HP:s notebook-datorer - Köpa ett ersättningsbatteri

Dokumentet avser HP:s bärbara datorer.
Batteriet i en notebook-dator är avsett att tillhandahålla tillförlitlig strömförsörjning; Alla laddningsbara batterier förlorar emellertid sin laddningskapacitet gradvis. Batterier som består av olika material har olika lång livslängd. Med måttlig användning förväntas exempelvis ett litiumjonbatteri att tillhandahålla ungefär 80 % av originalkapaciteten efter 300 laddningscykler eller ett års användning. Den här kapacitetsförlusten (åldrandet) är normal och går inte att göra något åt.
Testa i vilket skick batteriet i den bärbara datorn från HP är
HP tillhandahåller ett verktyg för batterikontroll som du kan använda för att testa batteriet innan du beställer ett nytt. För instruktioner om hur du testar tillståndet av din batteri, se Testa och kalibrera batteriet (Windows)
För instruktioner om hur du får bättre batteriprestanda, se Förbättra batteriprestanda (Windows)
Hitta den bärbara datorns produktnummer
Olika batterier används för olika datormodeller. Du måste känna till produktnumret för notebook-datorn för att kunna fastställa artikelnumret för utbytesbatteriet. Använd HP Support Assistant för att hitta produktnumret, eller leta reda på produktnumret på produktetiketten.
För att hitta produktnumret med HP Support Assistant, hämta och installera den senaste versionen av programvaran HP Support Assistant.
  • I Windows söker du efter och öppnar HP Support Assistant. När HP Support Assistant öppnas, visas produktnamn, produktnummer och serienummer på den bärbara datorn längst ned i fönstret.
För att leta reda på den bärbara datorns åroduktnummer med produktetiketten, seHP: s bärbara datorer - Hur hittar jag mitt modellnummer eller produktnummer.
  • Med den bärbara datorn avstängd vänder du på den och letar rätt på HP:s produktetikett på undersidan av den bärbara datorn. Produktnumret (P/N) är tryckt på dekalen.
  obs!
På vissa modeller kan produktetiketten sitta inuti batterifacket eller bakom en åtkomstpanel.
Beställ ett utbytesbatteri online via HP:s webbplats för reservdelar
Gör så här för att beställa ett nytt batteri när du hittat notebook-datorns produktnummer och testat batteriets kondition.
  obs!
Vissa länder eller regioner har eventuellt inte stöd för beställning av delar från HP.com. Kontakta din lokala HP-återförsäljare eller kontakta HP direkt, för att köpa batterier eller andra delar.
  1. Under Köpa certifierade och äkta reservdelar från HP, välj önskat land/region och språk.
  2. Skriv ditt serienummer, produktnummer eller produktnamnet i fältet och klicka på knappen Sök efter en del.
      obs!
    Om du använder produktnumret för att söka tar du bort suffixet från numret. Produktnumret DZ357U#ABA anges t.ex. som DZ357U.
  3. Hitta den bärbara datorn och klicka sedan på lämplig produktnumret.
  4. Hitta batteriet i reservdelslistan och följ anvisningarna på skärmen om hur du köper batteriet från HP eller från HP:s reservdelspartners.