Stationära HP- och Compaq-datorer - Lösa TV-mottagarfel i Media Center (Windows 7)

Detta dokument avser stationära HP- och Compaq-datorer med Windows 7 Premium.
Något av följande felmeddelanden visas när du försöker konfigurera TV-signalen i TV-inställningarna eller titta på direktsänd TV:
  • DET GICK INTE ATT HITTA MOTTAGAREN. Det går inte att konfigurera TV-signalen eftersom ingen TV-mottagare hittades. Om du har en mottagare kontrollerar du att den är korrekt installerad.
    Figur : Fel: INGEN MOTTAGARE HITTADES
     Fel i Media Center: INGEN MOTTAGARE HITTADES
  • Visnings- eller lyssningskonflikt. Det finns ingen mottagare tillgänglig för att hantera begäran.
    Figur : Fel: Visnings- eller lyssningskonflikt
    Fel: Visnings- eller lyssningskonflikt
  • MOTTAGARE OTILLGÄNGLIG. TV-signalen kan inte konfigureras eftersom mottagaren inte är tillgänglig. Starta om datorn och försök igen.
    Figur : Fel: Mottagare otillgänglig
    Fel: Mottagare otillgänglig
Innan du kan titta på TV i Windows Media Center måste:
  • datorn ha ett TV-mottagarkort installerat
  • TV-mottagarkortet vara kompatibelt med Windows 7 Home Premium eller Ultimate Edition
  • drivrutinerna till TV-mottagaren vara installerad
Om datorn inte har något TV-mottagarkort installerat är dessa felmeddelanden normala. Du måste skaffa och installera ett kompatibelt mottagarkort innan du kan titta på TV i Media Center.
Om datorn har ett TV-mottagarkort installerat följer du anvisningarna nedan för att felsöka dessa felmeddelanden så att Media Center kan använda drivrutinen för mottagaren. Öppna Media Center efter varje steg och försök att titta på TV. Fortsätt med stegen tills felmeddelandet inte längre visas och du kan titta på TV:
  1. Om ett kabelkort används och datorn övergår från ett vilo- eller vänteläge väntar du i minst 20 sekunder innan du startar eventuella program som använder mottagaren, inklusive Windows Media Center.
  2. Starta om datorn för att synkronisera om drivrutinen till Media Center:
    1. Klicka på Start .
    2. Klicka på pilen i verktygsfältet och klicka sedan på Starta om.
    3. Vänta på att Windows och alla autostartobjekt öppnas innan du öppnar Windows Media Center.
  3. Om du har installerat ett nytt mottagarkort kontrollerar du att det är kompatibelt med Windows 7 Premium eller Ultimate. Titta efter märkningen Certifierad för Windows 7 på produktförpackningen eller gå till följande webbplats för att kontrollera kompatibiliteten:
    Microsoft Support: Lista över Windows 7-kompatibel maskinvara (på engelska)
  4. Ändra tjänsten Windows Media Center Receiver från ett visst kontonamn till ett Lokalt system-konto:
    1. Klicka på Start och skriv in Administrationsverktyg i rutan Sök.
      Klicka på Administrationsverktyg i träfflistan.
    2. Dubbelklicka på Tjänster.
      Figur : Tjänster i Administrationsverktyg
      Tjänster i Administrationsverktyg
    3. Bläddra ned i listan Tjänster och leta upp Windows Media Center Receiver Service. Det kan hända att du behöver göra kolumnen Namn bredare genom att klicka på och dra den högra sidan av kolumnrubriken.
    4. Högerklicka på Windows Media Center Receiver Service och klicka på Egenskaper.
      Figur : Windows Media Center Receiver Service: Egenskaper
      Windows Media Center Receiver Service: Egenskaper
    5. Klicka på fliken Logga in och välj sedan Lokalt system-konto.
      Figur : Logga in på lokalt systemkonto
      Välja lokalt systemkonto
    6. Klicka på Verkställ och sedan på OK i tjänstemeddelandet.
      Figur : Varningsmeddelande i Tjänster
      Varningsmeddelande i Tjänster
    7. Starta om datorn.
    8. Klicka på OK igen och starta om datorn.
  5. Installera om drivrutinerna till mottagaren:
    • Om du har lagt till ett TV-mottagarkort separat installerar du drivrutinerna som följde med mottagarhårdvaran.
    • Om Windows 7 Premium och mottagaren medföljde datorn installerar du om drivrutinerna till mottagaren. Klicka på Start, Alla program, Återställningshanteraren och klicka sedan på Återställningshanteraren igen.
      Klicka på Ja för att fortsätta om du ombeds göra det.
      I fönstret Recovery Manager klickar du på Hardware driver reinstallation (Installera om drivrutin till maskinvara) och följer anvisningarna på skärmen för att återställa mottagardrivrutinen.
  6. Installera eventuella drivrutinsuppdateringar till mottagaren från tillverkaren av mottagaren:
    • Om du har installerat ett TV-mottagarkort separat besöker du tillverkarens webbplats och installerar eventuella drivrutinsuppgraderingar för mottagaren.
    • Om Windows Vista Premium och mottagaren medföljde datorn, besöker du HP:s sida för nedladdning av programvara. Om en sida visas med en begäran att du ska uppge modellnumret skriver du modellnumret i rutan och väljer den version av Windows som körs på datorn. Klicka på länken Drivrutin - TV-mottagare och välj sedan Uppdatera TV-mottagare. Följ anvisningarna på nedladdningssidan för att hämta och installera eventuella tillgängliga uppdateringar för mottagarna.
  7. Använd systemåterställningsverktyget för att återställa systemet till en tidpunkt då felet inte uppstod. Om du inte vet hur man använder Microsoft Systemåterställning, se HP:s supportdokument Använda Microsoft Systemåterställning i Windows 7.
      obs!
    Om du kan titta på TV efter systemåterställningen, men felmeddelandet visas igen senare beror det på att en automatisk uppgradering installeras på datorn. När det här händer förhindrar du antingen att den automatiska uppgraderingen laddas ner eller så installerar du om mottagaren efter det att den automatiska uppgraderingen har installerats.
  8. Om datorn har ett PCI-kort för tv-mottagning avlägsnar du kortet och sätter i det på PCI-kortplatsen igen. Se Installera en TV-mottagare för vidare information.
  9. Om felet kvarstår säkerhetskopierar du alla viktiga filer och utför en HP-systemåterställning.
  10. Om felet kvarstår även efter en återställning kan det hända att det är fel på TV-mottagarkortet. Använd Hardware Diagnostic Tools för att felsöka problem med maskinvara och utför service på datorn.