• Information

Åtgärda intermittenta utskriftsspolerservicefel som kan orsaka att utskriftsjobb misslyckas efter en Windowsuppdatering. Klicka här

hp-concentra-wrapper-portlet

Åtgärder
Läser in...

HP bärbara datorer - Hur du stänger av strömmen till din bärbara dator

Det här dokumentet gäller HP bärbara datorer.
En strömåterställning (eller kallstart) rensar all information från datorns minne utan att några personliga data tas bort. En strömåterställning kan korrigera förhållanden som t.ex när Windows inte svarar, en tom skärm, programvaran fryser, tangentbordet slutar svara, eller andra externa enheter som låser sig.
obs!
För instruktioner om hur du återställer datorn till fabriksinställningar, raderar alla personliga data och återställer de ursprungliga inställningarna, gå till Hur du återställer datorn till fabriksinställningar (Windows 10, 8, 7).

Innan du börjar

Innan du utför en hård återställning av datorn:
  1. Koppla eller ta bort alla perifera enheter. Starta den bärbara datorn och testa själva datorn, och anslut kringutrustningen en efter en.
  2. Vänd på datorn och leta efter luckan till batterifacket.

Återställ en bärbar dator med ett löstagbart batteri

Se videon och stegen för att lära dig hur du kan återställa din bärbara dator från HP.

Video om hur du utför en strömåterställning på din HP bärbara dator med borttagbart batteri

Så här utför du en hård återställning av en bärbar dator med ett borttagbart batteri:
  1. Stäng av datorn.
  2. Ta bort datorn från valfri portreplikator eller dockningsstation.
  3. Koppla från alla externt anslutna perifera enheter, såsom USB-lagringsenheter, externa displayer och skrivare.
  4. Koppla bort nätadaptern från datorn.
  5. Ta bort batteriet från batterifacket.
  6. Med batteriet och strömsladden bortkopplade, tryck och håll knappen strömbrytaren nedtryckt i ca. 15 sekunder för att avlägsna eventuell elektrisk laddning från kondensatorerna.
  7. Sätt i batteriet och koppla in nätadaptern i den bärbara datorn, men anslut inte någon av de perifera enheterna.
  8. Tryck på strömbrytaren för att starta datorn.
    Datorn startar normalt eller om en startmeny visas.
    obs!
    Om datorn inte startar när du trycker på Strömbrytaren, löste inte en hård återställning problemet. Se Ytterligare resurser för fler felsökningssteg.
  9. Om en startmeny öppnas använder du piltangenterna för att välja Starta Windows normalt och trycker sedan på Enter.
  10. När Windows öppnas, återanslut varje perifer enhet som hade kopplats bort, en enhet i taget, tills alla enheter är anslutna igen.
    Din bärbara dator har återställts. Efter att du har slutfört strömåterställningen, är det en bra idé att köra Windows Update och HP Support Assistant för att uppdatera alla enheters drivrutiner. Se Uppdatera drivrutiner och programvara med Windows Update (Windows 10, 8) och Använda HP Support Assistant (Windows 10, 8, 7) för ytterligare information.

Återställ en bärbar dator med ett förseglat eller icke-löstagbart batteri

Se videon och stegen för att lära dig hur du kan återställa din bärbara dator från HP.

Video om hur du utför en strömåterställning på din HP bärbara dator med icke-borttagbart batteri

obs!
Du bör inte försöka ta bort ett förseglat batteri eftersom det kan ogiltigförklara garantin.
Så här utför du en hård återställning av en bärbar dator med förseglat eller icke-borttagbart batteri:
  1. Stäng av datorn.
  2. Ta bort datorn från valfri portreplikator eller dockningsstation.
  3. Koppla från alla externt anslutna perifera enheter, såsom USB-lagringsenheter, externa displayer och skrivare.
  4. Koppla bort nätadaptern från datorn.
  5. På de flesta bärbara datorer, tryck och håll strömknappen i 15 sekunder för att återställa.
  6. Koppla in nätadaptern i den bärbara datorn, men anslut inte någon av de perifera enheterna.
  7. Tryck på strömbrytaren för att starta datorn.
    Datorn startar normalt eller om en startmeny visas.
    obs!
    Om datorn inte startar när du trycker på Strömbrytaren, löste inte en hård återställning problemet. Se Ytterligare resurser för fler felsökningssteg.
  8. Om en startmeny öppnas använder du piltangenterna för att välja Starta Windows normalt och trycker sedan på Enter.
  9. När Windows öppnas, återanslut varje perifer enhet som hade kopplats bort, en enhet i taget, tills alla enheter är anslutna igen.
    Din bärbara dator har återställts. Efter att du har slutfört strömåterställningen, är det en bra idé att köra Windows Update och HP Support Assistant för att uppdatera alla enheters drivrutiner. Se Uppdatera drivrutiner och programvara med Windows Update (Windows 10, 8)och Använda HP Support Assistant (Windows 10, 8, 7) för ytterligare information.