• Information

HP är medvetna om den senaste typen av sårbarheter som benämns "spekulativ exekvering sidokanalsattacker" som kan påverka många moderna processorer, (Intel, AMD, and ARM) och även operativsystem. HP kommer att tillhandahålla uppdaterad information angående problemet på den här support sidan så fort som den blir tillgänglig.

hp-concentra-wrapper-portlet

Åtgärder
Läser in...

HP och Compaq stationära datorer - Enheten kan inte skriva till skrivbara skivor (Windows Vista)

Det här dokumentet avser HP eller Compaq stationära datorer med Windows Vista.
Du kan inte bränna CD eller DVD.
  obs!
Det här dokumentet kräver att enheten kan läsa skivor och att ditt programvara för att bränna skivor identifierar enheten. Om din programvara för att bränna skivor visar "Ingen diskenhet upptäcktes" (eller liknande) eller om diskenheten inte visas i Windows eller om du inte kan spela upp CD/DVD-skivor så löser inte det här dokumentet problemet. Läs istället CD-/DVD-enheten upptäckts inte (Windows Vista).
Steg 1: Använda olika media
Bränn en skiva av ett annat märke eller annan typ. Skivan måste vara kompatibel med enheten, dvs. du kan inte bränna en DVD-R-skiva i en enhet som inte stöder DVD-R-teknologin. I testsyfte fungerar några olika märken med CD-R-skivor bäst eftersom CD-R stöds av alla diskenheter.
Varför prova en annan skiva? Det finns många olika skivmärken och typer av skrivbara skivor med unika egenskaper för bränning. Diskenheten anpassar sin laser och rotationshastighet så att hänsyn tas till egenskaperna hos skivan som bränns. Av denna orsak kan det vara viktigt att hitta rätt disktyp som fungerar bäst på din enhet.
Om enheten inte kan bränna skivor med andra media, fortsätt till nästa steg.
Steg 2: Minska skivbränningshastigheten
Minska bränningshastigheten i programvaran för att bränna skivor. När hastigheten minskas tar det längre tid att slutföra skivan, men bränningen kan bli pålitligare. Om du till exempel bränner skivor med Roxio Creator, kan du minska skivbränningshastigheten genom att välja en lägre hastighetsinställning i Avancerade alternativ.
Om enheten inte kan bränna skivor med lägre hastighet, fortsätt till nästa steg.
Figur : Hastighetsinställningar i Roxio Creator
Steg 3: Ta bort enheten från Enhetshanteraren
Följ dessa steg för att ta bort enheten från Enhetshanteraren:
  1. Klicka på Start och skriv in enhetshanteraren i fältet Påbörja sökning.
  2. Klicka på Enhetshanteraren bland sökresultaten.
    Enhetshanteraren öppnas.
    Figur : Enhetshanteraren
  3. Klicka på plustecknet (+) bredvid kategorin DVD-/CD-ROM-enheter.
    Figur : Kategorin DVD-CD-ROM-enheter
  4. Högerklicka på enheten och klicka på Avinstallera.
    Figur : Enhetshanteraren: Avinstallera
  5. Klicka på OK för att ta bort CD:n från listan. Starta inte om datorn och uppdatera inte maskinvarulistan.
  6. Stäng Enhetshanteraren.
    Du måste slutföra nästa steg innan du försöker bränna en annan skiva.
Steg 4: Rensa registerfiltren
För att rensa det övre och nedre registerfiltret, följ de här stegen:
  1. Klicka på följande Microsoft Fix it-lösning för att rensa registerfiltren automatiskt:
    Om du inte kan använda Microsoft Fix it Solution, använd följande steg för att rensa de övre och undre registerfiltren manuellt.
  2. Klicka på Start och skriv in regedit i fältet Påbörja sökning.
  3. Klicka på regedit bland sökresultaten.
  4. Om du uppmanas att ange ett administratörslösenord eller en bekräftelse gör du det.
    Registereditorn öppnas.
    Figur : Registereditorn
  5. Klicka på Arkiv, Export, skriv in ett filnamn som är lätt att komma ihåg och klicka på Spara.
    En kopia av registret sparades som säkerhetskopia. Om registret oavsiktligt skadas eller fler problem uppkommer efter att resten av dessa steg slutförts, kan du dubbelklicka på den säkerhetskopierade filen och återställa registret.
