• Information
    CORONAVIRUS (COVID19) Påverkan:

Vi upplever längre än förväntade väntetider för att nå en agent. Vänligen använd våra digitala tjänster som Virtual Agent (på engelska) och Diagnostik verktyg (på engelska) eller ditt HP Konto för snabbare service. Instant Ink kunder vänligen gå till instantink.com.

Information

Åtgärda intermittenta utskriftsspolerservicefel som kan orsaka att utskriftsjobb misslyckas efter en Windowsuppdatering. Klicka här

hp-concentra-wrapper-portlet

Åtgärder
Läser in...

HP:s stationära datorer - Lösa problem med bredbandsanslutningar för Internet (Windows 7)

Det här dokumentet avser HP-datorer med Windows 7.
I det här dokumentet finns det lösningar för de vanligaste problemen med bredband. Anslutningsproblem kan uppstå på grund av dålig ledningskvalitet över DSL- telefonledningen eller koaxialkabelledningar, defekta kabelanslutningar (krökta kablar eller stift), problem med internettjänsten eller att programvara saknas eller har konfigurerats felaktigt.
Problem vid bredbandsanslutning kan ge upphov till följande felmeddelanden i Windows 7 och Internet Explorer:
  • Internet Explorer kan inte visa webbsidan.
  • Arbeta offline: Det finns ingen tillgänglig Internetanslutning.
  • Inte ansluten: Du är för tillfället inte ansluten till något nätverk.
Med hjälp av informationen i det här dokumentet kan du lösa de flesta problem som ger upphov till dessa felmeddelanden.

Innan du börjar felsöka en bredbandsanslutning

Kontrollera följande innan du felsöker problem med bredbandanslutning, och försäkra dig om att du har ett konto hos en internetleverantör. Internetleverantören bör ha tillhandahållit viktig information och maskinvara som behövs för att konfigurera kontot:
  • En maskinvaruenhet, t.ex. ett kabel- eller DSL-modem, krävs för åtkomst med kabel och kan kräva aktivering genom internetleveratören.
  • Ditt lösenord om Internetleverantören kräver det.
  • Särskild programvara om Internetleverantören kräver det.
  • Om du har problem med att ansluta till e-post eller nyhetsgrupper, kontaktar du Internetleverantören för information om de inställningar som krävs för: inställningar för e-post (SMTP och POP3), nyhetsgrupper, kryptering och komprimering.

Felsöka problem med bredbandsanslutning i Windows 7

Följ anvisningarna nedan i tur och ordning tills du har löst problemet.

Steg 1: Återställ bredbandsenheten (såsom ett modem eller router) i Windows 7

1. Stäng av datorn helt och hållet. Klicka på Start och sedan på Stäng av.
    Stänga av datorn
  2. Frånkoppla strömmen från alla bredbandsenheter (såsom från ett bredbandsmodem, trådlös router eller router/modem i kombination) och vänta till LED-aktivitetsljuset stängs. Vänta minst en minut.
  3. Slå på strömmen till modemet igen och vänta tills anslutningen till Internetleverantören har återupprättats. Om modemet har indikatorlampor väntar du tills ljuset indikerar en anslutning.
  4. Om du använder en separat trådlös router ansluter du den till strömmen igen så den återskapar anslutning till modemet och andra komponenter.
  5. När modemet och routern har anslutits startar du datorn.
  6. Klicka på nätverksanslutningsikonen i meddelandefältet och klicka sedan på Anslut bredvid namnet på det trådlösa nätverket.
    Om nätverksnamnet inte visas klickar du på knappen Uppdatera för att söka efter trådlösa nätverkssignaler.
    Försök att ansluta till Internet. Om anslutningsproblemet kvarstår, gå till nästa steg för att kontrollera kabelanslutningarna.

