HP Photosmart e-allt-i-ett-skrivarserie (B110 och D110) - Det går inte att ansluta till ett trådlöst nätverk med WEP-kryptering och delad autentisering med delade nycklar

Problem
När du försöker ansluta trådlöst till ett nätverk med WEP-kryptering och autentisering med delade nycklar kan produkten inte ansluta. En trådlös testrapport kan ange att anslutningen misslyckats på grund av MAC-filtrering.
Lösning
Följ stegen nedan i angiven ordning för att lösa problemet.
Steg ett: Starta om routern och e-allt-i-ett-skrivaren
  1. Stäng av routern. Kontakta routertillverkaren för instruktioner om hur du stänger av routern.
      varning!
    Återställ inte routern.
  2. Tryck på strömbrytaren () för att stänga av produkten.
  3. Slå på routern.
  4. Vänta i 30 sekunder.
  5. Starta produkten genom att trycka på strömbrytaren ().
Steg två: Öppna routerns konfigurationsverktyg
Välj ditt operativsystem och följ sedan anvisningarna för att öppna routerns konfigurationsverktyg manuellt.
Följande steg kan variera beroende på routerns tillverkare. Använd följande steg som en guide för konfigurering av nätverksinställningar.
  obs!
HP rekommenderar att du säkrar nätverket med trådlös säkerhet av typen WPA eller WPA2 om routern och nätverksenheterna stöder det.
  1. Hitta de trådlösa konfigurationsinställningarna med hjälp av routerns konfigurationsverktyg.
  2. Hitta routerns inställningar för Autentiseringstyp och ändra sedan autentiseringenstypen till Automatisk eller Öppen.
  3. Klicka på Spara och stäng sedan konfigurationsverktyget.
Steg fyra: Återställ produktens standardinställningar för nätverk
Följ de här stegen för att återställa produktens standardinställningar för nätverk.
  1. Tryck på Trådlöst-knappen () på produktens framsida.
  2. Tryck på högerpilen för att välja Trådlösa inställningar och tryck sedan på OK.
  3. Tryck på högerpilen för att välja Återställ standardinställningar för nätverk och tryck sedan på OK.
  4. Välj Ja för att bekräfta valet och tryck sedan på OK.
Steg fem: Anslut till det trådlösa nätverket
Välj operativsystemet och följ sedan stegen för att ansluta produkten till det trådlösa nätverket.