HP-datorer - Avinstallera program i Windows 7

Detta dokument avser HP- och Compaq-datorer med Windows 7.
Processen för att avinstallera program i Windows 7 beskrivs i det här dokumentet. Följ nedanstående steg för att ta bort oönskade program från din dator med Windows 7.
Ta bort program med funktionen Avinstallera ett program i Windows 7
Om du vill ta bort program och programkomponenter i Windows 7 från datorns hårddisk utför du dessa steg:
  1. Klicka på Start och sedan på Kontrollpanelen.
  2. Klicka på Avinstallera ett program under Program.
    Fönstret Avinstallera eller ändra ett program öppnas.
    Figur : Avinstallera eller ändra ett program
    Avinstallera eller ändra ett program
  3. Välj det program du vill ta bort.
  4. Klicka på Avinstallera eller Avinstallera/Ändra längst upp i programlistan.
  5. Läs igenom och svara på eventuella meddelanden som kan öppnas när programmet tas bort från datorn.
Ta bort program som inte finns i listan i fönstret Avinstallera ett program i Windows 7
Om programmet som du vill avinstallera inte står med i fönstret Avinstallera ett program använder du alternativet Aktivera/inaktivera en Windows-funktion till vänster i fönstret Program.
  1. Klicka på Start och sedan på Kontrollpanelen. Klicka på Program och klicka sedan på Aktivera eller inaktivera Windows-funktioner.
    Om ett administratörslösenord eller en bekräftelse efterfrågas anger du lösenordet eller bekräftar åtgärden.
    Figur : Windows-funktioner
    Windows-funktioner
  2. Om du vill aktivera en Windows-funktion markerar du kryssrutan bredvid den och klickar på OK.
    Om du vill inaktivera en Windows-funktion tar du bort markeringen och klickar på OK.
Avinstallera ett program i Registereditorn i Windows 7
Använd endast följande steg om du inte hittar programmet i listan i fönstret Avinstallera ett program eller i fönstret Windows-funktioner.
  varning!
Följande steg innebär redigering av Windows-registret. Att felaktigt redigera registret kan leda till att Windows inte startar. Skapa en säkerhetskopia av registret innan du följer de här stegen exakt.
  1. Klicka på Start och skriv regedit i sökfältet. Klicka på regedit.
    Figur : Sökresultat för regedit
    Sökresultat för regedit
  2. Om ett administratörslösenord eller en bekräftelse efterfrågas anger du lösenordet eller bekräftar åtgärden.
    Registereditorn öppnas.
    Figur : Registereditorn
    Registereditorn
  3. Säkerhetskopiera registret. Se Säkerhetskopiera registret i Windows för vidare information.
  4. När registret har säkerhetskopierats klickar du på plustecknet bredvid följande nyckelnamn i den vänstra panelen i Registereditorn:
    • HKEY LOCAL MACHINE
    • SOFTWARE
    • MICROSOFT
    • WINDOWS
    • CURRENT VERSION
    • UNINSTALL
  5. Under Uninstall (avinstallera) väljer du nyckelnamnet för den programvara som du vill avinstallera.
  6. När du har valt programnamnet dubbelklickar du på UninstallString i det högra fältet.
  7. Markera hela texten i datafältet Value (värde).
  8. Högerklicka på den markerade texten och klicka på Kopiera.
  9. Klicka på Avbryt och stäng Registereditor-fönstret.
  10. Klicka på Start.
  11. I sökfältet högerklickar du och väljer Klistra in.
    De data som du kopierade tidigare för värdet UninstallString klistras in i fältet.
  12. Tryck på returtangenten.
  13. Följ anvisningarna på skärmen för att avinstallera programmet.