Steg 2: Kontrollera kabelanslutningarna för att felsöka en bredbandsanslutning

Utför följande steg för att kontrollera kabelanslutningarna:
  1. Stäng av datorn.
  2. Ta ut alla kablar ur datorn, utom nätsladden och kablarna till mus, tangentbord och bildskärm. Notera varje plats för kabelanslutning.
  3. Ta ut kablarna som ansluter datorn till bredbandsenheten och kablar som ansluter bredbandsenheten till väggen - nätverkskablar (RJ45), telefonkablar (RJ11 för DSL), koaxialkablar (kabelmodem), USB eller andra kablar.
  4. Leta efter böjda eller skadade stift på kablarnas kontakter, i datorns kontakter och kontakterna på routern eller kabelmodem. Leta efter kraftiga böjningar eller hack i kablarna. Reparera eller byt ut skadade kablar.
  5. Anslut kabeln från vägguttaget till kabel-/DSL-modemet eller routern. Om du har ett kabelmodem är det vanligtvis en rund koaxialkabel. Om du har DSL är det en telefonsladd, i vanliga fall en RJ11-kabel.
  6. Anslut en nätverkskabel (RJ45) från datorn till baksidan på kabel-/DSL-modemet eller routern. Undvik att dra kablar intill högtalare, och rulla inte ihop långa kablar. Använd om möjligt en kabel som är 1,83 m eller kortare. Kontrollera att du ansluter rätt kabel från routern till datorn (se bilden nedan).
    obs!
    Om du använder trådlösa funktioner kan du konfigurera dem senare när du har bekräftat att datorn kan ansluta till Internet med en direkt nätverkskabelanslutning.
       Kablar med uttryckningar.
    1. RJ45 nätverkskabel - Cat5/Cat6. Använd den här typen av kabel när du ansluter routern/modemet till datorns nätverksport.
    2. RJ11-telefonsladd. Anslut inte den här kabeln till datorn.
    3. Specialiserad telefonsladd med 6 ledningar. Använd inte den här typen av kabel.
    4. USB-kabel. Många routrar/modem kan ansluta via USB. Använd RJ45-nätverkskabeln innan USB-kabeln används. Anslut INTE både en USB-kabel och en nätverkskabel, anslut bara en av dem.
  7. Slå på datorn.
  8. Vänta tills Windows öppnas helt på skrivbordet och öppna därefter ett webbläsarfönster och se om du kan ansluta till Internet. Om du fortfarande har anslutningsproblem går du till nästa steg.

Steg 3: Använda Windows 7 verktyg för diagnostik och felsökning för att testa en bredbandsanslutning

Windows 7 innehåller ett verktyg för diagnostisering och ett för felsökning av nätverket. Båda verktygen hjälper till att identifiera nätverksproblem och möjliga lösningar.

Steg 4: Återställa inställningarna för webbläsaren i Windows 7

Förbered Windows för felsökning och lösning av de flesta problem som är förknippade med webbsurfning genom att återställa inställningarna för Internet.
obs!
Dessa steg kan användas för att återställa inställningarna för Internet Explorer. För att återställa inställningarna av en annan webbläsare, titta i Hjälp-verktyget för denna webbläsare.
  1. Stäng alla öppna Internet Explorer-fönster.
  2. Klicka på Start, klicka på Kontrollpanelen och klicka sedan på Nätverk och Internet.
    Fönstret Nätverk och Internet i Kontrollpanelen
  3. Klicka på Internetalternativ.
    Fönstret Internetegenskaper öppnas.
  4. Klicka på fliken Avancerat och sedan på Återställ.
    Knappen Återställ på fliken Avancerat i Internetegenskaper
    Fönstret Återställ inställningar för Internet Explorer öppnas.
  5. Läs informationen på skärmen, markera rutan Ta bort personliga inställningar och klicka på Återställ.
    Fönstret Återställ inställningar för Internet Explorer
  6. När inställningarna har återställts, klicka på Stäng.
  7. Försök ansluta till Internet. Om problemet kvarstår, fortsätt med nästa steg för att installera om programvaran för nätverket.

