HP:s bärbara datorer - Gå över i felsäkert läge

Detta dokument avser HP:s bärbara datorer med Windows Vista.

Använda felsäkert läge

Genom att köra Windows i felsäkert läge kan du felsöka och åtgärda problem som uppstår i samband med normal drift. När du startar i felsäkert läge, körs Windows med minsta möjliga antal drivrutiner och skärmen har ett annat utseende än normalt.
När du har rättat till felen, startar du om datorn i normalt läge.

Starta datorn i felsäkert läge

Starta Windows Vista i felsäkert läge med metoden nedan.
  1. Ta ut alla cd- och dvd-skivor ur datorn.
  2. Starta om datorn.
  3. Tryck upprepade gånger på F8-tangenten på den första skärmen efter omstarten, innan HP eller Windows logotypen visas.
  4. Välj alternativet Felsäkert läge med nätverk när du uppmanas att göra det.
  5. Logga in på datorn som administratör.

Gå in i felsäkert läge när datorn har startats

Om du kan starta Windows Vista följer du anvisningarna nedan för att gå över i felsäkert läge.
  1. Klicka på Start, ange msconfig i sökrutan och tryck sedan på retur för att öppna fönstret Systemkonfiguration.
  2. Välj Diagnostikstart på fliken Allmänt i fönstret Systemkonfiguration.
  3. På fliken Systemstart väljer du Felsäker start och klickar på OK.
  4. Klicka på Starta om för att starta om datorn i felsäkert läge.
    Håll in strömknappen för att starta datorn om den inte startas om automatiskt.
  5. Välj önskat diagnostikverktyg på fliken Verktyg i fönstret Systemkonfiguration.
Datorn går nu i felsäkert läge.

Avsluta felsäkert läge

När du har slutfört felsökningen och åtgärdat eventuella fel följer du anvisningarna nedan för att gå ur det felsäkra läget och återgå till normalläget.
  1. Klicka på Start, ange msconfig i sökrutan och tryck sedan på retur för att öppna fönstret Systemkonfiguration.
  2. Välj Normal start på fliken Allmänt i fönstret Systemkonfiguration och klicka på OK.
Datorn startar i normalt läge.