• Information

Åtgärda intermittenta utskriftsspolerservicefel som kan orsaka att utskriftsjobb misslyckas efter en Windowsuppdatering. Klicka här

hp-concentra-wrapper-portlet

Åtgärder
Läser in...

HP:s bärbara datorer - Ta bort oanvända och oönskade program eller demoprogram

Detta dokument avser HP:s bärbara datorer med Windows Vista.

Förbättra datorns prestanda genom att ta bort program för att frigöra hårddiskutrymme

Utrymmet på hårddisken är begränsat. Det kan därför uppstå prestandaproblem om man behåller onödiga exemplar av föråldrade eller oönskade program. Onödig plats kan bland annat tas upp av program som medföljde datorn eller program som du själv har laddat ner. Dessutom finns det program som kan ha laddats ner i bakgrunden medan du hämtade eller installerade andra program. Du bör regelbundet se över vilka program som är installerade på datorn och ta bort sådana som inte används för att undvika att onödigt utrymme tas upp. Observera att om du använder gratis- eller spridprogram finns det risk för att avinstallationen påverkar andra program som du faktiskt använder.
Programtillverkare tillhandahåller demoversioner av program som löper ut efter några dagar. HP:s datorer levereras med ett flertal kostnadsfria utvärderingsversioner (från utomstående tillverkare) av olika program, bl.a. Microsoft Office och Norton Internet Security. Om du väljer att köpa den fullständiga versionen av ett sådant program bör du avlägsna demoversionen helt innan du installerar den fullständiga för att undvika konflikter. Säkerhetskopiera datafiler och ställ in en återställningspunkt för Windows med hjälp av Windows Systemåterställning innan du avinstallerar programvara. Se Se även för vidare information.

Ta bort programvara

Följ anvisningarna nedan för att avinstallera programvara som du inte använder (och inte tänker använda i framtiden).
  1. Klicka på Start > Kontrollpanelen > Avinstallera ett program för att öppna fönstret "Program och funktioner".
  2. Lokalisera det program som du vill avinstallera i listan och välj Avinstallera från menyfältet.
  3. Tillåt åtgärden att fortsätta om du ombeds bekräfta det.
    Vissa program har ett eget avinstallationsfönster som öppnas. Följ anvisningarna på skärmen för att avlägsna programmet helt.
  4. Utför någon av följande åtgärder medan programmet avinstalleras:
    • Välj nästa program som ska tas bort.
    • Stäng Kontrollpanelen och starta om datorn innan du avinstallerar andra oönskad program.
Om du avlägsnar program som ursprungligen installerades av HP och sedan ångrar dig återställer du programmet med hjälp av HP Recovery Manager.