• Information

• Respons

HP:s och Compaqs stationära datorer - UAA (Universal Audio Architecture)

Detta dokument avser HP:s och Compaqs stationära datorer med Windows Vista eller XP.

Vad är UAA?

UAA är Microsofts universella ljudarkitektur, en modell för ljuddrivrutinsarkitektur som stöds av operativsystemet.
Många HP- och Compaq-datorer har Intel High Definition Audio som använder UAA och Realtek ALC. Alla dessa ljudkomponenter samarbetar för att ge dig en högupplöst ljudupplevelse på HP- eller Compaq-datorn.
Figur : Exempel på Realtek Audio och Microsoft UAA-bussdrivrutiner som visas i Windows XP Enhetshanteraren (liknar de i Vista)

Hur får jag tag i UAA-drivrutiner?

Om ett UAA-fel visas när du försöker installera en uppdaterad ljuddrivrutin och datorn har Realtek HD Audio ska du prova att hämta och installera den senaste drivrutinen från Realteks supportwebbplats: www.realtek.com.tw/downloads/ (på engelska)
Om datorn har Windows XP kan du hämta Microsofts UAA från Microsoft Universal Audio Architecture (UAA)-bussdrivrutin för högupplöst ljud (sp33867) (på engelska).
Gör följande för att installera UAA i Windows XP:
  1. Hämta och spara sp33867 på hårddisken. Spara den på en plats där du lätt kan hitta den.
  2. Öppna Enhetshanteraren.
  3. Klicka på plustecknet bredvid Systemenheter.
  4. Högerklicka på Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio och välj Inaktivera.
  5. Vänta i ca 5 sekunder tills Windows XP inaktiverar enheten.
  6. Högerklicka på Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio igen och välj Avinstallera.
  7. Dubbelklicka på sp33867 som du hämtade tidigare och installera filerna enligt anvisningarna.
    Inget meddelande visas och ljudet fungerar inte när installationen är klar.
  8. Starta om datorn.
  9. Efter det att datorn har startats om. Installera ljuddrivrutinen om ljudet fortfarande inte fungerar.

Jag försöker installera en ljuddrivrutin och ett fönster öppnas som talar om att jag behöver en UAA-bussdrivrutin. Varför?

Innan ljuddrivrutinen kan installeras måste installationsprogrammet verifiera att rätt UAA-filer är installerade och att de är oskadade. Om installationsprogrammet inte kan identifiera de korrekta UAA-filerna öppnas ett meddelandefönster och installationen avbryts. Installationsprogrammet gör det för att skydda din dator från ytterligare problem som kan uppstå om UAA-filerna saknas eller fel filer används.
Dessa meddelanden visas i de flesta fall om du har bytt eller uppgraderat operativsystemet (t.ex. från Windows Vista till Windows XP). Meddelandena kan också visas om inloggningskontot inte har behörighet att installera programmet. Hämta och installera ett nytt paket med ljuddrivrutiner som passar det nya operativsystemet. I XP kanske du måste installera ett uppdaterat UAA-drivrutinspaket innan du installerar en XP-ljuddrivrutin: Microsoft QFE uppdatering (KB835221) för UAA-bussdrivrutinsstöd (på engelska).

Var hittar jag mer information?

Mer information om UAA finns på Microsofts webbplats på Ljudenhetstekniker för Windows (på engelska).