Förbrukningsartiklar till HP Inkjet - Bilder är otydliga, suddiga, ojämna eller korniga

Problem
Resultatet blir otydligt, suddigt eller kornigt, eller så är kanterna på föremål i bilden ojämna.
Lösning
Följ stegen nedan tills problemet är löst.
  • Många papper har en utskrivbar sida och en icke-utskrivbar sida. Fyll på papperet med utskriftssidan nedåt.
  • Använd rätt papperstyp för projektet. Vanligt papper fungerar utmärkt för vardagliga dokument. För dokument med tät utskrift, t.ex. bilder med hög kontrast och fotografier, använder du HP Advanced-papper som ger bäst resultat.
  • Om dessa steg inte hjälper provar du med ett annat papper. Bläck kanske inte flyter ut lika enkelt på tjockare papper. På papper som inte suger upp bläck så bra tenderar också bläcket att flyta ut och kladda. HP har utformat sina bläck och papper för att de ska fungera bra tillsammans.
  obs!
För att köpa papper i USA och Kanada går du till HP:s produkter för hem och hemmakontor.
  1. I programmet som används för utskrift klickar du på Arkiv och sedan på Skriv ut.
    Fönstret Skriv ut öppnas.
  2. Kontrollera att du har valt din produkt och klicka sedan på Inställningar eller Egenskaper.
    Fönstret Inställningar/Egenskaper öppnas.
  3. Klicka på fliken Kortkommandon för utskrifter.
    Överväg att ändra några eller alla alternativ i menyn Utskriftsgenvägar för att höja utskriftskvaliteten.
    • Utskriftskvalitet: Om kvaliteten på utskrifterna inte är acceptabel väljer du en högre utskriftskvalitet. Om du vill skriva ut snabbare väljer du en lägre utskriftskvalitet.
    • Papperstyp: Om ett av alternativen matchar papperstypen exakt väljer du det alternativet istället för Automatiskt.
    • Pappersstorlek: Se till att det här alternativet matchar papperet som är ilagt i produkten.
    Om du vill se fler alternativ klickar du på fliken Avancerat och sedan klickar du på Avancerade funktioner.
    Fönstret Avancerade funktioner öppnas. Överväg att ändra följande alternativ:
    Bläckmängd: Justera hur mycket bläck som används på en sida. För ljusare bilder (mindre bläck) drar du skjutreglaget åt vänster. För mörkare bilder (mer bläck) drar du skjutreglaget till höger. Ju mindre bläck som används, desto snabbare torkar utskriften.
Kontrollera att bildfilen har tillräckligt hög upplösning för storleken på den utskrivna bilden. Även om många fotoprogram kan förstora en bild eller en del av en bild till valfri storlek, blir enskilda bildpunkter till slut synliga och hela bilden ser suddig ut.
Här följer några allmänna riktlinjer för upplösningar av bildfiler:
  • 94 pixlar per cm (240 pixlar per tum) för bilder som skrivs ut på fotopapper med mindre format, t.ex. 10 x 15 cm (4 x 6 tum)
  • 117 pixlar per cm (300 pixlar per tum) eller högre för fotopapper med större format
  • Lägre upplösningar kan ge acceptabla bilder när de skrivs ut på papper med grov struktur
Steg fyra: Rikta in patronerna
Om utseendet på utskrifterna inte blivit bättre med hjälp av stegen ovan riktar du in patronerna. Se användarhandboken för inriktningsanvisningar.