Felsökning av installationsfel

Vi beklagar att det uppstod ett fel under skrivarinstallationen. Trots våra ansträngningar händer detta tyvärr ibland på grund av att alla datorer är olika.
Det gick inte att installera skrivarprogramvaran. Nedan hittar du de felsökningsåtgärder som vår supportpersonal anser vara mest användbara för att åtgärda installationsfel. Lösningarna räknas upp i tur och ordning med den troligaste lösningen först. Om den första lösningen inte åtgärdar problemet ska du prova de återstående lösningarna tills problemet är löst.
Om dessa anvisningar inte hjälper eller om du stöter på ytterligare problem, finns det länkar till andra hjälpresurser (t.ex. kundsupportforum, chatt och telefonsupport) i slutet av det här dokumentet.
Lösning 1: Starta om datorn och installera om HP-programvaran
  1. Kontrollera att du har låtit installationsprogrammet slutföras genom att klicka på Avsluta på installationsskärmen (om du inte ser några installationsskärmar för HP-programvara är det redan klart).
  2. Koppla ur USB-kabeln från skrivaren och datorn.
  3. Sätt ett bokmärke på den här sidan i din webbläsare så att du kan gå tillbaka hit efter att ha startat om.
      obs!
    Du sätter ett bokmärke på en sida genom att klicka på Favoriter eller Bokmärken i din webbläsare och sedan klicka på Lägg till i Favoriter eller Lägg till bokmärke för denna sida.
    Du går tillbaka till den här sidan efter omstart genom att öppna webbläsaren, klicka på Favoriter eller menynBokmärken och klicka på den här webbsidans namn. När sidan öppnas rullar du nedåt för att visa resten av dessa instruktioner.
  4. Stäng alla andra program och starta om datorn.
  5. Efter omstarten kontrollerar du att skrivaren är påslagen.
  6. Vi rekommenderar att du laddar ned den senaste versionen av programvaran för din produkt från HPs webbplats:
    Skriv namnet på skrivaren i sökrutan (skriv till exempel HP Deskjet 2050).
    Välj lämplig version av Windows för att visa alternativen för nedladdning och CD-beställning.
  7. Installera om HP-programvaran genom att sätta i den CD som följde med skrivaren eller köra det installationsprogram som du laddade ned.
  8. Följ anvisningarna på skärmen och anslut inte USB-kabeln förrän programmet uppmanar dig att göra det. Om du ansluter USB-kabeln för tidigt kan ett installationsfel uppstå igen. Läs också följande tips.
    USB-tips
    • Kontrollera att USB-kabeln inte är längre än 5 meter.
    • Försök med att ansluta USB-kabeln till en annan USB-port på datorn. (Om du t.ex. anslutit kabeln till en USB-port på framsidan, kan du istället försöka med att ansluta den till en port på baksidan.)
    • Om USB-kabeln är ansluten till en USB-hubb eller en dockningsstation för en bärbar dator, kan detta vara orsaken till att installationen misslyckas. Även om du tror att USB-hubben fungerar bra, bör du prova med att ansluta USB-kabeln direkt till datorn under installationen av enheten (när du uppmanas att göra det). Du kan ju alltid flytta tillbaka den till USB-hubben senare.
  9. Om du lyckades installera HP-skrivaren är du klar!
    Om installationen fortfarande inte lyckats kan du behöva inaktivera Autostart-program tillfälligt. Fortsätt till nästa lösning för anvisningar.
Lösning 2: Steg A: Kör verktyget Diskrensning och uppdatera datorn
  1. Koppla ur USB-kabeln från skrivaren och datorn.
  2. Kör verktyget Diskrensning:
    I aktivitetsfältet i Windows klickar du på Start eller och klickar sedan på Alla program > Tillbehör > Systemverktyg > Diskrensning.
    Markera enhet C: och klicka sedan på OK.
    När verktyget Diskrensning analyserat hårddisken visas en rapport med en lista över alternativ på datorn. Klicka i önskade kryssrutor för att ta bort onödiga filer från datorn och klicka sedan på OK.
    Klicka på Ja på den bekräftelseskärm som visas på datorn.
  3. (Valfritt) Kör Windows Update. Om du inte har kört detta nyligen kan din datorn sakna kritiska uppdateringar.
    Windows 7
    I aktivitetstältet i Windows klickar du på och skriver sedan Windows Update i rutan Sök bland program och filer.
    På skärmen Windows Update klickar du på Sök efter uppdateringar.
    Godkänn alla uppdateringar, eller åtminstone alla kritiska uppdateringar.
    Windows Vista
    I aktivitetsfältet i Windows klickar du på och sedan på Kontrollpanelen.
    Under Säkerhet klickar du på Sök efter uppdateringar.
    På skärmen Windows Update klickar du på Sök efter uppdateringar.
    Godkänn alla uppdateringar, eller åtminstone alla kritiska uppdateringar.
    Windows XP
    I aktivitetsfältet i Windows klickar du på Start > Alla program > Windows Update.
    Klicka på Snabb installation (Rekommenderas).
    Klicka på Installera uppdateringar.
    Följ anvisningarna på skärmen.
Lösning 2: Steg B: Inaktivera starttjänster
  1. Om du inte redan har gjort det bör du sätta ett bokmärke på den här sidan i din webbläsare så att du kan gå tillbaka hit senare.
    Några av stegen i den här lösningen kräver att du startar om datorn.
  2. Öppna dialogrutan Verktyg för systemkonfiguration:
    Windows 7
    I aktivitetsfältet i Windows klickar du på .
    Skriv msconfig i dialogrutan Sök bland program och filer och tryck på Enter.
