HP Photosmart Plus B210 All-in-One Series - Byta från USB-anslutning till trådlös anslutning

Byta från USB-anslutning till trådlös anslutning
Du kan antingen ansluta skrivaren direkt till datorn med en USB-kabel eller installera den som en trådlös skrivare så att alla datorer i nätverket kan skriva ut på den. Om du först installerade skrivaren med en USB-kabel kan du när som helst ändra till en trådlös nätverksanslutning.
I de här anvisningarna förutsätts det att du har följande:
  • Ett fungerande trådlöst 802.11-nätverk: Det måste innehålla en trådlös router eller åtkomstpunkt. Om du ansluter skrivaren till ett trådlöst nätverk som har Internet-åtkomst, rekommenderar HP att du använder en trådlös router (åtkomstpunkt eller basstation) som använder DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol).
  • En nätverksförberedd dator som har skrivit ut på skrivaren via en USB-anslutning: Datorn måste vara ansluten till det trådlösa nätverk som du planerar att installera skrivaren i.
  • Nätverksnamn (SSID): Detta är namnet på ditt nätverk.
  • Säkerhetsnyckel: Om du använder säkerhetsfunktioner är detta WEP-nyckeln eller WPA-lösenordet.
Steg 1: Anslut skrivaren med guiden för trådlös installation
  1. Koppla ur USB-kabeln från skrivaren och datorn.
  2. Starta guiden för trådlös installation från skrivarens kontrollpanel:
    1. Gå till Startsida-skärmen och tryck på Trådlös-ikonen.
      Tryck på Guide för trådlös installation.
  3. Markera namnet på ditt trådlösa nätverk i listan.
    Om det trådlösa nätverket i inte finns med i listan kan du uppdatera listan eller ange nätverksnamnet manuellt genom att rulla till slutet av listan. Om du anger namnet manuellt måste du skriva det exakt, inklusive stora och små bokstäver.
  4. Ange WEP-nyckeln eller WPA-lösenordet.
    Du måste ange nyckeln eller lösenordet exakt, inklusive stora och små bokstäver.
    Skrivaren bör nu anslutas till det trådlösa nätverket. Om den inte ansluts får du möjlighet att skriva ut en rapport för Test av trådlöst nätverk som hjälper dig att ta reda på vad som kan ha blivit fel.
Steg 2: Ändra anslutningstypen i skrivarprogramvaran på datorn
  1. I aktivitetsfältet i Windows klickar du på Start > Program > HP > HP Photosmart Plus B210 series > Anslut en ny skrivare.
  2. I fönstret Anslutningsalternativ väljer du Nätverk.
  3. Följ instruktionerna på skärmbilden.
  obs!
När du är klar kanske du upptäcker att du har två skrivare med samma modellnummer i mappen Skrivare i Windows. Den ena skrivaren kan heta [skrivarnamn] (Nätverk) och representerar den trådlösa anslutningen till skrivaren. Den andra representerar USB-anslutningen till skrivaren. Både trådlösa anslutningar och USB-anslutningar kan vara aktiva samtidigt. När du vill skriva ut trådlöst behöver du bara se till att du har valt den trådlösa eller nätverksanslutna versionen av skrivaren.
Om du behöver mer hjälp
Hewlett-Packard erbjuder olika supportalternativ där du får hjälp med att använda din skrivare eller lösa problem.
  • HPs supportwebbplats: Här finns support- och felsökningsinformation för din specifika produkt. Detta är den bästa källan för aktuell produktinformation. Om du behöver kontaktuppgifter kan du klicka på Kontakta HP så kan du se vilka alternativ för assisterad support som finns.
    Välj land/region om du blir ombedd att göra det. Välj alternativet för support och felsökning och skriv namn och nummer för din produkt i det fält som visas.
  • HPs supportforum: Kom i kontakt med andra HP-användare som kan ge synpunkter, tips och svar på frågor om din produkt.
  • HP Wireless Printing Center: Lär dig mer om trådlös utskrift, felsök problem med trådlösa anslutningar och installera och konfigurera ditt nätverk.
  • Hjälpprogram för nätverksdiagnostik: Om du har problem med att ansluta skrivaren till nätverket kan du ladda ned HPs hjälpprogram för nätverksdiagnostik som kan göra en automatisk felsökning av problemet.
  obs!
En del supportalternativ kanske inte är tillgänliga för alla produkter, i alla länder/regioner eller på alla språk.