• Information

• Respons

HP- och Compaq-datorer - Felmeddelande: Det gick inte att starta tjänsten Windows Installer.

Det här dokumentet avser stationära HP- och Compaq-datorer med Windows XP.
Något av följande fel inträffar när du försöker installera en programvara med Windows Installer:
  • Programvaran installeras inte.
  • Något av följande felmeddelanden visas på skärmen:
    • Det gick inte att komma åt tjänsten Windows Installer. Kontakta supportpersonalen för att verifiera att tjänsten Windows Installer är ordentligt registrerad.
    • Det gick inte att starta tjänsten Windows Installer. Kontakta supportpersonalen.
    • Internt fel
    Dessa fel kan inträffa om en eller flera av filerna för Windows Installer saknas eller är skadade

Åtgärda felet

För att lösa problemet, använd följande steg:

Steg 1 – Registrera om Windows Installer

1. Avsluta alla öppna program.
  2. Klicka på Start, Kör, skriv msiexec /unregister i rutan Öppna och klicka på OK.
  3. Klicka på Start, Kör, skriv msiexec /regserver i rutan Öppna och klicka på OK.
  4. Starta om datorn och försök installera programvaran igen.
    Om felet kvarstår, gå vidare till nästa steg.

Steg 2 – Ta bort och byt ut filerna för Windows Installer

1. Avsluta alla öppna program.
  2. Klicka på Start, Kör, skriv msiexec /unregister i rutan Öppna och klicka på OK.
  3. Öppna Utforskaren och ändra namn på följande filer i mappen C:\Windows\System32:
    • Msi.dll (ändra namn till Msi_old.dll)
    • Msihnd.dll (ändra namn till Msihnd_old.dll)
    • Msiexec.exe (ändra namn till Msiexec_old.exe)
  4. Starta om datorn och försök att installera programvaran igen.
    Om felet kvarstår, gå vidare till nästa steg.

Steg 3 – Starta om Windows XP i felsäkert läge

1. Starta om datorn.
    När den första skärmen visas, tryck på F8 och välj Felsäkert läge.
  2. Gå till Lösning 1 och följ stegen i felsäkert läge.
  3. Om problemet kvarstår, följ stegen i Lösning 2 i felsäkert läge.

Se även följande supportavsnitt

Microsoft-supportartikel 884016, Windows Installer 3.0 är tillgängligt (på engelska).
Microsoft-supportartikel 316434, Utföra avancerad felsökning med omstart i Windows XP (på engelska).