• Information

Åtgärda intermittenta utskriftsspolerservicefel som kan orsaka att utskriftsjobb misslyckas efter en Windowsuppdatering. Klicka här

hp-concentra-wrapper-portlet

Åtgärder
Läser in...

HP:s stationära datorer - Använda och felsöka minneskortläsare (Windows 7)

Det här dokumentet avser förinstallerade minneskortläsare i HP- och Compaq-datorer med Windows 7.
Många HP- och Compaq-datorer levereras med installerade minneskortläsare. Minneskort används främst för att importera bilder från digitalkameror, men de är även användbara om man vill dela bilder och filer.
Figur : Minneskortläsare (din kan vara annorlunda)
Minneskortläsare
obs!
Alla typer av minneskort stöds inte i alla datorer. Kontrollera datorspecifikationerna för information om kompatibla minneskorttyper.
Lista över vanliga typer av minneskort:
  • CompactFlash I
  • CompactFlash II
  • IBM Microdrive
  • SD (Secure Digital)
  • Mini-SD
  • Memory Stick
  • Memory Stick Pro
  • Memory Stick Duo
  • Memory Stick Pro Duo
  • SmartMedia
I HP:s supportdokument Allmän information om minneskort hittar du specifikationer för minneskort.

Sätta i och ta bort minneskort på rätt sätt i Windows 7

varning!
Sätt inte in eller ta bort minneskort när lampan på läsaren blinkar. Om du gör det kan data på kortet försvinna eller så kan kortläsaren skadas permanent.
I följande steg beskrivs hur minneskort används i en kortläsare:
  1. Sätt i ett minneskort.
    Fönstret "Spela upp automatiskt" öppnas. Om det inte gör det kan du komma åt kortet via Utforskaren.
  2. Minneskortet har en enhetsbeteckning precis som en diskett, CD-ROM-enhet eller hårddisk. Använd minneskortet på samma sätt som du gör med andra enheter i datorn. Dubbelklicka t.ex. på minneskortikonen för att öppna ett nytt fönster där filerna på kortet visas.
  3. När du har slutat arbeta med filerna på ett minneskort använder du funktionen Säker borttagning av maskinvara för att ta bort minneskortet. Den här funktionen visas som en ikon i aktivitetsfältet.
    Figur : Funktionen Säker borttagning av maskinvara i Aktivitetsfältet
    Funktionen Säker borttagning av maskinvara i Aktivitetsfältet
    Klicka på ikonen Säker borttagning av maskinvara och välj Mata ut eller Säker borttagning för att ta bort minneskortet.
    På vissa datorer kan du använda utmatningsfunktionen i fönstret Dator för att mata ut eller säkert ta bort minneskortet.
    Öppna fönstret Dator, högerklicka på minneskortsikonen och välj Mata ut eller Säkert borttagning.
    Figur : Utmatningsfunktion i fönstret Dator
    Utmatningsfunktion i fönstret Dator
    Ett alternativ till Säker borttagning av maskinvara är att använda funktionen Optimera för snabb borttagning i Windows enligt följande:
    1. Klicka på Start, skriv enhetshanterare i sökfältet och välj sedan Enhetshanterare i listan. Klicka på Fortsätt om ett meddelande om kontroll av användarkonto dyker upp.
    2. Expandera listan Diskenheter i Enhetshanterarens fönster genom att dubbelklicka. Minneskortläsare hanteras som enheter i Windows.
    3. I listan över enheter högerklickar du på önskad enhet för att visa en listruta (t.ex. Allmän USB CF-läsare för Compact Flash-media). Klicka på Egenskaper i denna meny.
    4. Klicka på fliken Principer i fönstret Egenskaper.
    5. Markera Optimera för snabb borttagning och klicka därefter på OK.
      Den här inställningen inaktiverar skrivcachen på enheten och i Windows så att du kan koppla ifrån mediet utan att använda funktionen Säker borttagning av maskinvara i aktivitetsfältet. En nackdel med detta är att enhetens prestanda kan försämras något.
      Fliken Policyer i fönstret Enhetsegenskaper med Optimera för snabb borttagning markerat

Formatera minneskort i Windows 7

Innan du lagrar någonting på kortet första gången måste minneskortet formateras i din digitalkamera eller enligt anvisningarna nedan:

Den här videon visar hur du formaterar minneskort

1. Sätt minneskortet i motsvarande minneskortplats. Om fönstret Spela upp automatiskt öppnas ska du stänga det.
  2. Klicka på Start och klicka sedan på Dator.
  3. Under Hantering av flyttbara lagringsmedia högerklickar du på den minneskortikon som representerar isatt korttyp.
  4. Välj Formatera.
  5. Skriv ett namn i fältet Etikett. Detta namn visas bredvid enhetsbeteckningen i Windows.
    Figur : Formateringsfönster
    Fönstret Formatera, med MEM angivet i fältet Volymetikett.
  6. Klicka på Start.
  7. Klicka på OK i fönstret Formatering klar.
  8. Klicka på Stäng för att avsluta.

Lösa problem med minneskort

Använd följande avsnitt för att lösa problem som du har med din minneskort.