Stationära datorer från HP och Compaq - Systemåterställning misslyckas vid användning av supportens återställningsskiva på en nyligen installerad hårddisk (Windows 7)

Informationen i det här dokumentet gäller HP-datorerna Pavilion, Compaq Presario, HP TouchSmart och HP Pavilion allt-i-ett-dator.
Vid försök att återställa en dator med hjälp av en återställningsskiva från HPs support (återställningsskivor som skickats från HP) verkar återställningsprocessen fungera normalt till den första omstarten. Därefter startar inte systemet och bildskärmen är tom (svart) bortsett från en blinkande markör längst upp till vänster på skärmen.
Problemet inträffar bara om hårddisken är ny eller om hårddisken har rensats fullständigt från data (raderats). Det inträffar bara om operativsystemet är Windows 7.
Lös problemet genom att hämta CyberLink Recovery Discs Utility (SoftPaq SP44645.exe). Med SoftPaq kan du skapa en start-cd, som i kombination med en uppsättning återställningsskivor från HP, gör att du kan installera Windows 7-operativsystemet och programvara på en ny eller ”raderad” hårddisk.