    Windows Vista
    I aktivitetsfältet i Windows klickar du på och sedan på Kör.
    Skriv msconfig i dialogrutan Kör och klicka sedan på OK.
    Windows XP
    I aktivitetsfältet i Windows klickar du på Start och sedan på Kör.
    Skriv msconfig i dialogrutan Kör och klicka sedan på OK.
  3. Kontrollera om Normal start eller Selektiv start är vald. Om Normal start är vald följer du de angivna stegen nedan. Om Selektiv start är vald följer du istället dessa steg.
      obs!
    Följ anvisningarna för den valda starttypen. Du behöver bara följa den ena uppsättningen instruktioner, inte båda.
    Så här inaktiverar du en normal start
    Välj Selektiv start och avmarkera kryssrutan Läs in Autostart-objekt.
    Klicka på fliken Tjänster och markera sedan kryssrutan Dölj alla Microsoft-tjänster längst ned på skärmen.
    Klicka på Inaktivera alla.
    Så här inaktiverar du en selektiv start
    Klicka på fliken Autostart och gör en lista över de objekt som är markerade.
    Du behöver denna lista för att kunna återställa datorns Autostart-objekt senare.
    Klicka på fliken Allmänt och avmarkera sedan kryssrutan Läs in Autostart-objekt.
    Klicka på fliken Tjänster och markera sedan kryssrutan Dölj alla Microsoft-tjänster längst ned på skärmen.
    Gör en lista över de objekt som är markerade.
    Du behöver denna lista för att kunna återställa datorns Autostart-objekt senare.
    Klicka på Inaktivera alla.
  4. Klicka på Använd och sedan på OK.
    Ett nytt fönster visas. Klicka på Starta om om du vill fortsätta.
      obs!
    Sätt ett bokmärke på den här webbsidan om du inte redan har gjort det innan du startar om.
  5. När datorn startas om visas fönstret Verktyg för systemkonfiguration. Markera kryssrutan Visa inte detta meddelande... och klicka sedan på OK.
Lösning 2: Steg C: Installera om HP-programvaran
  1. Installera om HP-programvaran genom att köra det nya installationsprogrammet som du laddade ned eller sätta i den CD som följde med skrivaren.
  2. Följ anvisningarna på skärmen och anslut inte USB-kabeln förrän programmet uppmanar dig att göra det. Om du ansluter USB-kabeln för tidigt kan ett installationsfel uppstå igen. Läs också följande tips.
    USB-tips
    • Kontrollera att USB-kabeln inte är längre än 5 meter.
    • Försök med att ansluta USB-kabeln till en annan USB-port på datorn. (Om du t.ex. anslutit kabeln till en USB-port på framsidan, kan du istället försöka med att ansluta den till en port på baksidan.)
    • Om USB-kabeln är ansluten till en USB-hubb eller en dockningsstation för en bärbar dator, kan detta vara orsaken till att installationen misslyckas. Även om du tror att USB-hubben fungerar bra, bör du prova med att ansluta USB-kabeln direkt till datorn under installationen av enheten (när du uppmanas att göra det). Du kan ju alltid flytta tillbaka den till USB-hubben senare.
  3. Oavsett om du lyckades installera programvaran eller inte ska du följa anvisningarna i steg C för att aktivera Autostart-programmen. Annars kanske inte datorn fungerar på det sätt du förväntar dig.
Lösning 2: Steg D: Aktivera starttjänster
  1. Öppna dialogrutan Verktyg för systemkonfiguration:
    Windows 7
    I aktivitetsfältet i Windows klickar du på .
    Skriv msconfig i dialogrutan Sök bland program och filer och tryck på Enter.
    Windows Vista
    I aktivitetsfältet i Windows klickar du på och sedan på Kör.
    Skriv msconfig i dialogrutan Kör och klicka sedan på OK.
    Windows XP
    I aktivitetsfältet i Windows klickar du på Start och sedan på Kör.
    Skriv msconfig i dialogrutan Kör och klicka sedan på OK.
  2. Om du inaktiverade en Normal start följer du de angivna stegen nedan. Om du inaktiverade en Selektiv start följer du istället dessa steg.
      obs!
    Följ anvisningarna för den valda starttypen. Du behöver bara följa den ena uppsättningen instruktioner, inte båda.
    Så här aktiverar du en normal start
    Markera Normal start.
    Så här aktiverar du en selektiv start
    Klicka på fliken Autostart och markera sedan alla objekt från listan som du gjorde i steg A.
    Klicka på fliken Tjänster och markera sedan kryssrutan Dölj alla Microsoft-tjänster längst ned på skärmen.
    På fliken Tjänster markerar du alla objekt från listan som du gjorde i steg A.
  3. Klicka på Använd och sedan på OK.
    Ett nytt fönster visas. Klicka på Starta om om du vill fortsätta.
      obs!
    Sätt ett bokmärke på den här webbsidan om du inte redan har gjort det innan du startar om.
  4. Om du lyckades installera HP-skrivaren är du klar!
    Om installationen fortfarande inte lyckats hänvisar vi dig till någon av resurserna nedan.
Om du behöver mer hjälp
  1. Besök HPs supportforum och kom i kontakt med andra HP-användare som kan ge synpunkter, tips och svar på frågor om din skrivare. Följ länken nedan för att komma till forumen. (HPs supportforum är kanske inte tillgängliga på alla språk.)
  2. Kontakta HP Support:
    Gå till rätt kontaktsida genom att välja land/region.
      obs!
    Supportalternativ och tillgänglighet varierar beroende på produkt, land/region och språk.