• Information
    CORONAVIRUS (COVID19) Påverkan:

Vi upplever längre än förväntade väntetider för att nå en agent. Vänligen använd våra digitala tjänster som Virtual Agent (på engelska) och Diagnostik verktyg (på engelska) eller ditt HP Konto för snabbare service. Instant Ink kunder vänligen gå till instantink.com.

Information

Åtgärda intermittenta utskriftsspolerservicefel som kan orsaka att utskriftsjobb misslyckas efter en Windowsuppdatering. Klicka här

hp-concentra-wrapper-portlet

Åtgärder
Läser in...

HP notebook-datorer - Använda alternativet Windows Aero i Windows 7

Detta dokument avser HP:s bärbara datorer med Windows 7.
Aero är ett användargränssnitt som finns i versionerna Home Premium, Professional och Ultimate av Windows 7. Du kan aktivera och anpassa funktionen Aero. När Aero är aktiverat kan du ställa in färger i fönstret och göra dem genomskinliga som glas. Utöver den visuella charmen har Aero en mera praktisk sida, där du kan arrangera dina fönster i en tredimensionell stapel som du kan bläddra igenom utan att sortera objekt i aktivitetsfältet. I Aero kan du även förhandgranska en miniatyrversion av en helskärmsvisning, bara genom att föra markören över knappen i aktivitetsfältet.
obs!
Om datorn körs på batteri under längre perioder, kan du kanske vilja inaktivera Aero-funktionen för att spara batteriet.

Aktivera Windows Aero

I versionerna Home Premium, Professional och Ultimate av Windows 7 aktiveras Aero som standard. Men om du ändrade vyn till klassisk men inte vill aktivera Aero-temat igen, följer du dessa steg:
  1. Klicka på Start, skriv in Anpassa utseendet på datorn och tryck sedan enter.
  2. Klicka på det tema du valt i Windows Aero.

Inaktivera Windows Aero

Som standard aktiveras Aero i Windows. Om du vill byta från Aero till ett annat tema, följ stegen nedan:
  1. Klicka på Start, skriv in Anpassa utseendet på datorn och tryck sedan enter.
  2. Klicka på det tema du valt i Windows Aero.

Anpassa inställningarna i Windows Aero

Du kan ändra färgerna för att anpassa ditt Windows Aero genom att följa dessa steg:
  1. Klicka på Start, skriv in Anpassa utseendet på datorn och tryck sedan enter.
  2. Välj Fönsterfärg för att visa anpassningsalternativet i ett nytt fönster.
  3. Markera eller avmarkera rutan Aktivera genomskinlighet för att aktivera eller inaktivera Aero -effekten i hörnen på alla fönster.
    Om genomslinlighet inte aktiveras, har skrivbordstemat det klassiska utseendet från tidigare versioner av Windows, men stapling av fönster och miniatyrer av skärmar i aktivitetsfältet ska ändå visas.
  4. Välj en färg från listan med fönsterfärger som visas ; eller välj Visa färgblandaren för att skapa en anpassad färg för fönsterkantlinjerna.
  5. Klicka på OK för att spara dina personliga inställningar.

Använda Aero Peek, Snap och Shake

I Windows 7 introduceras tre nya funktioner för att hjälpa användaren att hantera öppna fönster och arbetsytor på flera bildskärmar.

Aero Peek

Aero Peek hjälper användaren att hantera öppna fönster i aktivitetsfältet genom aktivering av följande funktioner.
  • Peka med markören på en miniatyrbild i aktivitetsfältet. Efter några sekunder blir alla övriga fönster genomskinliga och fönstret som associeras med miniatyrbilden visas.
  • Flytta markören till en annan miniatyrbild utan att klicka på miniatyrbilden. Det synliga fönstret växlar till de fönster som associeras med den nya miniatyrbilden.
  • När markören flyttas från en miniatyrbild, återställs den tidigare layouten.
  • Klicka på en miniatyrbild. Fönstret som associeras med den valda miniatryrbilden visas i förgrunden.
  • Aero Peek är även tillgängligt med tangenterna ALT+TAB på tangentbordet.
  • Tryck på tangenten Windows och Mellanslag för att visa skrivbordet.

Aero Snap

Att hantera öppna fönster vidanslutning till en utökad skärm eller wide-screen-skärm kan vara en utmaning. Aero Snap assisterar användaren genom att göra det möjligt att "fästa" fönster till vänster, till höger, upptill på skärmen.
  • Genom att klicka på och hålla i namnlisten till ett fönster och flytta fönstret till den vänstra eller högra kanten på skärmen minskas fönstret till hälften. Om du drar fönstret till den vänstra kanten, utökas fönstret lodrätt på vänstra sidan. Drar du fönstret till den högra kanten, utökas fönstret lodrätt på högra sidan. Genom att dra fönstret åt sidan återgår det till föregående storlek.
  • Genom att klicka på namnlisten och dra fönstret till överkant på skärmen, fyller fönstret skärmen.
  • Genom att dubbelklicka upptill eller nertill i kanten på ett fönster som inte fyller skärmen, täcker fönstret skärmen vertikalt. Över- och nederdelen på fönstret sträcks ut till skärmens över- och nederdel, medan fönstrets bredd förblir oförändrad.
  • Genom att dra ner fönstret från ett maximerat eller vertikalt maximerat format, återställs tidigare storlek.
obs!
När flera skärmar eller ett utökat skrivbord används, ignoreras innerkanten på den externa skärmen som vidrör LCD-skärmen av Aero Snap.

