• Information

HP är medvetna om den senaste typen av sårbarheter som benämns "spekulativ exekvering sidokanalsattacker" som kan påverka många moderna processorer, (Intel, AMD, and ARM) och även operativsystem. HP kommer att tillhandahålla uppdaterad information angående problemet på den här support sidan så fort som den blir tillgänglig.

hp-concentra-wrapper-portlet

Åtgärder
Läser in...

Bärbara HP-datorer - cd-/dvd-enheten kan inte identifieras (Windows Vista).

Detta dokument avser HP:s bärbara datorer med Windows Vista.
När du försöker bränna eller läsa en skiva händer ingenting eller så visar skivbränningsprogrammet ett felmeddelande om att enheten inte går att hitta.
Innan du börjar
Innan du påbörjar felsökningen bör du se till att Spela upp automatiskt är inställd på att öppna rätt programvara för uppspelning för varje medietyp.
Ett vanligt problem är att fel programvara används för den uppgift som ska utföras. Det fungerar exempelvis inte att försöka använda ett program för videouppspelning, som Microsoft Media Player, när du ska bränna en dataskiva. Du kan förhindra det genom att använda funktionen Spela upp automatiskt och ange vilka standardprogram Windows ska använda när en skiva sätts i enheten.
Följ instruktionerna nedan för att konfigurera Spela upp automatiskt.
  1. Klicka på Start, skriv in spela upp automatiskt i sökfältet och välj sedan Spela upp automatiskt i listan med sökresultat.
  2. Markera kryssrutan Använd Spela upp automatiskt för alla medier och enheter i fönstret Spela upp automatiskt.
  3. Med listmenyerna för varje medietyp väljer du det program som Windows använder för att hantera skivor av den medietypen.
    Om du exempelvis vill att alla cd-skivor med musik ska spelas upp i Windows Media Player klickar du på Ljud-cd och väljer Spela upp ljud-cd i Windows Media Player. Om du vill rippa cd-skivor med Power2Go väljer du alternativet Rippa ljud-cd med Power2Go.
    Figur : Alternativ för ljud-cd i Spela upp automatiskt
    Alternativ för ljud-cd i Spela upp automatiskt
  4. Klicka på Spara för att behålla förändringarna och stäng Spela upp automatiskt.
Nu är du redo att felsöka enheten.
Felsöka cd-/dvd-enheten
Det här avsnittet innehåller en serie felsökningsåtgärder som är till hjälp när du ska lösa problem med cd-/dvd-enheten. Det är rekommenderat att utföra åtgärderna i tur och ordning så att du inte glömmer något, även om det inte är nödvändigt.