HP notebook-datorer - Använda och konfigurera ClickPad

Denna informationen gäller HP Notebook-datorer med ClickPad pekdon.
Vissa bärbara HP-datorer levereras med ClickPad pekdon. Till skillnad från en pekplatta med fysiska knappar för höger- och vänsterklickande, har ClickPad en enda, kontinuerlig yta. Beroende på modell kan ClickPad-ytan vara jämn eller ha grafiska markeringar som anger olika åtgärdsområden som t.ex. områden som är avsedda för vänster- och högerklick eller för att rulla upp eller ner.
    Figur : ClickPad
  1. Stänga av eller starta ClickPad
  2. Zon för vänsterklick
  3. Zon för högerklick
ClickPad tolkar olika gester på ytan som olika åtgärder. Till exempel tar en svepning med två fingrar vid bläddring på en webbplats dig till en tidigare visad sida eller dubbelknackning på ClickPad medan musmarkören svävar över en textfil öppnar filen i standardprogrammet för textfiler.
Du kan justera känsligheten för ClickPad och aktivera eller avaktivera vissa funktioner och gester. Du kan behöva öva lite innan du kan använda ClickPad på ett bra sätt.