• Information

• Respons

HP-datorer - Är Windows-versionen på datorn 32-bitars eller 64-bitars?

Detta dokumentet gäller för HP:s och Compaqs datorer med Windows 10, 8, 7, Vista och XP.
Vissa program och drivrutiner kan bara installeras på 32-bitarsversioner av Windows. Vissa fungerar bara i 64-bitarsversioner av Windows. Du måste ange 32- eller 64-bitarsversion av Windows när du hämtar program och drivrutiner från HP:s hämtningswebbplatser.
Gå till ett av avsnitten nedan när du vill ta reda på vilken typ av Windows du har:
obs!
Om 32-bitars eller 64-bitars inte anges på hämtningssidan för HP-program är systemtypen 32-bitars.

Ta reda på om du har ett 32- eller 64-bitars system i Windows 10

Fastställ vilken version av Windows 10 du använder, och om den är 32-bitars eller 64-bitars.
  1. I Windows sökraden, skriv Om din dator.
  2. Välj Om din dator i listan med resultat.
  3. Versionstypen och Systemtypen visas på skärmen Om.
    Figur : Windows 10 versionstyp och systemtyp
    Skärmen Om med versionstyp och systemtyp markerat

Ta reda på om du har ett 32- eller 64-bitars system i Windows 8

Video som visar hur du hittar systemtyp i Windows 8

Så här tar du reda på Windows-typen:
  1. Skriv Utforskaren på startskärmen så att snabbknappen Sök öppnas. Välj sedan Utforskaren i sökresultatet.
    Figur : Utforskaren
    Sökfältet med Utforskaren vald
    Fönstret Dator öppnas.
  2. Välj fliken Dator och klicka sedan på Egenskaper.
    Figur : Egenskaper
    Egenskaper
  3. Titta efter “Systemtyp” och lägg på minnet om operativsystemet är 32-bitars eller 64-bitars.
    Figur : 64-bitars systemtyp visas
    64-bitars systemtyp visas

Ta reda på om du har ett 32-bitars eller 64-bitars system i Windows 7 och Vista

Ta reda på din systemtyp i Windows 7 och Windows Vista

Så här tar du reda på Windows-typen:
  1. Klicka på Start och högerklicka på Dator.
  2. Välj Egenskaper.
  3. Titta efter “Systemtyp” och lägg på minnet om operativsystemet är 32-bitars eller 64-bitars.
    Figur : 64-bitars systemtyp visas
     Fönstret Visa standardinformation med Systemtyp markerat

Ta reda på om du har ett 32- eller 64-bitars system i Windows XP

Så här tar du reda på Windows-typen:
  1. Klicka på Start och högerklicka på Den här datorn.
  2. Välj Egenskaper.
  3. På fliken Allmänt ska du titta efter versionsnamnet för Windows XP som anges under System. Om versionsnamnet innehåller texten “x64 Edition” har datorn 64-bitarsversionen av Windows XP. Om “x64 Edition” inte visas har datorn 32-bitarsversionen av Windows XP.
    Figur : Fönstret Systemegenskaper
    Fönstret Systemegenskaper med fliken Allmänt öppen och Windows-utgåva markerat

Ta reda på om systemet är 32-bitars eller 64-bitars om datorn inte startar

Om datorn inte startar kan du ta reda på om systemet är 32- eller 64-bitars genom att titta på datorns ursprungliga förpackning. Du kan även ta reda på systemtypen på nätet med hjälp av ett dokument över produktspecifikationer. Du kan hitta produktspecifikationerna på nätet för HP- och Compaq-datorer genom att följa stegen nedan:
Visa mig hur
  1. I sökfältet högst upp på sidan, ska du skriva datorns modellnummer, blanksteg samt ordet “specifikation”.
    Om du t.ex. har en Touch 600-1055-dator skriver du: 600-1055 specifikation
  2. Klicka på länken på resultatsidan som stämmer överens med produktspecifikationerna till datormodellen.
    Ett supportdokument med produktspecifikationer öppnas.
  3. Rulla ned till avsnittet om program där operativsystemets version och systemtyp anges.
    Typen bör anges tillsammans med operativsystemets namn, t ex: Windows Vista Home Premium (64-bitars). Systemtypen är 32-bitars om 32-bitars eller 64-bitars inte anges efter operativsystemets namn.