HP-datorer - Skapa återställningsskivor eller spara en återställningsavbildning på ett USB-flashminne (Windows 7)

Det här dokumentet avser HP- och Compaq-datorer som levererats med Windows 7.
Det här dokumentet beskriver hur du skapar återställningsmedier som du kan använda till att återställa datorn till dess ursprungliga skick om ett större problem med datorn uppstår.
HP rekommenderar starkt att du skapar återställningsskivor eller skapar ett USB-flashminne för återställning när datorn levereras. Om din HP-dator med Windows 7 inte har programmet HP Recovery, eller om ingen återställningsskiva eller USB-enhet skapats innan återställningspartitionen skadades eller raderades, måste du hitta en uppsättning HP-återställningsskivor som matchar ditt modellnummer från Internet eller installera ett nytt operativsystem.
Med HP:s återställningsprogramvara kan du bara göra en återställningssäkerhetskopiering. De säkerhetskopierade filerna innehåller en fullständig kopia av det ursprungliga operativsystemet och de program som medföljer datorn.

Alternativ för återställningsmedier: Skivor eller ett USB-flashminne

Datorn kan ha ett eller två alternativ för att skapa återställningsmedium. Använd det alternativ som fungerar bäst för dig.
För att bestämma vilka alternativ som är tillgängliga för att skapa återställningsmedium klickar du på Start (), Alla program och sedan på Recovery Manager.
  • Om Skapande av återställningsdisk visas i listan kan du endast använda skivor.
  • Om Skapande av återställningsmedia visas i listan kan du använda antingen skivor eller ett USB-flashminne.
Följ en av de nedanstående procedurerna beroende på vilket mediealternativ som datorn ger.

Vanliga frågor om att skapa HP-återställningsmedia

Varför visas felmeddelandet, “Återställningsskiva har skapats”?

Jag får felmeddelanden när jag skapar skivor. Vad kan jag göra?

När jag försöker skapa en USB flash drive, upptäcker den inte min USB-lagringsenhet. Varför?

När jag skapar HP Recovery media, sparar den programvaran jag har installerat... som Office?