Centrum obsługi klienta HP - Baza wiedzy

hp-contact-secondary-navigation-portlet

Działania
Trwa ładowanie...

hp-share-print-widget-portlet

Działania
Trwa ładowanie...

hp-concentra-wrapper-portlet

Działania
Trwa ładowanie...

Tablety HP - Przywracanie ustawień fabrycznych tabletu (Android 5.1, 5.0/Lollipop)

Dokument dotyczy tabletów HP i Compaq z systemem operacyjnym Android 5.1, 5.0/Lollipop.
Zresetowanie tabletu powoduje przywrócenie ustawień fabrycznych, usunięcie wszystkich zapisanych kont Google i skasowanie wszystkich przechowywanych danych. Wszystkie zapisane lokalnie pliki, aplikacje i zapamiętane sieci zostaną usunięte. Przed zresetowaniem tabletu zarchiwizuj wszystkie ważne pliki w Internecie lub na urządzeniu zewnętrznym. Konta Google są usuwane tylko z tabletu. Reset nie wpływa na wszelkie dane zsynchronizowane z Internetem.
Możesz zresetować tablet, gdy zasilanie jest wyłączone lub włączone. Jeżeli tablet uruchamia się normalnie i możesz uzyskać dostęp do menu ustawień, wykonaj czynności opisane w temacie Resetowanie tabletu przy włączonym zasilaniu. Jeżeli tablet nie uruchamia się normalnie lub nie pamiętasz hasła blokady ekranu, wykonaj czynności opisane w temacie Resetowanie tabletu przy wyłączonym zasilaniu.

Resetowanie tabletu przy włączonym zasilaniu

Jeżeli tablet uruchamia się normalnie i możesz zalogować się na konto właściciela (pierwsze konto dodane do urządzenia), wykonaj czynności opisane w tym temacie, aby zresetować tablet do stanu fabrycznego. Z poziomu konta użytkownika nie można przywracać ustawień fabrycznych. Jeżeli nie możesz wykonać tych czynności, zapoznaj się z instrukcją resetowania tabletu z menu odzyskiwania systemu Android w temacie Zresetowanie ustawień, gdy tablet nie uruchamia się.
  Przestroga:
Po przywróceniu ustawień fabrycznych wszystkie dane zapisane w urządzeniu zostaną usunięte. Wszystkie aplikacje zostaną odinstalowane. Dane zapisane na koncie Google będzie można przywrócić. Przed zresetowaniem tabletu utwórz kopię zapasową wszystkich ważnych plików w Internecie lub na zewnętrznym urządzeniu pamięci masowej.
  1. Jeżeli do gniazda tabletu włożona jest karta microSD, wyjmij kartę pamięci przed zresetowaniem tabletu.
  2. Na ekranie głównym dotknij ikony Wszystkie aplikacje, a następnie dotknij pozycji Ustawienia.
  3. W obszarze Osobiste dotknij pozycji Kopia i kasowanie danych.
    Rys. : Kopia i kasowanie danych
    Kopia i kasowanie danych
  4. Dotknij pozycji Ustawienia fabryczne.
    Rys. : Ustawienia fabryczne
    Ustawienia fabryczne
  5. Dotknij pozycji Resetuj tablet.
    Rys. : Resetuj tablet
    Resetuj tablet
  6. Jeżeli w tablecie ustawiono hasło blokady ekranu, po wyświetleniu monitu wprowadź hasło.
  7. Dotknij pozycji Wymaż wszystko, aby potwierdzić i rozpocząć resetowanie.
    Rys. : Wymaż wszystko
    Wymaż wszystko
  8. Tablet wyłączy się, a na ekranie pojawi się komunikat Wymazywanie. Po zakończeniu resetowania tablet zostanie uruchomiony ponownie.
    Skonfiguruj tablet, wykonując czynności opisane w dokumencie pomocy Konfigurowanie tabletu HP.

Zresetowanie ustawień, gdy tablet nie uruchamia się

Jeżeli tablet nie uruchamia się normalnie lub nie pamiętasz hasła blokady ekranu, może być konieczne wykonanie resetu bez włączania tabletu.
  Przestroga:
Po przywróceniu ustawień fabrycznych wszystkie dane zapisane w urządzeniu zostaną usunięte. Wszystkie aplikacje zostaną odinstalowane. Dane zapisane na koncie Google będzie można przywrócić. O ile to możliwe, przed zresetowaniem tabletu utwórz kopię zapasową wszystkich ważnych plików w Internecie lub na zewnętrznym urządzeniu pamięci masowej.


hp-feedback-banner-portlet

Działania
Trwa ładowanie...

hp-country-locator-portlet

Działania
Trwa ładowanie...
Kraj/region: Flag Polska

hp-detect-load-my-device-portlet

Działania
Trwa ładowanie...