• Information
    Windows 11

Hitta vanliga frågor och svar här.

• Respons

Läser in...

HP-skrivare - Utskrifter fastnar i utskriftskön (Mac)

Det här dokumentet gäller för HP-skrivare och Mac-datorer med macOS eller OS X.
Skrivaren kan inte skriva ut eftersom ett utskriftsjobb har fastnat i utskriftskön. Den här fastnade utskriften kan avbrytas eller tas bort och förhindrar att ytterligare utskriftsjobb skrivs ut. Knappen Ta bort jobb är grå och svarar inte.
Bild: Utskriftsfönstret visar en pågående utskrift med ett meddelande om att skrivaren inte svarar

Steg 1: Använd appen HP Smart

På en Mac som kör MacOS 10.13 eller senare kan du använda funktionen Diagnostisera och korrigera i HP Smart-appen för att åtgärda skrivarproblem. Gå vidare till nästa steg för datorer med MacOS 10.12 eller tidigare.
  1. Öppna appen HP Smart.
    Om du inte har appen, hämta den från HP Smart - Mac App Store (på engelska) och följ uppmaningarna för att lägga till skrivaren.
  2. Klicka Skrivare och välj sedan Diagnostisera och åtgärda.
    Öppna alternativet Diagnostisera och korrigera
  3. På skärmen Diagnostisera och korrigera klickar du på Start.
  4. Vänta tills analysen är klar. Stäng inte HP Smart-appen för att undvika att avbryta processen.
  5. På diagnostikskärmen granskar du resultaten och klickar sedan på Testutskrift eller Klar.
Gå vidare till nästa steg om problemet kvarstår.

Steg 2: Rensa skrivarkön

Stäng en skanningsapp som kan förhindra att jobben skrivs ut och rensa sedan kön.
  1. Stäng Apple Image Capture, HP Easy Scan och HP Scan, om de är öppna.
  2. Klicka på Finder, välj Program,klicka påVerktyg och dubbelklicka sedan på Terminal.
  3. Skriv Avbryt - aoch tryck sedan på Retur.
  4. Stäng fönstret Terminal och starta sedan om datorn.
  5. Skicka en utskrift.
Gå vidare till nästa steg om problemet kvarstår.

Steg 3: Återställ utskriftssystemet

Om de tidigare felsökningarna inte löste problemet återställer du utskriftssystemet.
  varning!
När du återställer utskriftssystemet tas alla enheter i kön Skrivare och skannrar. Det gäller både HP- och icke-HP-enheter.
  1. Klicka på Apple-ikonen, på Systeminställningar och sedan på Skrivare och skannrar, Skriva ut och skannaeller Skriva ut och faxa.
  2. Högerklicka eller kontrollera - klickanågonstans i listan Skrivare och klicka sedan på Återställ utskriftssystem.
  3. I bekräftelsefönstret klickar du på Återställ.
  4. Ange administratörsnamn och lösenord och klicka sedan på OK.
  5. Vänta tills utskriftssystemet är återställt och inga enheter visas i listan över skrivare.
  6. Klicka på plustecknet, välj skrivaren i listan och klicka sedan på Lägg till.
  7. Skicka en utskrift.
Gå vidare till nästa steg om problemet kvarstår.

Steg 4: Avinstallera HP-programvara och lägg till skrivaren

Avinstallera HP-programvara som kan ha installerats, och lägg sedan till skrivaren.
  1. Hämta och öppna HP Easy Start.
  2. Öppna listmenyn HP Easy Start och klicka sedan på Avinstallera HP-programvaran.
    Klicka på Avinstallera HP-programvara
  3. Följ anvisningarna på skärmen för att avinstallera all HP-programvara.
  4. Klicka på Apple-ikonen, på Systeminställningar och sedan på Skrivare och skannrar, Skriva ut och skannaeller Skriva ut och faxa.
  5. Klicka på plustecknet.
  6. Välj skrivarens namn i listan, klicka på fältet Använd eller skriv ut med och välj sedan AirPrint.
    Om AirPrint inte är tillgänglig eller om en enda specifik HP-funktion krävs, går du till 123.hp.com för att hämta rätt HP-programvara för skrivaren.
    Lägger till en skrivare och väljer AirPrint
  7. Klicka på Lägg till.
  8. Skicka en utskrift.
Gå vidare till nästa steg om problemet kvarstår.

Steg 5: Felsök skrivaranslutningen

När skrivaren inte kan kommunicera med datorn eller den mobila enheten, stannar utskrifterna i kön.