• Information

Åtgärda intermittenta utskriftsspolerservicefel som kan orsaka att utskriftsjobb misslyckas efter en Windowsuppdatering. Klicka här

hp-concentra-wrapper-portlet

Åtgärder
Läser in...

HP:s notebook-datorer - Kan inte ändra bakgrunden på skrivbordet i Windows

Det här dokumentet gäller datorer med Windows Vista.

Förstå hur spionprogram kan påverka skrivbordsunderlägget

Om bakgrundsfärgen på skrivbordet i Windows inte kan ändras eller om du inte kan lägga till en bild som skrivbordsunderlägg (bakgrund) är det troligt att datorn har infekterats av någon typ av spionprogram. Även om du har rensat datorn från spionprogram kan du ändå inte ändra bakgrunden på skrivbordet.
Om du inte kan ändra bakgrunden på skrivbordet har spionprogrammet förmodligen installerat en fil som får skrivbordsbakgrunden att låsa sig. För att lösa det här problemet måste du ta bort spionprogramsfilen som installerat sig på datorn. Utför stegen nedan i exakt den ordningsföljd som anges.
obs!
Du måste vara inloggad på ett användarkonto med administratörsbehörighet för att utföra de här stegen. Inloggningskontot är det namn som du väljer när du öppnar Windows. På en hemmadator fungerar normalt det första kontot som skapades. Logga inte in som standardanvändare, begränsad användare eller gästanvändare.

Återställa alternativ för skrivbordsunderlägg genom att ta bort objekt som skapats av spionprogram

Om du vill ta bort spionprogramsfilen som hindrar dig från att byta skrivbordsunderlägg följer du stegen nedan:
  1. Klicka på Startoch skriv regedit i sökfältetoch välj regedit i listan.
  2. Om du ombeds att godkänna åtgärden i popup-fönstret Kontroll av användarkontoklickar du på Fortsätt.
  3. Registereditornöppnas.
  4. Välj Dator högst upp i listan i huvudfönstret.
    Figur : Välj posten Dator i registerlistan
    Datorposter i registret
  5. Om du vill skapa en kopia av registret innan du gör några ändringar klickar du på Arkiv > Exportera, anger ett filnamn som är enkelt för dig att komma ihåg och klickar sedan på Spara.
    En kopia av registret har sparats i Dokument-mappen i säkerhetskopieringssyfte. Om en felaktig nyckel mot förmodan skulle raderas eller om problem skulle uppstå när du utför de här stegen kan du bläddra till den exporterade filen och dubbelklicka på den för att återställa registret.
  6. I Windows Vista klickar du på pilen bredvid följande objekt i listan:
    • HKEY_CURRENT_USER
    • Programvara
    • Microsoft
    • Windows
    • CurrentVersion
    • Policyer
  7. Titta efter mappen System i listan under mappen Policyer.
    Välj mappen System.
  8. Välj filen med namnet Skrivbordsunderlägg i kolumnen till höger och tryck på tangenten delete. Bekräfta genom att klicka på Ja.
    obs!
    Om du inte hittar Skrivbordsunderlägg i registret orsakades inte problemet av något känt spionprogram. Du bör stänga registereditorn utan att göra några ändringar. Prova att söka efter en alternativ lösning på Internet.
    Figur : Registervärdet för skrivbordsunderlägget i registernyckeln Policyer
    Registervärden för skrivunderlägg
  9. Stäng registereditorn och starta om datorn.
Du bör nu kunna ändra bakgrunden på skrivbordet.