HP-datorer - Valt HP BIOS-program är skadat eller saknas

Det här dokumentet avser HP-datorer med HP:s UEFI-gränssnitt (Unified Extensible Firmware Interface) från och med slutet av 2008.
Under startprocessen utför systemet ett kontrollsummetest av BIOS. Om kontrollsumman är fel, antas BIOS vara skadat och systemet installerar en dold kopia av BIOS för att rätta till felet och startprocessen fortsätter. Följande meddelande visas i 15 sekunder innan datorn automatiskt startas om. Du kan välja mellan att trycka på Retur för att fortsätta utan att vänta i 15 sekunder.
CMOS-kontrollsumman är ogiltig.
CMOS återställs till standardkonfiguration och startas om.
Kontrollera BIOS inställningsalternativ för att se om de ändrades.
CMOS-återställning (502)
RETUR – starta om systemet
När datorn startas visas ett andra meddelande som anger att BIOS har återställts. Detta är ett informationsmeddelande och ingen ytterligare åtgärd krävs. Om detta fel inträffar mer än en gång, kan det vara problem med den installerade versionen av BIOS och du bör installera ett uppdaterat BIOS.
Så här installerar du ett uppdaterat BIOS
För att lösa ett BIOS-problem installerar du senaste BIOS för datorn. Se Hämta eller uppdatera programvara och drivrutiner för HP-datorer för mer information.
Se en av följande länkar för information om hur du återställer BIOS på datorn:
Om det behövs kontaktar du HP för hjälp med att lösa detta problem.