• Information
    CORONAVIRUS (COVID19) Påverkan:

Vi upplever längre än förväntade väntetider för att nå en agent. Vänligen använd våra digitala tjänster som Virtual Agent (på engelska) och Diagnostik verktyg (på engelska) eller ditt HP Konto för snabbare service. Instant Ink kunder vänligen gå till instantink.com.

Information

Åtgärda intermittenta utskriftsspolerservicefel som kan orsaka att utskriftsjobb misslyckas efter en Windowsuppdatering. Klicka här

hp-concentra-wrapper-portlet

Åtgärder
Läser in...

HP-datorer - Felsökning om långsamt internet (Windows 7)

Det här dokumentet avser HP- och Compaq-datorer med Windows 7.
Datorn slutar svara eller är mycket trög efter att du har kopplat upp dig på Internet. Med hjälp av det här dokumentet löser du de vanligaste problemen till att datorn slutar svara eller arbetar långsamt när du webbsurfar.

Steg 1: Upptäcka och avlägsna spion- och annonsprogram

Om datorn börjar bli långsam efter att du har kopplat upp dig på Internet, startsidan plötsligt ändras (till en som du inte har valt själv), oönskade länkar dyker upp på skrivbordet eller annonsfönster öppnas upprepade gånger har datorn antagligen drabbats av ett spion- eller annonsprogram. Spion- och annonsprogram kan vara mycket svåra att avinstallera för hand. I följande HP-supportdokument hittar du mer information om hur du avlägsnar spionprogram från datorn: Information om spion-, annons- eller webbläsarkaparprogram.

Steg 2: Söka efter och avlägsna virus

Många virus utnyttjar Internetanslutningen när du öppnar webbläsaren. Det kan då hända att datorn blir trög eller helt slutar svara. I följande HP-supportdokument hittar du mer information om hur du söker efter och avlägsnar virus: HP-datorer – Förhindra och lösa virusproblem på datorn (Windows 7, Vista, XP).
obs!
Kör Windows Update när du har sökt efter och tagit bort spionprogram och virus.

Steg 3: Blockera popup-fönster webbläsaren

Ett popup-fönster är ett liten fönster i webbläsaren som visas ovanpå den webbplats du har öppen. Popup-fönster öppnas så snart du besöker en webbplats och skapas vanligen av annonser. Webbläsare har blockeringsprogram för popup-blockerare som kan förhindra att popup-fönster visas. I de flesta blockeringsprogram kan du välj den nivå av filtrering som du vill ha, välja vilka popup-fönster du vill visa och skapa en lista över dem som du inte vill se. Se Blockera popup-fönster eller annonser för mer information.

Steg 4: Rensa webbläsarens historik, ta bort temporära internetfiler och återställa webbläsarinställningarna för Internet Explorer

Utför stegen nedan för att ta bort temporära filer som kanske orsakar problem och återställ Internetinställningarna.
obs!
Om du använder Internet Explorer som webbläsare, kan du köra webbläsaren utan några tillägg som kan orsaka problem. För att starta Internet Explorer utan tillägg stänger du alla öppna fönster i webbläsaren och klickar på Start, Tillbehör, Systemverktyg, och väljer sedan Internet Explorer (utan tillägg).
  1. Öppna Internet Explorer.
  2. Klicka på Verktyg på menyraden.
  3. Klicka på Internetalternativ.
    Fönstret Internetalternativ öppnas.
  4. Klicka på fliken Allmänt.
  5. I fältet Webbhistorik klickar du på Ta bort.
    Figur : Internet-alternativ - Fliken Allmänt
    Internet-alternativ - Fliken Allmänt
    Fönstret Ta bort webbhistorik öppnas.
  6. Klicka och markera Tillfälliga Internetfiler och Historik. Klicka sedan på Ta bort.
    Figur : Ta bort webbhistorik
    Ta bort webbhistorik
    Meddelandet Tar bort webbhistorik visas.
  7. När webbhistoriken tagits bort klickar du på Stäng för att gå tillbaka till Internetalternativ.
  8. Klicka på fliken Säkerhet och välj Återställ alla zoner till standardnivån.
    Figur : Ändra säkerhetsinställningar
    Ändra säkerhetsinställningar
  9. Klicka på fliken Innehåll och sedan på Rensa SSL-tillstånd.
    Figur : Alternativet Ändra innehåll
    Alternativet Ändra innehåll
  10. Klicka på fliken Avancerat och sedan på Återställ och slutligen på Återställ i rutan som öppnas.
    Figur : Ändra i alternativet Avancerat
    Ändra i alternativet Avancerat
  11. Ett fönster öppnas som visar vilka inställningar som ändras.
    Figur :
    Klicka på Stäng när du är klar.
  12. Starta om Internet Explorer.
  13. Anslut till Internet. Gå vidare till nästa steg om datorn slutar svara eller blir långsam.

