• Information
    CORONAVIRUS (COVID19) Påverkan:

Vi upplever längre än förväntade väntetider för att nå en agent. Vänligen använd våra digitala tjänster som Virtual Agent (på engelska) och Diagnostik verktyg (på engelska) eller ditt HP Konto för snabbare service. Instant Ink kunder vänligen gå till instantink.com.

Information

Åtgärda intermittenta utskriftsspolerservicefel som kan orsaka att utskriftsjobb misslyckas efter en Windowsuppdatering. Klicka här

hp-concentra-wrapper-portlet

Åtgärder
Läser in...

HP-datorer - Programvara går inte att installera eller fungerar inte korrekt (Windows 7)

Detta dokument gäller datorer med Windows 7.
Program som skapats för Windows Vista, XP, DOS eller andra operativsystem kanske inte är helt kompatibla med Windows 7. Använd avsnitten i det här dokumentet för att få hjälp med att öppna och använda program i Windows 7. Om du inte kan öppna ett program kan det hända att programmet är inkompatibelt med Windows 7. Besök programtillverkarens webbplats för att få mer information om kompatibiliteten.

Använda felsökaren för programkompatibilitet i Windows 7

I Windows 7 öppnar du felsökaren för programkompatibilitet och följer anvisningarna på skärmen för att testa om program är kompatibla med Windows 7:
  1. Klicka på Start och klicka sedan på Kontrollpanelen.
  2. Klicka på Program och sedan på Kör program som har skapats för tidigare versioner av Windows under Program och funktioner.
    Figur : Program och funktioner
     Val av program och funktioner
    Felsökaren för programkompatibilitet öppnas.
  3. Klicka på Nästa för att starta guiden.
    Figur : Felsökaren för programkompatibilitet
     Fönstret Programkompatibilitet
  4. Felsökaren identifierar eventuella problem med äldre program.
  5. Bläddra igenom listan med program och välj det du önskar och klicka sedan på Nästa.
  6. Välj Prova rekommenderade inställningar.
    Figur : Prova rekommenderade inställningar
     Fönstret Programkompatibilitet: prova rekommenderade inställningar
  7. Klicka på Starta programmet för att testa programmet med de nya inställningarna.
  8. Klicka på Nästa och utför någon av följande åtgärder beroende på vad som händer:
    • Du är klar när programmet startar och du kan använda det. Klicka på Ja, spara de här inställningarna för det här programmet.
    • Om programmet ändå inte fungerar klickar du på Nej, prova igen med andra inställningar. Om det ändå inte fungerar är programmet förmodligen inkompatibelt med Windows 7 och kan behöva ersättas med en kompatibel version.
    Figur : Felsökningen är slutförd
    Fönstret Programkompatibilitet: Felsökningen är slutförd

Felsöka ett program via startmenyn i Windows 7

Om en programtitel finns med i listan på startmenyn i Windows kan du även felsöka programmet med följande steg för att se om det är kompatibelt med Windows 7:
  1. Klicka på Start och sedan på Alla program.
  2. Leta reda på programmet som det är problem med, högerklicka på programnamnet och välj Egenskaper.
  3. Klicka på fliken Kompatibilitet.
    Figur : Fliken Kompatibilitet
    Lista med olika operativsystemslägen med Windows XP Service Pack 3 valt
  4. Sätt en bock bredvid Kör det här programmet i kompatibilitetsläge för:.
  5. Välj en version av Windows som uppfyller kraven på det ursprungliga systemet för det program du försöker använda.
  6. Klicka på Verkställ och sedan på OK.
Programmet är nu inställt på att köras i kompatibilitetsläge.

Ställa in eller ändra behörighet för användarkonto

Om du är inloggad på ett konto med begränsad användning kan du kanske inte installera eller använda vissa program, något som ofta först verkar vara ett kompatibilitetsproblem för programmen. Logga in på ett administratörskonto och installera programmet för alla användare eller lägg till administratörsbehörighet till ett användarkonto så här:
obs!
För vissa programvaror kanske det bara är personen som installerade programvaran som har åtkomst till den. Logga in som den användare som installerat ett program för att vara säker på att du kan se och öppna det.
  1. Klicka på Startoch klicka sedan på Kontrollpanelen.
  2. Klicka på Lägg till eller ta bort användarkonton under Användarkonton och säkerhet för familjen.
    Om ett administratörslösenord eller en bekräftelse efterfrågas anger du lösenordet eller bekräftar åtgärden.
  3. Klicka på kontonamnet som ska ändras.
  4. Klicka på Ändra kontotyp.
  5. Välj Administratör.
  6. Klicka på Ändra kontotyp.
Kontotypen har ändrats.