HP:s bärbara datorer - Testa webbkameran på HP Mini med Windows XP

Detta dokument avser HP:s bärbara Mini-datorer med Windows XP.
HP Mini har en inbyggd webbkamera som sitter precis ovanför bildskärmen. I likhet med skannern är webbkameran en indataenhet. Den gör inget av sig själv, men kan identifieras och användas av andra program. Med webbkameran kan du spela in videoklipp eller ta foton och skicka dem som e-postbilagor eller exportera dem till program för webbfotodelning.
  obs!
Observera att Minis webbkamera inte är avsedd för dåliga ljusförhållanden, utan bör endast användas i god allmän belysning alternativt med en ljuskälla placerad bakom kameran som belyser motivet.
Aktivera webbkameran
Om webbkameraikonen inte visas på skrivbordet eller i fönstret "Den här datorn" eller webbkameran inte kan startas från Start-menyn kan det hända att kameran är inaktiverad. I så fall följer du anvisningarna nedan för att aktivera den:
  1. Klicka på Start, högerklicka på Den här datorn och välj Egenskaper. I fönstret "Den här datorn" klickar du på fliken Maskinvara och sedan på Enhetshanteraren. Klicka på plustecknet (+) vid Bildenheter och leta upp webbkameran i enhetslistan. Om kameran står med under Bildenheter, men ikonen är försedd med ett rött kryss betyder det att den är inaktiverad.
  2. Aktivera webbkameran genom att högerklicka på ikonen USB-videoenhet och klicka på Aktivera. Webbkameraikonen ska nu visas antingen på skrivbordet eller i fönstret "Den här datorn". Installera de ursprungliga webbkameradrivrutinerna om kameran inte listas i Enhetshanteraren.
Installera de ursprungliga webbkameradrivrutinerna
Om kameran inte står med på listan i Enhetshanteraren följer du anvisningarna nedan för att installera de ursprungliga webbkameradrivrutinerna:
  1. Klicka på Start > Kontrollpanelen > Lägg till maskinvara. Guiden Lägg till maskinvara öppnas. Klicka på Nästa.
  2. Guiden söker av datorn efter ny maskinvara. När den identifierar webbkameran väljer du USB-videoenhet från listan och klickar på Slutför för installera om de ursprungliga drivrutinerna.
  3. Nu kan du klicka på skrivbordsikonen eller gå in i "Den här datorn" och klicka på USB-videoenhet under "Skannrar och kameror" för att starta webbkameran. Med webbkameran i gång går du in på HP:s webbplats för att hämta och installera de senaste drivrutinerna till webbkameran. Om bildkvaliteten är otillfredsställande bör du köra ett funktionsdiagnostiskt test av webbkameran.
Utför ett diagnostiskt test av webbkameran
Om bildkvaliteten är otillfredsställande följer du anvisningarna nedan för att kontrollera att elektroniken i webbkameran fungerar ordentligt:
  1. Klicka på Start > Den här datorn. Högerklicka på webbkameraikonen i listan Bildenheter och välj Egenskaper. På fliken Allmänt i fönstret Egenskaper, under Diagnostik, klickar du på Testa kameran. Testet tar några minuter. Resultatet innehåller också eventuella rekommendationer på åtgärder som behöver vidtas. Du bör även gå in på HP:s webbplats för att ladda ner och installera de senaste drivrutinerna till webbkameran.
  2. Om bilden fortfarande är suddig kontrollerar du att den transparenta plastfilmen inte fortfarande sitter kvar på webbkamerans lins. I så fall tar du bort den.