• Information
    CORONAVIRUS (COVID19) Påverkan:

Vi upplever längre än förväntade väntetider för att nå en agent. Vänligen använd våra digitala tjänster som Virtual Agent (på engelska) och Diagnostik verktyg (på engelska) eller ditt HP Konto för snabbare service. Instant Ink kunder vänligen gå till instantink.com.

Information

Åtgärda intermittenta utskriftsspolerservicefel som kan orsaka att utskriftsjobb misslyckas efter en Windowsuppdatering. Klicka här

hp-concentra-wrapper-portlet

Åtgärder
Läser in...

HP bärbara datorer - Använda e-post och Instant Messaging med Mobile Internet Experience

Detta dokument gäller HP Mini-modeller med Mobile Internet Experience.
Startsidans e-postsektion gör det enkelt att se den senaste e-posten, kontrollera om det finns ny e-post och konfigurera ett e-postkonto. När du installerar ditt e-postprogram, kan du använda ett befintligt e-postkonto. Du kan även importera favoriter, kontoinställningar, adressböcker och annan data från ett befintligt e-postkonto.
obs!
E-postprogrammet använder vänstra delen av skärmen. Om din nätoperatör inte tillhandahåller en POP-tjänst, kan den delen av skärmen inte användas för andra program.
Du måste installera ditt e-postprogram innan du kan sända och ta emot e-post. Innan du konfigurerar ditt e-postkonto, måste du känna till användarnamn, lösenord och namnet på POP och SMTP-servern.
Din nätoperatör måste tillhandahålla en POP-tjänst för inkommande e-post och en SMTP-tjänst för utgående post. För att ta reda på om din operatör har en POP-tjänst, går du till operatörens webbplats och söker efter "aktivera POP-server". En del operatöre har en POP-server på sin webbplats.
Följande webbplatser tillhandahåller en e-posttjänst:
  • Yahoo - erbjuder en POP-tjänst
  • Gmail - erbjuder en POP-tjänst
  • MSN/Hotmail - erbjuder inte en POP-tjänst

Konfigurera ett e-postkonto

Du måste konfigurera ett e-postkonto innan du kan sända och ta emot e-post. Thunderbirds kontoguide samlar in nödvändig information för att konfigurera ditt konto. Med Thunderbirds kontoguide kan du konfigurera följande typer av e-postkonton:
  • E-post
  • RSS feeds och bloggar
  • Unix Mailspool (Moviemail)
  • Gmail
  • Nyhetsgrupper
För ytterligare information om Mozilla Thunderbird, går du till programhjälpen till Mozilla Thunderbird.
För att konfigurera ett e-postkonto följer du de här stegen:
  1. I Mail-delen av startskärmen, klickar du på Klicka här för att konfigurera ditt e-postkonto. Installationsfönstret för e-post öppnas.
  2. Klicka på Inställningar för Thunderbird-konto. Installationsguiden för nytt konto öppnas.
  3. Klicka på E-postkonto och sedan på Nästa.
  4. Följ anvisningarna på skärmen om hur du konfigurerar ditt e-postkonto.

Hämta ny e-post

För att hämta ny e-post, klicka på ikonen Mail i Mail-delen av startskärmen för att öppna Thunderbird. När du hämtat ny e-post, visa dina nya e-brev i Mail-delen av startskärmen.

Visa e-post

För att visa ny e-post, klicka på meddelandet du vill öppna i Mail-delen av startskärmen. Thunderbird öppnas och meddelandet visas. Om du konfigurerar flera e-postkonton, används den allmänna inkorgen. Brev från alla konton visas i Mail-delen.

Snabbmeddelanden

Pidgin är ett program för snabbmeddelanden (IM) med vilket du kan chatta i flera IM-program samtidigt.
För att kunna skapa snabbmeddelanden måste du ha en Internet-uppkoppling. Pidgin är en klient för snabbmeddelanden med flera protokoll. Pidgin stöder AIM, ICQ, Jabber/XMPP, MSN Messenger, Yahoo!, Bonjour, Gadu-Gadu, IRC, och andra IM-tjänster. Med Pidgin kan du logga in på flera konton i flera IM-nätverk samtidigt. Pidgin stöder många funktioner i de olika nätverken, som t.ex. filöverföring, meddelanden vid ej hemma och skriftnotifiering. Pidgin körs på Microsoft Windows, Linux, BSD och andra Unix-plattformar. För ytterligare information om Pidgin, gå till http://www.pidgin.im.
  1. Klicka på Starta nytt program, välj Internet, välj Pidgin.
  2. Följ instruktionerna på skärmen för att aktivera ett Pidgin-konto och börja skapa snabbmeddelanden.

Proxyinställningar

Genom att konfigurera ett Pidgin-konto får du möjlighet att använda Gnome proxyinställningar. För at ställa in proxyinställningar, klicka på Verktyg, Favoriter, Nätverk och sedan klickar du på Konfigurera proxyinställningar.

Mail widget

Mail Widget är en platshållare som visar när det finns nya meddelanden i inkorgen. Du kan konfigurera flera e-postkonton med e-postklienten Thunderbird. När du klickar på ett meddelande, går det direkt till Thunderbird. Med programmet Thunderbird kan du konfigurera RSS feeds, bloggar, gmail-konton (IMAP- och POP-aktiverade) och Newsgroup-konton.

När jag klickar på ett meddelande i Mail Widget, går det inte till inkorgen.

Standardkonfigurationen är att det tar dig till Thunderbird. Mail Widget indikerar bara ett nytt meddelande. Det visar inga faktiska brev.

Det finns ingen skillnad på olästa/lästa meddelanden i Mail Widget

Det här är en avsedd standardfunktion. Du märker bara en liten visuell skillnad på lästa och olästa meddelanden.