Steg 5: Uppdatera nätverksdrivrutinerna

Vissa problem med låsning har identifierats och lösts via uppdateringar av nätverksdrivrutiner. Använd följande steg för att uppdatera drivrutinen till nätverket:
  1. Gå till webbsidan för HP:s kundsupport.
    Så här ställer du in land/region.
  2. Ange modellnamnet på din HP eller Compaq-dator. Till exempel SR1820NX eller m7434n. Klicka på Nästa.
  3. Välj Drivrutiner.
  4. På sidan för drivrutiner och nedladdningar väljer du operativsystem från menyn Välj ditt operativsystem och klickar sedan på Nästa.
  5. Under steg två: Välj en nedladdning, klicka på tecknet + (plus) intill Drivrutin - Nätverk för att expandera listan över tillgängliga nätverksenheter.
  6. Välj uppdatering av drivrutin för nätverk eller modem. Till exempel Realtek RTL8139 LAN Driver Update.
  7. Klicka på knappen Hämta.
  8. När hämtningsfältet visas längst ned på skärmen klickar du på Spara.
  9. När hämtningen är klar klickar du på Kör.
  10. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra hämtningen.
  11. Starta om datorn och anslut sedan till Internet. Om datorn slutar svara eller prestandan minskar, avaktivera program som öppnas automatiskt med Windows.

Steg 6: Inaktivera programvara som startas tillsammans med Windows

I felsökningssyfte kan du minska det antal program som öppnas när du startar Windows för att försöka identifiera eventuella programkonflikter. Det gör du genom att använda Microsofts systemkonfigurationsprogram (Msconfig) på följande sätt:
  1. Klicka på Start och skriv in msconfig i sökrutan.
    Figur : Öppna msconfig
    Öppna msconfig
    Fönstret Systemkonfiguration öppnas.
  2. Klicka på fliken Allmänt och välj Selektiv start. Klicka sedan för att ta bort valet vid Läs in Autostart-objekt och klicka på OK.
    Figur : Ställa in selektiv start
    Ställa in selektiv start
  3. Starta om datorn.
Anslut till Internet. Gå vidare till nästa steg om datorn slutar svara eller blir långsam.

Steg 7: Kontakta Internetleverantören

Ring din lokala Internetleverantör eller besök deras webbplats för att ta reda på om leverantören har tekniska problem för tillfället. Om leverantören har tekniska problem vid tillfället, t.ex. långa fördröjningar eller väntetider måste du vänta tills problemen lösts av Internetleverantören. Om Internetleverantören dessutom kräver att du använder särskild programvara för anslutning till Internet frågar du om de råder dig att installera om programvaran. Om så är fallet följer du anvisningarna från Internetleverantören till att ta bort och installera om programvaran från Internetleverantören.
När du kontaktat din Internetleverantör, och de inte upplever några problem, går du vidare till nästa steg.

Steg 8: Inaktivera eller ändra inställningarna för hur program ansluter till Internet

Vissa program ansluts automatiskt till Internet. Det sker normalt i syfte att hålla programvaran uppgraderad och för att förse användaren med information om nya produkter. Ibland kan den programvara som används för åtkomst till Internet låsa sig, t.ex. när ett program försöker ansluta till en webbplats som inte finns längre.
Bland annat följande program ansluts till Internet automatiskt:
  • Java-uppdateraren
  • Windows Media Center
  • Windows Update
  • Symantec Live Update
  • Adobe Acrobat
Följande är symtom på och lösningar för program- och Internetanslutningsproblem:
  • Anslutningen till internet går väldigt långsamt eller hänger sig vid en viss tid på dagen: Många program försöker hämta uppdateringar eller information på regelbundet schemalagda tider. Till exempel kan Windows Update försöka automatiskt hämta och installera viktiga uppdateringar för Windows varje natt kl. 24.00. Problemet kan förvärras då två eller fler program försöker ansluta till Internet samtidigt. För lösning av problemet inaktiverar du för varje sådant program den automatiska uppdateringen i programmets inställningar eller ändrar tiden då programmet automatiskt hämtar uppdateringar (om det finns ett sådant alternativ).
  • Anslutningen till internet går väldigt långsamt eller hänger sig när ett program öppnas: Vissa program försöker ansluta till internet när de öppnas. Du kan antingen inaktivera anslutningsfunktionen i programmets inställningar eller söka efter en lösning på programtillverkarens supportwebbplats. När du söker efter en lösning ser du till att använda programmets exakta namn och programversion, om du känner till det.
  • Anslutningen till internet går väldigt långsamt eller hänger sig när Windows startas: När Windows startas och en internetanslutning blir tillgänglig försöker många program ansluta till internet så snart internetanslutningen blir tillgänglig. För lösning av problemet förhindrar du program som använder Internet från att startas med Windows (på samma sätt som i steg 5), inaktivera den automatiska uppdateringen i programmens inställningar eller ändra tiden då programmen automatiskt hämtar uppdateringar (om det finns ett sådant alternativ).