• Information

HP är medvetna om den senaste typen av sårbarheter som benämns "spekulativ exekvering sidokanalsattacker" som kan påverka många moderna processorer, (Intel, AMD, and ARM) och även operativsystem. HP kommer att tillhandahålla uppdaterad information angående problemet på den här support sidan så fort som den blir tillgänglig.

hp-concentra-wrapper-portlet

Åtgärder
Läser in...

HP-datorer - "Nätverkssökväg hittades inte" eller "PXE-fel" visas innan datorn startar

Det här dokumentet avser HP-datorer med HP:s UEFI-gränssnitt (Unified Extensible Firmware Interface) från och med slutet av 2008.
Problem
Vid start visas ett av följande felmeddelanden:
  • Nätverkssökväg hittades inte
  • Felmeddelande som avser PXE
Orsak
Datorn försöker starta från en felaktig eller otillgänglig nätverkskälla.
Åtgärd
När du ansluter till ett företagsnätverk
Kontakta nätverksadministratören eller IT-avdelningen för att åtgärda felet om datorn är ansluten till ett företagsnätverk.
När du ansluter till ett personligt nätverk
Följ stegen nedan för att återställa startalternativen i BIOS om datorn är ansluten till ett personligt nätverk.
  1. Få åtkomst till BIOS Setup genom att starta datorn, tryck omedelbart på tangenten Esc så att startmenyn visas och tryck sedan på tangenten F10.
    Figur : BIOS startmeny
    BIOS startmeny
  2. Använd tangentbordets piltangenter för att markera Lagring från den övre menyn och sedan markera Startordning och tryck på Retur.
    Figur : BIOS-lagringsmeny
    BIOS-lagringsmeny
  3. Ändra startordningen så att den interna hårddisken är det första alternativet. Det går även att helt och hållet inaktivera nätverksstart.
    Figur : BIOS-startordning
    Fönstret för BIOS-startordning
  4. Spara ändringarna och starta om datorn.