Aero Shake

Med Aero Shake kan alla fönster utom ett minimeras. Klick på och håll ner namnlisten för önskat fönster och rör fönstret fram och tillbaka snabbt. Alla övriga fönster minimeras. För att få tillbaka fönstren igen, skakar du på fönstret och alla fönster som tidigare minimerades kommer nu tillbaka.

Åtgärda problem med Windows Aero

Om du har problem med att använda Aero, kan du vidta någon av följande åtgärder för att förbättra datorns prestanda.

Felsöka Aero med hjälp av Åtgärdscenter

I Windows 7 Åtgärdscenter finns verktyg för felsökning som åtgärdar de flesta problemen med Windows Aero eller bildskärmen. Åtgärdscenter återfinns i Kontrollpanelen under System och säkerhet och "Hitta och åtgärda problem.
  1. Klicka på Start och skriv felsökning i sökfältet.
  2. På Kontrollpanelen klickar du på Felsökning.
  3. Under Utseende och anpassning klickar du på Visa skrivbordseffekter för Aero.
  4. I fönstret för felsökning av Aero klickar du på Nästa för att påbörja felsökningen.
    obs!
    Du kan tillåta att Windows automatiskt åtgärdar fel som hittas. Klicka på Avancerat och markeras sedan rutan för "Verkställ reparation automatiskt".

Kontrollera bildskärmsinställningar

Aero i Windows 7 kräver speciella bildskärmsinställningar. Kontrollera att färgkvaliteten är inställd på 32 bitar eller högre genom att följa dessa steg:
  1. Klicka på Start, skriv in Bildskärm och tryck sedan på enter.
  2. Klicka på Ändra bildskärmsinställningar och under inställningar, klicka sedan på Avancerat.
  3. Under fliken Bildskärm väljer du True Color*32 bitar i rullgardinsmenyn.
    obs!
    Om det inte går att ställa in en högre skärmupplösning, kontrollera att de senaste drivrutinerna för grafikkortet är installerade.
Om Aero ibland slutar fungera och återgår till en lägre skärmupplösning, föreslår HP att inställning av HP Rekommendation för strömförsörjning används.

Uppdatera drivrutinerna till bildskärmen

Windows 7 kräver speciella drivrutiner för bildskärmen. Om inställningen 32 bitar inte visas i fönstret Inställningar, eller om datorn uppgraderats från Windows XP eller Vista till Windows 7, följ stegen nedan för att uppdatera till de senaste drivrutinerna till bildskärmen:
  1. Öppna din webbläsare och gå till sidan HP Support & Drivrutiner.
  2. Vid behov skriver du in datorns modellnummer i fältet Sök och tryck sedan Enter.
  3. När du blir ombedd att välja operativsystem, väljer du Windows 7.
  4. På sidan med nerladdning av drivrutiner väljer du Drivers - Graphics, välj länken till den senaste versionen av drivrutinen till bildskärmen.
  5. Klicka på Download Only, och när du blir ombedd klickar du på Kör för att installera drivrutinen.
När installationen av drivrutinen till bildskärmen är avslutad, kontrollera systemet och se om Aero är tillgänglig.

Ställa in HP Rekommendation för strömförsörjning

För att spara på batteriets ström, kan kan energischemat för den bärbara datorn ställas in så att Aeros genomskinlighet automatiskt stängs av. HP:s notebook-datorer levereras med HP Rekommendation för strömförsörjning installerad, men du kan ställa in energialternativen när som helst. För att ändra energialternativ till HP Rekommendation för strömförsörjning, följ dessa steg:
  1. Klicka på Start, skriv power i sökfältet och välj sedan Energialternativ på listan.
  2. Kontrollera att det energialternativ som valts är HP Rekommendation för strömförsörjning. Om HP Rekommendation för strömförsörjning inte finns med i listan klicka på Visa ytterligare scheman.
    Om schemat HP Rekommendation för strömförsörjning inte tillåter att funktionerna i Aero inte fungerar när datorn körs på batteriet, kan du även välja schemat Hög prestanda. Men det förkortar datorns driftstid när den körs på batteriet.
HP Rekommendation för strömförsörjning har konfigurerats för bästa prestanda för datorn och för att spara ström vid inaktivitet.