HP-datorer - Hur du återställer datorn till fabriksinställningarna (Windows 10, 8, 7)

Det här dokumentet gäller för HP:s och Compaqs datorer med Windows 10, 8 och 7.
Återställa datorn till fabriksinställningarna kan vara nödvändigt om operativsystemet är skadat, hårddisken är skadad, datorn är infekterad av ett virus eller att du genomför ägarbyte av datorn. HP-systemåterställning tar bort all data på hårddisken och ominstallerar det ursprungliga operativsystemet.
För att öppna Recovery Manager (på de flesta datorerna) och påbörja återställningen innan Windows startar, starta datorn och tryck omedelbart på F11 -tangenten upprepade gånger.
Detta dokument innehåller information som hjälper dig att utföra en systemåterställning och återställa datorn till fabriksinställningarna.

Förbereda inför en HP-systemåterställning

Innan du utför en systemåterställning, läs ämnena nedan som kan förhindra behovet av att utföra en återställning eller hjälpa till att säkerställa en lyckad återställning.

Att utföra en systemåterställning på en HP-dator

Se ämnena nedan för att identifiera rätt återställningsverktyg för din dator och hitta detaljerade anvisningar för att utföra en återställning.

Slutföra en HP-systemåterställning

Efter en systemåterställning, rekommenderar HP att du installerar uppdateringar via Windows Update. Mer information finns i ett av följande supportdokument: