HP Notebook-datorer - Installera och använda HP Wireless Assistant (Windows 7, Vista, XP)

Det här dokumentet avser HP:s och Compaqs notebook-datorer med Windows 7, Windows Vista och Windows XP.
HP Wireless Assistant övervakar anslutningarna till notebook-datorns trådlösa kort, vilket gör att du kan hantera trådlösa lokala nätverk (WLAN), trådlösa globala nätverk (WWAN) och trådlösa Bluetooth-enheter med ett grafiskt gränssnitt. HP Wireless Assistant visar statusen för alla trådlösa enheter så att du kan aktivera eller inaktivera alla eller vissa av de trådlösa enheterna. Det här dokumentet beskriver hur du installerar, konfigurerar och använder HP Wireless Assistant. En lista med vanliga frågor och svar ingår också.
Figur : HP Wireless Assistant
Skärmen HP Wireless Assistant

Installera HP Wireless Assistant

HP Wireless Assistant är förinstallerat som en del av HP:s avbildning för operativsystemen Windows 7 och Windows Vista, och är tillgängligt för Windows XP. Om det har tagits bort eller om operativsystemet har ändrats, rekommenderar HP att det återinstalleras tillsammans med den senaste versionen av de trådlösa nätverksenhetsdrivrutinerna för den modell och det operativsystem du använder.

Konfigurera HP Wireless Assistant

Statusikonen för HP Wireless Assistant visas i verktygsfältet.
Öppna HP Wireless Assistant genom att högerklicka på ikonen, och välj sedan alternativet Öppna Wireless Assistant.
Om programmet HP Wireless Assistant installerats, men ikonerna inte visas, ska du ändra inställningarna genom att utföra följande steg.
  1. Klicka på Start, välj Kontrollpanelen och sedan Nätverk och Internet.
  2. Klicka på HP Wireless Assistant för att öppna ett fönster som visar alla installerade trådlösa enheter. Statusen för varje enhet visas. Klicka på knappen Egenskaper.
    obs!
    Om HP Wireless Assistant inte listas i Nätverk och Internet går du till avsnittet Installera HP Wireless Assistant.
    Figur : HP Wireless Assistant
    HP Wireless Assistant med alternativ
  3. På skärmen Inställningar väljer du alternativet Visa ikonen för HP Wireless Assistant i meddelandefältet.
    Markera eller avmarkera andra alternativ efter behov och klicka sedan på knappen Tillämpa för att acceptera ändringarna.
    Figur : HP Wireless Assistant - Inställningar
    Skärmen Inställningar för HP Wireless Assistant med alternativ

Kontrollera status för trådlösa nätverksenheter

Ikonerna för HP Wireless Assistant i verktygsfältets meddelandefält indikerar status för alla trådlösa enheter.
Ikon som visar att alla enheter är påslagna och aktiverade. De trådlösa enheterna bör fungera som de ska.
Ikonen indikerar att alla enheter är frånslagna och inaktiverade. Flytta musen över ikonen när du vill kontrollera status.
Öppna HP Wireless Assistant
Högerklicka på en ikon och välj det här alternativet när du vill öppna HP Wireless Assistants grafiska användargränssnitt.
Statusmeddelanden visas i flera sekunder när den trådlösa omkopplaren slås på eller av.

Vanliga frågor om trådlösa enheter

Har min dator en trådlös enhet?
Trådlösa nätverkskort är installerade i de flesta av HP:s och Compaqs notebook-datorer tillverkade från 2004 och framåt. Se produktspecifikationerna för din modell om du är osäker. För äldre notebook-datorer och stationära datorer finns externa trådlösa nätverkskort som ansluts till en expresskortplats eller en USB-port.
Finns det bara en typ av trådlösa nätverkskort?
Beroende på modell kan en notebook-dator ha ett trådlöst WLAN-, WWAN- och/eller Bluetooth-kort. WLAN- och Bluetooth-tjänster kan vara kombinerade på samma kort. HP Wireless Assistant kan identifiera och hantera alla trådlösa nätverkskort som är installerade.
Ska jag använda den trådlösa omkopplaren på datorns utsida?
Det finns en strömbrytare på utsidan av höljet eller ovanför tangentbordet som fysiskt slår av och på strömmen till kortet. Vissa strömbrytare kan även styras av programvaran. Den vanligaste anledningen till att den trådlösa anslutningen försvinner är att den trådlösa omkopplaren av misstag har satts i avstängt läge.
Kan jag lämna den trådlösa anslutningen påslagen hela tiden?
Trådlösa nätverkskort kan stängas av när de inte används för att minska strömförbrukningen när datorn drivs med batteriet.
Kan jag ansluta till vilket trådlöst nätverk som helst?
Du måste känna till namnet på det trådlösa nätverket (SSID) och lösenordet när du ska ansluta med datorns trådlösa nätverkskort.
För att skydda dina data bör du aldrig ansluta till ett öppet nätverk som saknar säkerhet. Se HP Guided Solution - Wi-Fi fungerar inte på HP-dator.
För Bluetooth-anslutningar måste enheterna paras ihop för att ge en viss säkerhet, även om det bara är en anslutning till hörlurar eller högtalare. Se Använda Bluetooth-enheter (Windows 7).