HP notebook-datorer - Använda funktionen för hemmavideo i HP MediaSmart

Detta dokument avser HP notebook-datorer med Windows 7.
Med programvaran HP MediaSmart som finns installerad på många HP notebook-datorer med Windows 7 kan du redigera och sortera dina hemmavideos, lägga till effekter, göra filmer och ladda upp dina hemmavideos direkt till YouTube.
Använd gränssnittet för hemmavideo i HP MediaSmart för att göra följande:
Hämta den senaste versionen av MediaSmart Music/Video/Picture (MVP)
Programvaran MediaSmart MVP finns installerad på vissa notebook-modeller som levererades med Windows 7 och finns tillgänglig för installation på notebook-datorer som uppgraderats från Vista till Windows 7 via HP:s Windows Update.
För att hämta programvaran MediaSmart, gå till HP:s sida för programvara och drivrutiner. Ange modell- eller produktnumret och välj sedan det installerad operativsystemet.
MediaSmart Music Video Picture (MVP) är en del av en svit med MediaSmart-program som du kanske vill hämta och installera på alla relevanta MediaSmart-moduler. Du kan även hämta den aktuella MediaSmart MVP-modulen.
Starta funktionen för hemmavideos i programvaran MediaSmart
Om du vill öppna funktionen för hemmavideos i programvaran MediaSmart, dubbelklickar du på ikonen för MediaSmart CLK på skrivbordet och väljer sedan ikonen för hemmavideos från MediaSmarts aktivitetsfält.
Redigera hemmavideos
För att korrigera och justera delar av dina hemmavideos klipper du originalet i kortare avsnitt, sparar dem som separata filer och använder sedan verktygen för att justera avsnitten.
Redigera dina hemmavideos med hjälp av de olika verktygen som finns tillgängliga.
  • Justera ljuset – Justera ljuset i en video som är lite för mörk eller blek med hjälp av verktyget för automatisk korrigering av ljuset. Klicka på din video, klicka på Redigera och välj sedan antingen Automatisk ljuskorrigering för att justera ljuset i videon automatiskt eller justera ljuset manuellt med hjälp av justeringsreglaget.
    När du har gjort ändringarna klickar du på Förhandsgranska och klickar sedan på Verkställ, om du är nöjd med resultatet.
  • Stabilisera skakiga videos – Korrigera skakiga videos från handhållna kameror med verktyget för automatisk stabilisering. Klicka på din video, klicka på Redigera och välj sedan antingen Korrigera skakig video för att stabilisera bilden i videon automatiskt eller justera manuellt med hjälp av justeringsreglaget.
    När du har gjort ändringarna klickar du på Förhandsgranska och klickar sedan på Verkställ, om du är nöjd med resultatet.
  • Rotera klipp – Vrid på ett videosegment som har filmats på sidan genom att rotera videoklipp och justera medan videon spelas upp. Klicka på videon, klicka på Redigera och klicka sedan på Rotera höger.
    När du har gjort ändringarna klickar du på Förhandsgranska och klickar sedan på Verkställ, om du är nöjd med resultatet.
  • Klippa videoklipp – Klipp videoklipp till önskad längd. Klicka på videon, klicka på Redigera och justera sedan flikarna till det avsnitt i filmen som du vill klippa. Du kan visa den ursprungliga speltiden och aktuell speltid i den högra delen av fönstret.
    När du har gjort ändringarna klickar du på Förhandsgranska och klickar sedan på Verkställ, om du är nöjd med resultatet.
Sortera hemmavideos
I HP MediaSmart hemmavideo är det enkelt att söka bland dina hemmavideor. Du klickar helt enkelt på en flik längst upp i fönstret för HP MediaSmart hemmavideo. Sök efter hemmavideos genom att använda någon av de kategorier som anges nedan.
  • Datum – Sök i din hemmavideosamling efter videos från de senaste dagarna, den senaste månaden eller till och med det senaste året.
  • Mappar – Bläddra i dina hemmavideos mapp för mapp genom att visa mappnamnen.
  • Betyg – Sätt betyg på dina hemmavideos, från bäst (5 stjärnor) till sämst (1 stjärna). Sedan kan du söka efter dina bästa hemmavideos.
  • Alla videos – Se alla hemmavideos som du har laddat upp till HP MediaSmart hemmavideo.
  • Spellistor – Bläddra i de spellistor som du har skapat.
  • Extern enhet – Visa de hemmavideos som finns på din medie- eller flashenhet. Enheten visas endast i menyfältet när en USB-enhet eller annan enhet är ansluten.
Du kan även skapa taggar i hemmavideos genom att lägga till namn på personer, platser och saker i dina hemmavideos med flikar för snabbreferens, sortering och sökning. Om du till exempel har en hemmavideo med din hund Bruno i trädgården, kan du lägga till taggarna "hund", "Bruno" och "trädgård" i din hemmavideo. Om du sedan vill titta på just den hemmavideon, klickar du bara på Sök längst ner till vänster i fönstret för HP MediaSmart hemmavideo och skriver in dessa taggar i sökfältet. HP MediaSmart hemmavideo hittar sedan rätt video åt dig. Om du använder flera taggar i en hemmavideo, kan du även sortera in dina videos efter kategori.
Göra en hemmavideofilm
Med HP MediaSmart hemmavideo kan du enkelt och snabbt skapa hemmavideofilmer för högtider, som presenter eller närhelst du vill njuta av ett inspelat minne. Följ stegen nedan för att göra en film av dina hemmavideos.
  1. Klicka på Skapa film längst ner i fönstret för HP MediaSmart hemmavideo.
  2. Klicka på de videos och videoklipp som du vill ha med i filmen och dra och släpp dem till listan Välj videos. Fortsätt tills du har lagt till alla videos i fönstret Välj videos till höger i programmet HP MediaSmart hemmavideo.
  3. Sortera videos och videoklipp genom att klicka och dra dem i ordning. Klicka sedan på Nästa.
  4. Använd redigeringsverktygen i aktivitetsfältet längst upp i fönstret för HP MediaSmart hemmavideo för att redigera din film.
    • Stil – Välj en filmstil som skulle passa de hemmavideos som du har valt ut för filmen. HP MediaSmart hemmavideo skapar automatiskt filmen baserat på den stil som du väljer.
    • Klipp – Korta videon med klippfunktionen.
    • Korrigera – Rotera klipp, justera ljuset och stabilisera skakiga videos med dessa enkla redigeringsverktyg.
    • Speakerröst – Introducera filmen eller beskriv vissa klipp genom att spela in en speakerröst för utvalda scener.
    • Musik – Skapa ett soundtrack för din film genom att lägga till dina favoritlåtar eller bästa spellistor via HP MediaSmart Music Library.
    • Förhandsgranska – Kontrollera att filmen ser ut som du hade tänkt dig.
  5. När filmen är klar och du är nöjd, väljer du vilket format du vill spara den i: MPEG-2, WMV large eller WMV small. Skriv sedan in namnet på din hemmavideo i fältet Filnamn. Du kan även välja Ladda upp på YouTube för att ladda upp din nya film direkt till YouTube från HP MediaSmart hemmavideofilm. Klicka på Nästa för att slutföra din film.