  6. Klicka på plustecknet (+) bredvid följande objekt i den ordning de räknas upp:
    • HKEY_LOCAL_MACHINE
    • SYSTEM
    • CurrentControlSet (eller aktuell kontrolluppsättning med lägsta nummer om det är allt som finns i listan)
    • Control
    • Class
  7. Välj 4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318.
    Figur : Ta bort filter
  8. Högerklicka på UpperFilter i det högra fönstret och välj sedan Ta bort.
    Bekräfta borttagningen genom att klicka på Ja.
  9. Välj LowerFilters i det högra fönstret och tryck på tangenten Delete.
    Bekräfta borttagningen genom att klicka på Ja.
  10. Stäng registereditorn, starta om datorn och vänta tills Windows konfigurerar de nödvändiga drivrutinerna för ny maskinvara.
  11. Utför inte det här steget om du inte vet hur du ominstallerar CD-skrivprogrammet. Ta bort alla programvaror som skriver till CD (Roxio Creator, Cyberlink Power2Go, osv.) genom att använda Lägg till eller ta bort program i Kontrollpanelen. För mer hjälp kan du läsa Avinstallera programvara i Windows Vista.
  12. När all CD-skrivprogramvara har tagits bort, starta om datorn och ominstallera CD-skrivprogramvaran. Om du använder den programvara för att bränna skivor som levererades med datorn, kan du ominstallera med HP Återställning för programvara. För mer hjälp kan du läsa Använda Återställningshanteraren för att återställa programvara och drivrutiner i Windows Vista.
  13. Försök att skapa en skiva igen. Om du fortfarande inte kan skapa en skiva som kan läsas i en annan enhet, fortsätt med nästa steg.
Steg 5: Använda systemåterställning
Om datorn fortfarande inte kan skriva till skiva, använd Systemåterställning för att gå tillbaka till när enheten identifierades av Windows. Om du inte vet hur du kan återställa Windows, se supportdokumentet Använda Microsoft Systemåterställning i Windows Vista.
När det är klart, använd CD- eller DVD-enheten igen för att se om den fungerar. Om det fungerar är du klar. Om det inte fungerar, fortsätt med steg 8.
Steg 6: Testa enheten med HP Diagnostikverktyg för maskinvara
Laserns inställning och maskinvaran som stöder den måste ha en hög noggrannhet. Den skrivbara skivenheten i din dator blir äldre och påverkas av vibrationer, damm, mekaniskt slitage och andra faktorer. Öppna HP Diagnostikverktyg för maskinvara för mer information och för att svara på meddelandet.
  obs!
Om du har bytt ut datorns operativsystem, är kanske inte HP Diagnostikverktyg för maskinvara tillgängligt. Om så är fallet, hoppa över det här steget och fortsätt felsökningen.
  1. Klicka på Start , Alla program, Datorhjälp och verktyg, Diagnostikverktyg för maskinvara.
  2. Om ett meddelande visas, klicka på OK för att öppna Diagnostikverktyg för maskinvara.
    Diagnostikverktyg för maskinvara öppnas.
    Figur : Diagnostikverktyg för maskinvara
  3. Klicka på Lagring och kör lämpligt CD/DVD-ROM-test från listan med tester. Vad händer?
    • Om den klarade testet och du fortfarande inte kan bränna en skiva, fortsätt till nästa steg.
    • Om den inte klarar av testet och en felkod eller ett meddelande visas, kör testet igen med en annan sorts skiva för att bekräfta felet. Byt enheten om det visar sig att det är fel på den. För mer information om Diagnostikverktyg för maskinvara, använd följande supportdokument Använda Diagnostikverktyg för maskinvara för att testa maskinvaruproblem.
Steg 7: Använda HP systemåterställning
Om datorn fortfarande inte kan skriva till skivan, återställ datorn. Om du inte vet hur datorn återställs, se supportdokumentet Utföra en HP systemåterställning i Windows Vista.
När den är klar, bränn en skiva i CD- eller DVD-enheten igen. Om enheten fortfarande inte kan bränna en skiva, byt ut enheten.