HP:s bärbara datorer - Använda Diskdefragmenteraren i Windows Vista och Windows 7

Detta dokument gäller för HP:s bärbara datorer med Windows Vista och Windows 7.

Förstå diskdefragmentering

Med tiden skapar, raderar och flyttar datorn många filer av olika storlek på hårddisken. Den här normala användningen av datorn lämnar fragment av filer på olika platser åtskilda och oordnade.
Diskdefragmenteraren samlar fragmenterade filer och strukturerar om dem i ett sammanhängande lagringsutrymme. Resultatet blir en snabbare och mer effektiv hårddisk. HP rekommenderar att göra detta åtminstone en gång per månad.
Du kan antingen schemalägga Diskdefragmenteraren (rekommenderas) eller köra diskdefragmentering manuellt när som helst.
Till skillnad från tidigare versioner, visar inte diskdefragmenteraren i Windows Vista och Windows 7 en förloppsindikator eller färgade diagram för att visa hårddiskens kondition. Den visar bara det enkla meddelandet Defragmenterar hårddisken.

Starta Diskdefragmenteraren

Det är enkelt att använda Diskdefragmenteraren och när den startats sköter den sig själv. Beroende på hårddiskens storlek och antalet defragmenterade filer kan det ta över en timme att slutföra.
Följ instruktionerna nedan för att starta defragmentering av hårddisken.
  1. Klicka på Start och skriv Diskdefragmenteraren i sökfältet. Välj Diskdefragmenteraren när den är tillgänglig.
  2. Om du blir ombedd, tillåter du att åtgärden fortsätter. Fönstret Diskdefragmenteraren öppnas.
  3. Om du vill ändra eller skapa ett nytt defragmenteringsschema, kan du göra det genom att klicka på knappen Ändra schemaläggning eller Konfigurera schemaläggning.
    Om du vill defragmentera hårddisken manuellt klickar du på Defragmentera nu eller Defragmentera hårddisk.
Använd inte datorn under defragmenteringen.