Steg 5: Kontrollera programvaran för nätverkskortet i Enhetshanteraren i Windows 7

Problem med bredbandsanslutning kan orsakas av ett problem med nätverkskortet. Följ dessa steg för att ominstallera nätverkskortet i Enhetshanteraren:
  1. Klicka på Start och skriv sedan Enhetshanterare i sökfältet. Klicka på Enhetshanteraren.
    Öppna Enhetshanteraren från sökfältet
  2. Dubbelklicka på kategorin Nätverkskort.
    Enhetshanteraren med posten Nätverkskort expanderad
  3. Högerklicka på nätverksadapterns namn och klicka sedan på Avinstallera.
  4. Klicka på OK i fönstret Bekräfta borttagning av enhet.
  5. Starta om datorn när nätverkskortets program har avinstallerats. Datorn kommer att ominstallera programvaran för enhetsdrivrutinen.
  6. Försök att ansluta till Internet när datorn startar om och slutför installationen av drivrutinerna. Fortsätt till nästa steg om problemet kvarstår.

Steg 6: Uppdatera nätverksdrivrutinen på HP:s webbplats.

Sök efter nätverksdrivrutiner till produkten på HP:s webbsida med en annan dator som har Internetanslutning. Om det finns någon tillgänglig hämtar och installerar du den senaste uppdateringen för det nätverk du använder. Använd följande steg.
  1. Om en sida Låt oss identifiera din produkt för att komma igång visas, välj din datortyp, ange datorns modellnamn och klicka sedan på Skicka.
  2. Om en matchande produkt webbsida öppnas, väljer du ditt modellnummer i listan.
    Resultatsidan med programvara för datorn visas med standardoperativsystemet valt.
  3. Från listan över tillgängliga program och drivrutin-kategorier, klickar du på kategorin nätverk eller uppdatering av modemdrivrutin.
  4. Klicka på Ladda neroch följ sedan de anvisningarna på skärmen för att installera drivrutinen på den dator du har problem med.
  5. När du är klar startar du om datorn och öppnar ett webbläsarfönster igen och ser om du kan ansluta till Internet. Gå vidare till nästa steg om problemet kvarstår.

Steg 7: Kontakta Internetleverantören efter att du har testat nätverksanslutningen

Om datorn fortfarande har problem med att ansluta till Internet och nätverktestet är godkänt är det möjligt att Internet-tjänsten inte fungerar. Ring det lokala supporttelefonnumret för din Internetleverantör för att rapportera att din Internet-tjänst kan vara ur funktion. Var noga med att förse Internetleverantören med informationen från verktyget för nätverksdiagnostik.

Steg 8: Återställa inställningarna för IP-protokoll i Windows 7

Om Internetleverantören bekräftar att Internettjänsten är aktiv, kan du återställa Internet-anslutningen på din dator för att upprätta en ny anslutning och få en ny IP-adress. Använd följande steg för att återställa dina nätverksinställningarna:
obs!
Om du fått inställningar och felsökningsrutiner av din Internetleverantör bör du använda dem i stället för inställningarna i det här avsnittet.

Steg 9: Använda Microsoft Systemåterställning för att återställa nätverksanslutningen

Om du fortfarande inte kan ansluta till Internet efter felsökningen, använd Microsoft Systemåterställning för att gå tillbaka till en tidpunkt då Internetanslutningen fungerade korrekt. Se Använda Microsoft Systemåterställning i Windows 7., för mer information.
När du har återställt datorn försöker du ansluta till Internet igen. Om problemet kvarstår, fortsätt till nästa steg för att Använda HP Systemåterställning.

Steg 10: Använda HP Systemåterställning för att återställa nätverksanslutningen

Om du fortfarande inte kan ansluta till Internet efter felsökningen och åtgärd med Microsoft Systemåterställning, spara alla viktiga filer och Använd HP Systemåterställning för att återställa programvaran på din datorn tillbaka till dess ursprungliga skick. Du hittar mer information i Utföra HP-systemåterställning.
obs!
Om du har provat alla tillgängliga felsökningssteg och datorn fortfarande ansluta till Internet, serva datorn.