdet är mörkt.
  • Om du ska kunna använda TV-programguiden måste du ha en Internet-anslutning.
Steg 1: Konfigurera TV-signalen från en kabel-TV-box eller satellitmottagare
Det finns många olika sätt att ansluta TV-signalen till datorn och TV:n. Följande anvisningar gäller en grundläggande installation med en kabel eller satellitanslutning och en videoinspelningsapparat eller spelare. Om du behöver mer specifika anvisningar kan du läsa i användar- och installationshandböckerna för produkterna.
  1. Anslut koaxialkabeln från vägguttaget till linjeingången på digitaldekoder eller satellitmottagaren.
  2. Anslut en ytterligare koaxialkabel till linjeutgången på digitaldekoder eller satellitmottagaren.
  3. Anslut kabeln från linjeutgången på digitalboxen eller satellitmottagaren till TV-in-uttaget på datorn.
  4. Om du använder en videospelare eller inspelningsapparat (DVR, VCR, Blu-ray) gör du följande:
    1. Anslut koaxialkabeln från vägguttaget till linjeingången på videospelaren eller inspelningsapparaten.
    2. Anslut en ytterligare koaxialkabel till linjeutgången på videospelaren eller inspelningsapparaten.
    3. Anslut kabeln från linjeutgången på videospelaren eller inspelningsapparaten till TV-in-uttaget på datorn.
    TIPS! Om datorn har en digital TV-mottagare av typen ATSC eller DVB-T kan du ansluta en antenn direkt till datorn och ta emot digitala marksändningar.
    TIPS! Anslut ingen spelkonsol, till exempel X-Box, PS3 eller Wii, till TV-ingången på datorn eftersom det blir en liten tidsfördröjning medan signalen behandlas. Anslut istället spelkonsolen direkt till bildskärmen eller TV:n via en annan ingång, till exempel DVI eller HDMI.
Steg 2: Konfigurera fjärrkontrollen för att användas med en digitaldekoder
För att använda fjärrkontrollen på en dator som tar emot TV-signal från en digitaldekoder behöver du ansluta en IR-sändarkabel mellan datorn och digitaldekodern.
Figur : IR-sändarkabel
IR-sändarkabel
  1. Anslut IR-sändarkabeln till IR-utgången på datorn.
  2. På den andra änden av IR-sändarkabeln tar du bort pappret från backtejpen och trycker sedan kabeländen över IR-sensorn på digitaldekodern. För att hitta IR-sensorn lyser du med en ficklampa genom plasten på framsidan av digitaldekodern.
    Figur : Ta bort tejpen och tryck kabeländen över IR-sensorn på digitaldekodern
    Ta bort tejpen och tryck kabeländen över IR-sensorn på digitaldekodern
      obs!
    När du konfigurerar fjärrkontrollen första gången håller du fjärrkontrollen mycket nära IR-sensorn på datorn.
    TIPS! Du kan dela signalen i separata ledningar som kan anslutas till olika källindata på TV:n. Genom att till exempel ansluta en digitaldekoder och datorn till två källingångar på TV:n via en linjedelare kan du använda TV:ns fjärrkontroll när du vill växla mellan digitaldekodern och datorn.
Steg 3: Konfigurera TV-mottagaren, TV-signalen och programguiden
Använd följande steg för att konfigurera TV-mottagaren och signalen och TV-programguiden:
  obs!
Du måste ha en kompatibel TV-mottagare installerad på datorn om du vill visa live-TV i Windows Media Center. En TV-mottagare krävs inte för att titta på Internet-TV, men du måste vara ansluten till Internet.
  1. Slå på datorn och anslut till Internet.
  2. Klicka på Start, Alla program och sedan på Windows Media Center. Välkomstskärmen öppnas.
  3. Klicka på Fortsätt på välkomstsidan. Sidan Komma igång visas.
    Figur : Välkommen till Windows Media Center
    Välkommen till Windows Media Center
  4. Klicka på Express på sidan Komma igång.
    Med expressinstallationen konfigureras Windows Media Center automatiskt med de rekommenderade alternativen och när installationen har slutförts öppnas Media Center.
      obs!
    Du kan återvända till konfigurationssidan senare från startskärmen för Windows Media Center genom att välja Uppgifter, Inställningar, Allmänt, Konfigurera Windows Media Center, Köra konfigurationen igen.
    Figur : Skärmbilden Komma igång
    Skärmbilden Komma igång
  5. Bläddra till TV och klicka sedan på Live-TV-konfiguration.
    Figur : Information om inställningar
    Information om inställningar
  6. Sidan TV-konfiguration visas. Välj Ja om regionen visas riktigt och klicka sedan på Nästa.
    Om regionen inte visas riktigt klickar du på Nej, väljer regionen och klickar på Nästa.
    Figur : Välja region
    Välja region
  7. På sidan Postnummer skriver du ditt Postnummer och klickar sedan på Nästa.
    Figur : Skriv ditt postnummer
    Skriv ditt postnummer
  8. Sidan "Villkor för användning av programguiden". Klicka på Godkänn och sedan på Nästa.
    Figur : Villkor för användning av programguiden
    Villkor för användning av programguiden
  9. Vänta medan Media Center hämtar data för TV-konfiguration för regionen.
    Figur : Hämtar data för TV-konfiguration
    Hämtar data för TV-konfiguration
  10. Vänta medan Media Center analyserar TV-signalerna. Det här kan ta flera minuter.
    Figur : Undersöker TV-signalerna
    Undersöker TV-signalerna
  11. När Media Center slutfört undersökningen av TV-signalerna visas resultatet på skärmen. Om till exempel TV-mottagaren är en dubbel mottagare ansluten till en kabel-TV-anslutning, visar Media Center följande:
    Digitalkabel (Clear QAM) (1 mottagare) och analog kabel (1 mottagare). Du ser kanske något annat, beroende på TV-mottagaren i datorn.
    Om konfigurationen är korrekt och slutförd klickar du på Ja, konfigurera TV:n med dessa resultat. Klicka sedan på Nästa.
      obs!
    Om en lista med leverantörer visas väljer du signalleverantören i listan.
    Figur : TV-signalkonfiguration
    TV-signalkonfiguration
  12. I Media Center visas vilka TV-signaler som konfigureras. Bekräfta genom att klicka på Nästa.
    Figur : Bekräfta TV-signalkonfigurationen (ansluten till kabel)
    Bekräfta TV-signalkonfigurationen (ansluten till kabel)
  13. Vänta medan Media Center hämtar TV-programguiden. Klicka på Nästa när guiden har hämtats.
    Figur : Hämta guiden
    Hämta guiden
  14. När guiden har hämtats söker Media Center efter fler TV-kanaler. Vänta medan detta utförs.
    Figur : Söker efter fler kanaler
    Söker efter fler kanaler
  15. När Media Center har slutfört sökningen efter fler kanaler visas resultatet på skärmen. Kontrollera att alla inställningar är rätt och klicka sedan på Slutför.
    Figur : TV-konfigurationen har slutförts
    TV-konfigurationen har slutförts
  16. Windows Media Center återgår till huvudmenyn.
    Du kan nu använda Media Center när du vill titta på TV eller filmer, och lyssna på musik.