• Information

• Respons

HP:s och Compaq:s stationära datorer - Fastställa fel på CMOS-batteriet

CMOS RAM-inställningarna är felaktiga eller ändras varje gång datorn startas om.
När inställningarna ändras kan följande fel inträffa:
Felmeddelande
Förklaring
CMOS-batteriet svagt
CMOS RAM drivs av ett batteri. Batteriets effekt är låg. Byt ut batteriet.
Kontrollsumman för CMOS stämmer inte
När CMOS RAM-värdena har sparats genereras ett kontrollsummevärde för felkontroll. Föregående värde skiljer sig från det nuvarande värdet.
Återställ BIOS. Du måste göra detta vid varje omstart tills batteriet har bytts.
CMOS-systemalternativ ej inställda
Värdena som sparades i CMOS RAM är antingen felaktiga eller saknas.
Återställ BIOS. Du måste göra detta vid varje omstart tills batteriet har bytts.
CMOS-bildskärmstypen stämmer inte
Videokortstypen i CMOS RAM överensstämmer inte med den typ som BIOS identifierat.
Återställ BIOS. Du måste göra detta vid varje omstart tills batteriet har bytts.
CMOS-minnesstorlek stämmer inte
Mängden minne på moderkortet skiljer sig från mängden i CMOS RAM.
Återställ BIOS. Du måste göra detta vid varje omstart tills batteriet har bytts.
CMOS - tid och datum ej inställt
Konfigurera tid och datum i Standard CMOS Setup för att ställa in datum och tid i CMOS RAM. Du måste göra detta vid varje omstart tills batteriet har bytts.
Om systeminställningarna som är lagrade i CMOS ändras utan synbar orsak (till exempel om tiden på dygnet blir felaktig), kan reservbatteriets kapacitet ha blivit för låg för att inställningarna ska kunna sparas.
Byt ut CMOS-batteriet mot ett nytt. För allmänna anvisningar om att ersätta batteriet, se HP:s supportdokument Datorklockan visar fel tid.